Karja jo no, ona to nedělá schválně. Naše dite taky úplně zamrzne, kdo ale ví, jak se to bude vyvijet dal.
ja jsem to úplně nezvládla včera, byli jsme na lampionovym průvodu a ona nedava moc to mnozstvi cizích lidi, takže se tam valela po kočáru, porad na nej splhala a dávala hlavu do fusaku, jenže tam drtila nohy miminu, který začínalo řvát. Odvlekla jsem ji na obrubnik o metr dal, kde řvala, dokud nedorazil tatinek, ještě psa jsem sebou měla.
Vše o těhotenství a dětech
Lumi Jo, přitom ono to vyšetření na ušním ani tolik netrvá, to se i při zánětu doktor podívá, popřípadě to píchne, ale to není ani snad otázka minut, ale vteřin.... No já mám kdyžtak v záloze jednu milou doktorku v jiném městě, ale nevím asi by to nešlo ani tam. Ona teda akceptuje ty zubaře, což absolutně nechápu, ale jsem moc ráda...
Potrefenáhusa Je to těžký!
Karja ja si myslim, ze do zivota idealni![]()
jak poroste tak bude chapat, proc to ten doktor dela a ze je to potreba (nebo taky neni, tak to neabsolvuje:-)
Karja S tím nesouhlasem to chápu. To u nás bylo taky tak. Kolem všeho se u nás muselo vysvětlovat do zblbnutí. Víš kolik lidí mi řeklo, proč s ní pořád tak diskutuju? Jsem si připadala jako pako. Ale po pár zkušenostech mě to za to stálo. Sice to trvalo, ale nakonec jsem vždycky zvítězila já, když to bylo důležitý. Ale třeba každodenní vysvětlování, proč je nutné čistit zuby, co bude, když si je čistit nebude, které u nás trvalo od prvního zubu až asi do druhé třídy, bylo peklo. Myslela jsem, že budu mlátit hlavou o zeď. To bylo fakt strašný. Každý večer to stejný! Jako ukecala jsem ji po cca 10-15 minutách vždycky, ale další večer nanovo. To jsem si už říkala, že musí být postižená, když tohle nedokáže pochopit!
Podle toho, co o velkémalé píšeš, mi přijde fakt chytrá. Třeba by si to taky nechala vysvětlit. My jsme teda taky měli štěstí na doktory. Vždycky jsem požádala, aby jí vysvětlili, co se bude dít. Na tohle dcera přistoupila, nechala si vysvětlit, pak to odsouhlasila. Nebo se taky hledal kompromis.
A jinak v krajních případech se dává nějaká zklidňující medikace. To dávala kamarádka dceři, která měla syndrom bílého pláště. Ta dostala panický záchvat vždycky už v čekárně. A u ní bylo zajímavý, že ona brečela od mimina. Úplně vždycky a fakt hrozně moc.
Karja je!!!
notna To měla ta menší dcera taky, brečela od jakživa tam vždycky, ale ve třech letech jsme navšitivli moc milou ORL a nic, prostě jen knourání a od té doby to zvládá dobře, asi i dorostla. To s tou medikací mě nikdy nenapadlo, přinejhorším by to tak muselo být, ale to ještě párkrát zkusím tatínka...Jenže tam mám strach, že ten to nedá, ten má tu hranici pochopení a trpělivosti jinde:-D.
No asi jí to začnu hodně vysvětlovat před tím očkováním, ted ji nechci moc plašit, má před sebou zubaře a logopedii a to zatím jde...
notna A keď si jej vysvetľovala tie zuby, tak to končilo tým, že "áno, áno, viem, už mi to nehovor"? Lebo nielen že vysvetľujem, ešte vlastne aj načo, veď to vie!![]()
Karja Já bych jí u zubaře řekla, pan zubař chodil na stejnou školu jako pan doktor z ORL a paní doktorka praktická a že měli určitě stejný učitele a stejný učebnice. Jestli má rada zubaře, tak by mohli ostatní doktoři získat nějaké sympatie, když jsou to spolužáci, ne?
Ale tedy řekla bych to až po návštěvě toho zubaře, aby to nemělo opačný vliv na pana zubaře ![]()
letfenixaNa zubaře jsme měli knížku. To jsme četli jako jiné a pak byla na preventivce na mojí a jen koukala, za pár dní na preventivce muže. Doktor se jí zeptal, jestli si chce sednout na křeslo a jen tak jí kouknul do pusy. Beze všeho. Pak až měla termín ona, to seděla naklíně u mě. A stejně si teda myslím, že nemohl nic vidět, jak jí tam koukal z dálky. Ona měla první zub až v roce, takže jsme na první byli někdy v 1,5 roce, možná i něco později. Pak jsem vždycky před preventivkou vytáhli zase knížku, hráli si na doktory a říkali jsem dopředu, kdy půjdeme znovu se tam podívat.
Později taky zkoušela. A co když ty zuby neukážu? no, tak jsme zase jeli hovory na téma kazy, bolest, hniloba, zkažený dech. I obrázky na netu jsme googlili. To už jí doklapávalo, že černý zuby nechce. Ale možná to bylo tím, že je to holka parádnice. Kluk by možná černý zuby chtěl
to mi někdo říkal, že dítě chtělo klapačky /vyndávací zuby/ jako měl jeho děda a ještě mu to přišlo strašně praktický, protože by mu je mohla čistit po vyndání někdo jiný ![]()
Zase se vracim s dotazem. Nevite nekdo o nejake knizce, kde by byly pohadky jako Otesanek, O slepicce a kohoutkovi, O velike repe, O koblizkovi a tak?
Zuzuli kromě otesanka ty Vyšívané pohádky od Venduly Chalánkové
Kopiruju z katalogu knihovny
Název dílčí částiO neposlušných kůzlatech --; O perníkové chaloupce --; O Červené karkulce --; O kohoutkovi a slepičce --; O Smolíčkovi --; O veliké řepě --; O koblížkovi --; O Budulínkovi --; Hrnečku, vař
Zuzuli jsou v tom pohádkovém tobogánu od žáčka
žluťásek diky! To je presne to, co hledam
My jsme teď byli na tříleté prohlídce s očkováním proti žloutence a syn to probrečel už od oblékání doma. Já mu teda říkám, co ho čeká, a vysvětluju, ale jak k té doktorce chodíme prakticky jenom na ta očkování, jinak mu zatím noc horšího nebylo, tak to má už tak blbě spojený a bojí se
Sotva se nám ho se sestrou podařilo zvážit a změřit. Pak jsem na doktorku přes ten řev jenom zahalekala, že jsem myslela, že se mě bude na něco i ptát, jestli už mluví a tak, a ona na mě zahalekala zpátky, že to necháme na příští návštěvu. Víc jsme toho nezvládli.
Myrtila My jdeme na tříletou za dva týdny a průběh čekám dost podobnej. Ale je to na dobrý cestě, minule jsme šli na kontrolu na chirurgii a zvládl to úplně krásně bez pláče a křiku, až jsem se divila. Jenže tam to nemá spojený s očkováním a taky dostal od sestřičky figurku kočičky.
Ale potřebuje vědět úplně všechno, co se bude dít, i když jde o sebemenší drobnost. Takže preventivně pořád posloucháme stetoskopem, vyšetřujeme zuby a tak. Řeší se ještě v tomhle věku obvod hlavy? To neproběhlo v klidu asi nikdy. Teď zase chodíme na ergoterapii, ale to nevypadá jako lékařský prostředí a syn to bere jako hernu. A nikdo se netváří blbě, když odmítá spolupracovat.
Len Hlavu už neměřila, ale popravdě nevím, jestli se to už běžně nedělá, protože to vypadalo, že mu nedovedem změřit ani tu výšku. I s váhou to byl spíš odhad.
Myrtila hlava už se asi neměří, myslím, že mladšímu jí loni neměřili
Ten tříletou zvládl tak střídavě. Nejdřív strašný řev, se kterým vlezl na váhu a nechal se změřit. Pak se uklidnil, vyšetřili oči, znovu začal řvát, takže sluch nic, na barvy se zase zklidnil,...![]()
Já vždycky taky vysvětluju, nic nezatajuju, o očkování vědí dopředu. A stejně, zatím co starší to zvládá všechno s přehledem, zubař, sonda do nosu,... na mladším je vidět nervozita, ať ho připravuju jakkoliv. Ale teď už stačí mu dát chvíli na rozkoukaní.
Myrtila Nám chtěli hlavu změřit i na pětileté. Nepodařilo se:-D
Len vlani, keď synovi robili punkciu kolena, ja som to tušila, tak som mu to len rýchlo povedala, ten doktor bol otrasný, u nas sú otrasni ortopedi, len kus nohy preňho bol. Žiadna empatia, vysvetlenie, ani pohľad
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články