Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online žluťásek
8883 příspěvků moje polička 03. května 2023 11:26

Zuzuli tu zahradu mají fakt velikou, spoustu různých prvků, není důvod chodit na veřejné hřiště. Ven chodí za každého počasí, když je nějak ultra hnusně, tak třeba jen na chvilku, ale vylezou vždy. To fakt obdivuju, že jsou ochotný podstoupit to oblikani a svlikani s 25 dětma kvůli ctvrthodine

Offline Kokoska
35160 příspěvků moje polička 03. května 2023 11:31

Mě pobavila nejstarší vnučka od manžela, bude jí v létě 12. Vysvětlovala sourozencům (8 a půl a 6), že už ji tolik nebaví si s nima hrát a že ji to brzo už nebude bavit vůbec, protože jde do puberty (její slova)

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 03. května 2023 11:36

viktorka_od splavu No jo, paní učitelka a babička!!!!

Kokoska  To je vtipný! Můj syn zase říkával, tak kolem těch devíti let, když se chtěl pomazlit "poď se předmazlit před pubertou!" 

Online dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 03. května 2023 11:47

Mně zatím baví všechny věky, měla jsem obě děti úžasná miminka a teď už je Šárka ve věku, kdy sama dělá humory a různě přitom žvatlá a má radost ze života. 

Rosťa se školkou podniká různé věci,ke kterým já moc neinklinuju, třeba sázeli bylinky do záhonků a teď si je pěstují, stříhají a dávají do polívky nebo na chleba. Na procházky chodí taky, na hřiště kousek od školky, mají tam svůj třídní strom - břízu. Cesta vede kolem nás a posledně šli kolem, když měl muž volno z práce a zrovna na balkoně uspával Šárku, tak Rosťa povídal: "Tady bydlíme... a to je můj tatínek!" A paní učitelka: "Tak všichni pozdravíme Rostíkova tatínka!" Třídy jsou taky věkově smíšené a je to super.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 11:53
Reakce na dzizisketa:

tak Rosťa povídal: "Tady bydlíme... a to je můj tatínek!" A paní učitelka: "Tak všichni pozdravíme Rostíkova tatínka!" 

​to je super!

Šárka už je velká holka, teď budou i čím dál krásnější ty sourozenecké kooperace, které mně baví (a dojímají) úplně ze všeho nejvíc.

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 03. května 2023 12:10

Evaeva Presne, kdyz si spolu hrajou nebo delaji blbiny, kolikrat se dojmu az k slzam, jaky mam stesti :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 12:22

Vari přesně. Kluci se teď začali pořád objímat (v jejich podání to teda vypadá spíš jako boj), to je uplně

Online continuity
43598 příspěvků moje polička 03. května 2023 12:31

Špeciálne z Arabské je do Šarky čo by kamenem dohodil, fakt není nutné chodit kolem Evropské. Z nás skolky to byl kilak a asi i díky věkově smíšeným třídám tam byly děti asi 2x, ačkoliv nám při zápisu slibovali jednou týdně. 

Na te skolkove zahradě se šestileté děti už trochu otravují, hlavně pokud mají zakázaný vstup na herní prvky, aby si náhodou neublížily a zimné zakryté pískoviště. 

Smíšené třídy jsou fajn, ale školka musí mít kapacitu vyslat předškoláky na nějakou aktivitu zvlášť, protože u nás se to nedělo vůbec aheoivatuji to za dobré. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 12:36

continuity já nevím, jak byla vaše školka velká. Ale tady mají všechny školky 4 až 6 tříd, to znamená že aspoň 25 dětí (= jedna skupina) je předškolních. Takže kapacity jsou, jde jen o to, aby s tím uměli pracovat. Ta "ségry" školka tak funguje už 30 let, za tu dobu se tam vystřídalo několik ředitelek, ale systém je pořád stejný.

Offline letfenixa
10943 příspěvků moje polička 03. května 2023 12:45

Naša škôlka ma 10 tried, z môjho pohľadu malú záhradu, ale chodia skoro stále len tam. A párkrát,  keď traktory padali, boli na terase , na ktorú majú výstup z triedy. 

Vonku sa hrajú na zombie,  zlodejov a pod. Veľmi fajn hry

Online continuity
43598 příspěvků moje polička 03. května 2023 12:49

Evaeva no práveže je velká, ale bývalá ředitelka si hodně věcí dost zjednodušovala, takže možná je to teď lepší.

Já jsem to brala jako fakt, až když mi pak jednou kamarádka povykládala, co všechno dělají předškoláci u nich. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 12:52

continuity jo no, kde je vůle, je i cesta. Mně mrzí, že synova třída nechodí moc do přírody, vzdálenost je stejná jako chodí na školní sportovní hřiště. Ale třeba druhá třída předškoláků tam chodí často, takže záleží na učitelce. Docela lituju, že jsem ho nakonec nedala do té lesní třídy.

Online continuity
43598 příspěvků moje polička 03. května 2023 12:56

Evaeva no zo človek kolikrát zjistí až zpětně. Třeba u nás v těch věkové smíšených třídách, odmítli dát dětem kompletní příbor dřív než jako predskolakum. Což mě štvalo moc, já je učila jíst příborem od mala, takže starší to ve čtyřech s přehledem zvládala a místo toho měla lžíci a u sousedního stolu vyšší kasta vidličku a nůž. 

Jsou to vlastně detaily, ale když se toho nasbíralo víc a jsou to každodenní věci, nakonec to není moc fajn..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 13:07

continuity to mi přesně přijde jako blbost, vždyť to jde úplně proti smyslu těch smíšených tříd. Ale zase takové věci najdeš všude, nikde nebudeš stoprocentně spokojená. Já mám spoustu výhrad, ale učitelky jsou u nás moc fajn, líbí se mi, jak řeší problémy, mají hezký vztah k dětem. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 03. května 2023 13:13

U nás při volbě školky nakonec největší roli sehrála velikost zahrady, takže nejbližší školku, která má jen takovej miniplácek jsem vyřadila. Oni teda hodně chodí do přilehlýho parku a na velký oplocený hřiště, ale mě přijde dobrý, když se děti po odpoledním spánku maj kde vylítat v oplocenym prostoru. Jinak u nás v okolí jsou skoro všechny školky homogenní, těch heterogenních tu moc není, taky by se mi to líbilo asi víc, ale budu ráda, když dítě vůbec někam vezmou Teď sleduju na stránkách městský části, jak ty žádosti příbývaj a bojim bojim.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. května 2023 15:00

Já zápis nakonec zase nezmákla, vůbec si nepsmatuju, ze bych loni dokládala výpis z evidence obyvatel ... no nic, takže další dvě hodky na úřadě a zitra druhej pokus

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 03. května 2023 15:03

MP Meri Po mně ho taky chtěli, přitom součástí tý žádosti je souhlas s tím, že si to vytáhnou z registru obyvatel. Ať žije digitalizace. No taky jsem pro něj radši po tý první školce šla, ale na ostatních to brali jako příjemnej bonus, že to nebudou muset sami zjišťovat.

Offline Myrtila
5448 příspěvků moje polička 03. května 2023 15:10

MP Meri pilgrim Tak to já si naopak říkám, jestli v naší spádové školce mají seznam spádových dětí, nebo jak? Protože po mně nechtěli ani rodný list, ani občanku, i když jsem jim tam tím skoro mávala pod nosem, že prý u místních to nepotřebují. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 15:53

MP Meri výpis z evidence? Já potřebovala akorát občanku a rodný list.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. května 2023 16:12

Evaeva Jo, ale obcanku dítěte a když ji nemá ...