Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 16:14

MP Meri ne, mojí občanku (kvůli legitimaci, že já jsem jeho zákonný zástupce) a jeho rodný list.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. května 2023 16:15

Garfie Tak to je právě jenom takový přemýšlení, a podle té diskuze tady ani není jistý, že bychom to vnímali shodně.

Já můžu zatím srovnat akorát posun od ročního nijak se nepohybujícího dítěte k chodícímu batoleti, a to vnímám jako jednoznačný posun k lepšímu. Sice to máme včetně vztekání a občasných dramatických scén, ale na druhou stranu už se můžeme trochu domlouvat, což je super, a ty interakce jsou taky zábavnější.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. května 2023 16:21

Hele, a jak se tu bavíte o těch školkách, tak to zahrnujete i soukromé? My teda máme ještě rok čas, ale podle toho, co jsme kde zaslechla to vypadá, že jako nesamoživitelka nemám na umístění dítěte do státní školky ve 3 letech moc šanci (navíc malý je narozený na konci července). Je tu teda i několik soukromých školek, s výukou jazyků, s vlastním bazéneme a plaveckými aktivitami, případně  montessori a kousek dál i lesní školka, ale chtějí od 11.000 do 16.000, bez jídla, které se platí zvlášť.

Offline Pinot Noir
30032 příspěvků moje polička 03. května 2023 16:27
Reakce na Evaeva:

MP Meri ne, mojí občanku (kvůli legitimaci, že já jsem jeho zákonný zástupce) a jeho rodný list.

​Tak je to i u nás.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. května 2023 16:55

V obou školkách chtěli výpis z evidence, v jedné by si to byli ochotni dohledat sami, ale vzhledem k tomu, ze jsme měnili bydliště minuly týden (a vypadame tudiz asi jako fluktuanti), tak to v těch registrech prý ještě nemají promítnute. V druhé by to chtěli tak jako tak (nebo obcanku).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 17:16

MP Meri já mám občanku i pro děti, ale vzhledem k tomu, že tam jsou fotky mimin, tak nevím, jestli by to vzali

U nás teda nejsou tak přísní, někdo neměl ani ten rodný list, tak prý to ředitelka zvládne bez

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 03. května 2023 17:44

MP Meri u nas na sestce chteli jen rodny list ditete a obcanku rodice, ze ma trvale bydliste na sestce. Kdyz to obchazel rodic, co tady to trvale bydliste nema, musel se dokladat vypis z registru pro dite, ze je tady hlaseno aspon to. 

Zina jen statni, na zadnou soukromou jsme ani nekoukali. Tady na sestce by se pry meli dostat vsechny deti, kterym budou do zari tri. Ted jen doufame, ze se uz zitra dozvime, ze nas berou, kam chceme a nebudeme cekat na telefon jeste par tydnu. A podle kriterii tady neni zadny rozdil mezi samozivitelkou, dvojici pracujicich rodicu nebo matkou na rodicaku s mladsim. Body jsou jen za trvale bydliste, vek a pripadne za sourozence ve skolce. 

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 03. května 2023 17:48

Zina my máme zápisy až příští tejden, ale skolka je tu jedina, státní. My hlásíme dite sem a ještě do te lesní v sousedním městě, stojí teda cca 6 bez jídla na full time

ještě je v sousední vsi dětská skupina, ale ta je prý taky plna, ale je to pohyblivý, jak se ještě neví, kolik dětí z ní vezmou do státních školek...

Offline Potrefenáhusa
39025 příspěvků moje polička 03. května 2023 17:57

Zina v ty sousední vsi to stojí na celej den od 7 do 17 asi i s jidlem do 3 let 4tis, od 3let 6 tis

okres Kladno je asi levnej celkem 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. května 2023 17:57

Potrefenáhusa 6 k za full time mi přijde ještě dobrý, to se blíží těm dětským skupinám, kde je to sice o tisícovku levnější, ale jenom na dopoledne.
Já bych teda do té DS chtěla jen na dvě dopoledne, max. 3, když bude dítě hodně nadšený, ale mají to tu všichni nastavený tak, že rozdíl mezi tím, že jde 2x a 5x jsou asi jenom 4 stovky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 17:59

Zuzuli Vy to budete vědět už zítra? My až za 14 dní nebo kolik. Já teda navíc asi někam zašila ten kód

Zina podle mě se nesmí posuzovat, jestli rodiče pracují a podobně. Školka je vdělávací instituce, ne hlídání.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 18:00

Potrefenáhusa to je dobrý 6tis., tady je nejlevnější tuším lehce pod 10 tis., ale máme tu i jednu za 25 tis.

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 03. května 2023 18:02

Evaeva ano, zitra po poledni maji skolky zverejnit seznam deti prijatych v prvnim kole a v utery se pak odevzdavaji zapisove listky do vybrane skolky. Takze ve stredu uz bude volna kapacita, od tech deti co byly prijate na vice skolek a vybraly z nich jednu, a ze skolek budou volat podle poradniku dalsim, jestli maji zajem nastoupit. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. května 2023 18:12

Pinot Noir I u nas. Potvrzeni od lekare a tot vse. Jeste jsem to asi desetkrat kontrolovala, kdyz to tady ctu. Evaeva Ano, statni skolka nesmi nic z toho posuzovat. A ja jsem teda zvedava, protoze syn ma trvale bydliste v miste skolky ale ja ne. Ale zas nas pulka mesta zna osobne a vi, ze tu zijeme. Kdyz jsem syna na urade prehlasovala, pani jen mavla rukou na vypis z katastru. Ze me zna, platim tu odpad a psy . A s vedouci skolky si tykam. Proboha, snad si to overi, ze nic nefalsujeme. Ale stejne nas nevezmou, syn je zarijovy. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. května 2023 18:16

Ako to tu citam, tak som rada za nasu skolku, aj ked ma milion nedostatkov, ziadny super dvor, pokrokove ucitelky ci nejaku formu presunu do 21.storocia. Vsetky skolky v meste spadaju pod jednu, prihlaska sa podava len jedna a ak sa dieta nedostane do vybranej, ponuknu mu tu, kde je volna kapacita. V lete ma skolka nepretrzitu prevadzku, deti sa rozdelia do skolok tak, aby kazda mala aspon mesiac zatvorene. Na leto teda beru vacsinou len deti zamestnanych rodicov (ked som bola na materskej s mladsim, starsi tam nemohol). Sice sa mi to predtym nepozdavalo ale ako pracujuca ocenujem, ze vdaka tomu je prevadzka cele leto a ja sa nemusim bat, kde dam deti.

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. května 2023 18:16

Zina Vyber soukrome mam naplanovany, az kdyz nevyjde spadova a zamestnanecka skolka. Tam jsou taky body za vek a sourozence, ale nejvic za soucasny uvazek. Coz je trochu hlava 22, abych mela plny uvazek, potrebuju skolku, ale aby mi syna vzali do skolky, potrebuju nejlepe plny uvazek, za ktery je nejvic bodu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 18:30

Zuzuli to je fofr. U nás se schází ředitelky a porovnávají seznamy dětí rovnou. Takže se ti nestane, že vezmou dítě do všech 4 preferovaných školek, ale rovnou ti zavolají, že 1. nevyšla, ale v 2. je místo. Anebo že není nikde, ale je místo ve školce xy, jestli máš zájem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2023 18:31

Mrakoplas u nás přes léto běží školka jen v červenci, jedna z 15 pro celou MČ, ale je jedno, jestli tvoje dítě navštěvuje zrovna tuto školku. Akorát berou jen děti, které vyloženě nemáš kam dát.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. května 2023 18:37

Jos No to fakt moc nedává smysl, pokud teda nepracují oba rodiče tamtéž.

Jinak s tím nezohledňováním počtu živitelů jste mi dodaly optimismu, já si totiž pamatuju, že kolegyně z bývalé práce tajila partnera, aby jí vzali dítě dřív do školky. Jestli je to blbost, tak tím líp pro nás.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. května 2023 18:39

Evaeva jj to aj nasa - v juli budu nasi chodit do susednej skolky, v auguste do nasej. Zo 6 skolok su otvorene vzdy 3, do ktorych sa zgrupia deti z tych zatvorenych tak, aby to nemali od povodnej daleko. 1 z 15 je teda masaker! Ja si vobec neviem predstavit, kam by som dva mesiace dala deti, asi by som musela dat vypoved