Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 03. května 2023 00:30

Mrakoplas Nám stojí skoro rok v předsíni kočárek s hlubokou korbou. Nejdřív jsme čekali jestli si ho ještě bude chtít vzít exšvagr a když se konečně po několika měsících vyjádřil, že ne, tak tady čeká, až seberu odhodlání a ono furt nic. Až bych měla chuť ho šoupnout někam na chodbu, třeba by ho někdo ukradl ;o)

Offline Myrtila
5447 příspěvků moje polička 03. května 2023 03:57

MP Meri Takto spal i syn, spousta krátkých denních spánků - to byl kolotoč uspat, za cca 10 minut se vyplížit (na wc, něco honem sníst, prádlo do pračky...), a do 10 minut byl vzhůru. Nebo uspat, zůstat s ním, a pak spal i 40 minut. Zlepšilo se to až za hodně dlouho, ani snad nebudu psát kdy, ale v roce to ještě zdaleka nebylo. 

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 03. května 2023 06:17

Evaeva já mám ten pocit, ze fakt něco predavam, asi větší u toho mimina  to fakt hmatatelně potřebuje hladit, chovat, nosit, kojit, to starší dite už se ty výchově dost aktivně brání  (Senzační jsou obe, ale mimina jsou fakt moc navykovy, přesně malej šmudla, kterej se dosiroka usmívá, když mě vidí, s tema starsima už je ten vztah komplexnejsi, uf! )

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 03. května 2023 06:26
Reakce na Mrakoplas:

Ale teda obdivujem ta. Ked rano deti spali, nikto by ma z postele nedostal, ani vona kavy. 

​pro mě je to klidny rano strašná motivace vstát, jednak se muzu v klidu vysprchovat, dat si kafe, sedět a nic nedelat a jednak když nevstanu včas, hodinu mě pak odumlava mimino v polospanku, spát stejně nemuzu a ona už taky nezabere, po 7. se vzbudí starší a je to cely v kelu a já si pak čistím zuby v poledne v kuchynskym dřezu...

kdyz to klapne dobře, tak mimino tam chrape samotný i do 9, půl 10. Přes den je to pak celkem blby, spava většinou taky po těch pulhodinkach

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 03. května 2023 06:33

No ale zase jsem to zakrikla, teď ji slysim povídat v chuvicce

mohla by ještě usnout i sama, ona má dopoledne ten spankovej tlak docela velkej 

Offline continuity
43596 příspěvků moje polička 03. května 2023 07:27

Evaeva mam to s miminama stejné. Vždy jsem říkala, že děti by se měly rodit tříleté. Po těch zkušenostech říkám, že by šlo i 18 měsíců. Navíc první dítě nebylo a není ani trochu kontaktní. Nosit se milostivě hechala jen aby měla výhled. 

I ted v pubertě mi to přijde lepší jako v roce.

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 03. května 2023 07:34

continuity myslím, ze porodit tříletou, tak maže rovnou do nějaký internátní školy!!!!

Offline continuity
43596 příspěvků moje polička 03. května 2023 07:44

Potrefenáhusa od tří do cca devíti, je to nejlepší věk.

To bych je nedala. 

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 03. května 2023 07:46

continuity tak jsem zvědavá, 2-3 je celkem narocny teda 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. května 2023 08:05

Myrtila Syn to měl stejně, zlepšilo se to ani nevím, možná kolem půl roku? Pamatuju si ten můj údiv, když to miminko poprvé (kromě sestinedeli) uslo a probudilo se za 2,5 hodiny ... a já stihla záchod, oběd připravit i sníst, uvařit si kafe, vypít ho, poklidit, udělat pracku, zalejt kytky a ještě si asi na pět minut sednout (stejně optikou bezdetnyho člověka zadnej zazrak). To bylo takový jakoze AHA! Tak i takhle to muže bejt na ty mateřský, ze ty děti SPÍ

Od te doby se to dost zlepsovalo, nakonec spaval nejlíp v klidu v postýlce, což nás sice limitovalo v tom courani trochu, ale zase sem si rozjela svůj balkonovej život

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. května 2023 08:28

Jinak se synem muzu říct, ze každý další období mi přišlo lepší, než předchozí. O každém dalším věku prohlasuju, ze je ten nejvíc nejlepší. Teď v těch skoro 5 je to taková láska Parťák, kamarád, pomocník a fantastickej bracha. Fakt se mi po něm teď stýská každý den, kdejakou pampelišku vidím, tak si říkám - kez by tu byl se mnou, ta by se mu tak líbila! 
(ale skolka je stejně nejvíc nejlepší vynález )

S dcerou je to zatím trochu jiné. Ten rozjezd jsme měly úplně uzasnej, fantastickej porod, sestinedeli na oblacku, u mě totální euforie a hormony, jak je to tentokrat snadny, koupili jsme byt, začali rekonstruovat, já se vrhla do práce s tím, ze horší už to nebude ... no a ono je. A ten sešup je teda hodně neprijemnej. I doma je to takový, ze není úplně pochopení proč najednou nezvladam věci, co jsem zvládla před měsícem. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 08:28

continuity kluci taky nejsou kontaktní, ale já taky ne. Starší syn s námi třeba nikdy nespal v posteli, nemazlí se.

Potrefenáhusa pro mě ty batolata nejsou náročnější. Většinou chápu jejich motivaci, řev už jsem se naučila odstínit. Můžu s nimi dělat víc věcí, dovolené se blíží něčemu, co chci i já, nejsou na mě závislí... Když je někam vezmu, tak je to i kvůli nim, ne jen kvůli sobě. A líbí se mi, jak se ukazuje jejich povaha, zájmy.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. května 2023 08:36

MP Meri ten sesup jsem mela hodne ja, mimino co prospalo prvni 4 mesice, vsechno bylo easy a on pak prestal spat v noci a ja byla jak zombie. Pribrala jsem 15 kilo, byla jsem zpruzela, vycerpana. Ale bylo to moje jediny dite, takze jsem se proste podridila uplne vsemu, no:D a vzpamatovala jsem se z toho az vloni. Ale presto trvam na tom, ze mimina sou lepsi nez batolata! 

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 03. května 2023 08:39

Evaeva Mne se obcas po tech miminkach zasteskne, prestoze to bylo objektivne hrozny, spali oba na draka, kojeni nevyslo, takze jsem kazdou volnou chvili travila na odsavacce. Junior v sedmi mesicich prestal spat pres den dyl nez ctvrt hodiny, takze jsem to musela utnout a dostali umely. Ted je to daleko lepsi, jen tech plin by se uz mohli zbavit. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 08:46

Vari věř tomu, že pro tebe jsou pleny pohodlnější. Bez nich přišly počůrané sedačky a děti, když usnuly v autě, nošení náhradního oblečení,...

Offline Myrtila
5447 příspěvků moje polička 03. května 2023 08:52

MP Meri No tak tohle u nás přišlo až po druhých narozeninách  A přesně, říkala jsem si u toho, že tohle je ten druhý typ mateřské, na které i chápu, že se některé matky nudí, najednou jsem nevěděla, co s časem, měla jsem i tři čtvrtě hodiny v kuse klidu! Teď je mu dva a půl a mezitím se to všechno zase dost změnilo teda, přes den spí úplně nahodile a pak řádí do jedenácti, naše dítě prostě není spáč. 
Jinak aspoň u nás si muž nedovedl představit, jak je to náročný, a že s tím dítětem toho člověk moc nestihne, dokud mě nemusel na celý den zastoupit, třeba na 2-3 dny nemoci, a brzo to pak zase zapomněl.

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:02

Evaeva Ja vim, ze jsou, proto je furt maji, ale do zari se jich kvuli skolce potrebuju zbavit, uz tak budu zejtra u zapisu lhat, abych jim jako srpnovym nahodou nesnizila sanci na prijeti :-D.

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:03

Vari zbavis a tím jak jsou už velký, tak to nejspíš bude celkem na pohodu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 09:12

Vari do září času dost

Potrefenáhusa u nás byly nehody akorát v tom autě, ale člověk si to stejně dlouho nelajsne vyrazit bez náhradního všeho někam dál. V autě tomu těžko zabráním, oni usnou dost tvrdě no. Já beru pleny jako něco, čeho se mají v určité době zbavit, ale samotnou mně nijak neobtěžují, spíš naopak. A to nemluvím o tom, když potřebují kakat, ale na záchodě je větrák aka nepřekonatelný problém

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 03. května 2023 09:16

Potrefenáhusa Absolutně souhlasím s continuity, od tří do devíti (možná dokonce do deseti) je to super věk. Už jsou to parťáci, ale hrozně zvídaví, hraví, mají magické myšlení, jsou s tebou rádi a ještě je pro ně všechno nové ty ten svět objevuješ znovu s nimi.  Pak to ovšem začíná jít prudce z kopce, zlatý mimino si kolikrát říkám....