Zina U nás prý do městských jeslí zohledňují, jestli mají rodiče zaměstnání, ale je to primárně pro děti do 3 let. A cenou cca za půlku oproti soukromé školce pro tyhle mrňata (5000 oproti 10000 a vic bez jídla)
Vše o těhotenství a dětech
U nás byly potřeba občanky obou rodičů (mám takový dojem, že mi ji muž nechával doma, ale možná si to s něčím pletu a potřeba byla jen jedna, my ale máme oba pobyt tady na jedenáctce oba) a RL dítěte. Plus teda papír o očkování od pediatry, stačily kopie, na čemž se ukázalo, kolik lidí pozorně čte pokyny, protože většina rodičů dávala do každé školky originál, pediatra mi nevěřila, že mi to vážně stačí v jednom vyhotovení.
dzizisketa u nás musí být od doktora kopie ověřená
Tak som narazila pri predavani gumakov cez fb. Pani bez dobrý deň, atď, rozkazovacny tón. Tak som ju zrušila.
Nechcete niekto Demar Mammut ružové 28/29?
dzizisketa u nas musi byt ke kazde prohlasce od lekare original a nebo overena kopie. Ja brala originaly, nechtela jsem jeste bezet na czechpoint.
No stejne je ale ujety, jak to ma kazda prazska cast uplne jinak
Zuzuli no mně v tom přijde ujetých víc věcí ![]()
Zuzuli u nas je jen uzus, ze staci kopie. V pokynech jsem to nikde nenasla. Loni stacilo ten original ukazat, dat jen kopii, a ten original az po prijeti. Letos jsem koukala, ze na kazdem tom potvrzeni je hlavicka te ktere skolky, coz je takove znejistujici, a prislo mi jednodussi rict si doktorce o tri muri nohy, nez ty skolky obvolavat a ptat se. Ale je to pakarna, chudak doktorka, asi bych vystacila s jednim potvrzenim. Doufam, ze se letos uz dostanem.
@Dzizisketa u nas ty pokyny navic nejsou zrovna ukazka vymazleneho textu. Pisou treba na jednom miste zadost a na dalsim prihlaska, pritom ocividne mysli ten samy dokument. Ja tam furt hledala v dokumentech i to druhe, nez mi doslo, ze hledam zbytecne![]()
Taky jsem s pokyny trochu bojovala, ale že lékařského dobrozdání stačí jen kopie (ani ne ověřená) a že originál se dává po přijetí do vybrané školky, bylo napsáno dost explicitně ![]()
Gatita tři muří nohy stojí u nás 600,-
dzizisketa to je dobrý! Já právě vůbec nechápu, proč musím ty přihlášky dávat všude, osobně a s tím originálem/ověřenou kopií. Podle mě by stačilo to všechno přinést až při převzetí toho rozhodnutí, vždyť kolik rodičů o tom bude asi lhát, když se to stejně za 14 dní zjistí.
Potrefenáhusa po mne nikdy doktorka nic nechtela, ale nebudu se divit, kdyz mi to ted nauctuje i s uroky, samotne mi to bylo trapne, kdyz jsem ji tam davala ten stos![]()
Potrefenáhusa To je dost ostrý, už jsem někde viděla, že si na to stěžovali rodiče, co hlásili dítě do víc školek najednou... Naše pediatrička si brala myslím 200 a pak 20 za každé další vyhotovení, to mi přišlo fajn.
Jinak moje jinak absolutně k cizím nedůvěřivý dítě si ve školce hrálo chvíli samo, i když měl možnost jít se mnou. Vláčky vyhrály, dost jsem koukala. A potom to završil jízdou na místní klouzačce, sám se doteď neodvážil (sám teda znamenalo držet ho za ruku, když lezl nahoru a pak ho držet při sjezdu, ale pro něj je to hodně velký překonání sebe sama, měla jsem z něj velkou radost
). Od zápisu si teda nic neslibuju, 3 mu budou až v listopadu. Ale máme natrénováno na příští rok.![]()
Gatita fakt? U nás se formuláře taky platí, bylo to tak co pamatuju (já chodila jako dítě k té samé).
Gatita ja teda platila myslim 200 vloni, za 3 prihlasky :D
Evaeva ja mam hrozne hodnou doktorku, neni to asi standard. Snazim se ji moc neotravovat, ale ne vzdy to vyjde...
Zitra si to jdu vyzvednout, tak to radsi vezmu pres bankomat![]()
Jinak teda dalsi hrozny den. Chudak maly ma tak strasnou rymu, ze to v nem jen bubla, a drti ho porad ty hodne vysoke teploty, zitra to bude ctvrty (nebo spis paty, zacalo to tenkrat uz v noci) den, tak nas ceka porada u lekare. Cely den mrzeni, nudle, sirupy, prasatko peppa... jeste ted mi hlavou jede ta znelka
. Uz se v tom placame 3 tydny. Prvni tyden mel mladsi rymu bez teploty, druhy tyden mel starsi horecku bez rymy, treti tyden mel mladsi rymu s horeckou...co asi tak zbyde pristi tyden na nas???
Já platila 500,- za dvě potvrzení!
A dneska jsem si dala trasu prvni skolka > druhá skolka > úřad pro chybějící potvrzení > první skolka > druhá skolka > aktuální skolka. Je to všechno (kromě aktuální školky) v okruhu kilometru, ale jsem z toho normálně úplně vyrizena, nachodila jsem nějakých 7 km jenom timhle. Středověk, a ti ani nepočítám cestu k doktorovi, příště to podám datovkou.
Evaeva a co že to ti pediatři vystavují?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY