Tabea potvrzení o tom, že má dítě povinné očkování. Bez očkování může dítě nastoupit až do předškolního ročníku - ten je povinný.
U nás se teda platí za všechna potvrzení - na tábor, pro řidičák,...
Tabea potvrzení o tom, že má dítě povinné očkování. Bez očkování může dítě nastoupit až do předškolního ročníku - ten je povinný.
U nás se teda platí za všechna potvrzení - na tábor, pro řidičák,...
Evaeva aha, díky.
Tady pediatři vyžadují nainstalování aplikace, kam chodí různé komunikace nebo upomínku termínů. Jsou tam i články a chat, třeba když je potřeba žádanka, nebo tak. A tam před půl rokem bylo vyjádření svazu pediatrů, že nebudou vystavovat zbytné atesty, jako třeba bezinfekčnost, ukončení infekčnosti při běžných nemocech (jako výjimka je uvedena meningitida), omluvenky pro základní školy (1.-4. třída) a taky potvrzení o očkování proti spalničkám (to je tu jako jediné asi dva roky povinné), protože očkování se prokazuje očkovacím průkazem.
Proč nestačí ukázat očkovací průkaz při podpisu smlouvy? Vždyť je to šílený papírovani pro pediatra, rodiče i školky...?
Tabea žádnou smlouvu nepodepisuješ, akorát převezmeš potvrzení o přijetí. V očkováku nevím, jestli by se vyznali, ale asi by si zvykli. Papírování je to hlavně pro doktora, školka na to jen koukla, je tam jedna věta, že dítě je očkované a způsobilé školky nebo tak něco. Zároveň tam jsou i alergie, ale to vyplňuje rodič.
Evaeva No a za covidu jim ve školce stačila kopie očkovacího průkazu a papír potvrzený od doktora jsem dodávala až v září po nástupu. Škoda, že jim to nezůstalo.
DruI já za kovidu papír od doktora nesla rovnou, ale byl to už druhý rok covidu. Ale házela jsem to do schránky, to taky mohli zachovat
Podle mě by to taky stačilo až při přebírání toho rozhodnutí.
Evaeva No, ta schránka byla taky fajn :o) Mě to teda s malým čeká až za rok, ale už teď se na to obíhání netěším.
Tabea ja myslim, ze oficialni ockovaci prukaz co byval driv, uz byl zrusenej a to co ted je, je jen takova prukazka, do ktery se to sice zapisuje, ale nema to jednotnou formu nebo nejakou zavaznost a lidi to falsovali. Takze se zavedlo to potvrzeni? Ale to je takovej muj odhad, nevim...
711990 my máme u každýho očkování kromě zaskrtnutych políček i tu samolepku z vakcíny, to nevím, museli by se dalo nějak falsovat?
U nás myslím argumentivali, že nemuzou kontrolovat zdravotní dokumentaci, že chtěj jen to potvrzení od lékaře, způsobilý/nezpůsobilý nebo jak to tam je.
Že třeba děti, co ještě nejsou očkovaný kvůli nějaký zdravotní indispozici, tak maj potvrzení, že bude do nástupu v září řádně doockovano nebo tak něco.
My ani očkovací preukaz nemáme, píšu to do karty, aj nálepky tam lepia.
žluťásek nam ted na dnech otevrenych dveri rikali s tim ockovanim, ze kdyz ma dite kontraindikaci k ockovani, tak se to neresi a staci potvrzeni od lekare a dite prochazi primacim rizenim jako ockovane. Ale kdyz dite bez kontraindikace ockovane neni, tak pokud donese papir s "bude doockovan" tak se mu prijimaci rizeni pozastavuje do doby, kdy bude naockovane,a mezitim ho predbehnou vsichni v poradniku za nim. Takze s timhle pretlakem na mista ve skolce nema vubec smysl neockovane deti hlasit do skolky, az jako predskolaky, kde uz to nehraje roli.
My jdem na očkováni dneska a jsem zvědavá, starší dite už před 14 dny prohlašovalo "Já ne!", to se mi ji ještě povedlo uplatit schleich kocickou, na dnešek jsem zapomněla něco objednat
a mimino jde na druhou hexu, starší po ni měla kdysi čtyřicítky, tak na to se netesim
My byli na očkování minulej pátek a za odměnu si vybral mezi všema hračkama minibagr za 40,- Kč, to mě to vyšlo levně
A teda musim moc pochválit očkovací centrum v Ženských domovech (šli jsme tam na to očkování proti neštovicím) - přístup lepší než u pediatra, fakt. Doktorka i sestra extrémně milý. A dítě bylo překvapivě spolupracující a vzorný.
Jak taky může vypadat zápis do školky... mám nějakou virózu a jsem úplně KO, normálně bych vůbec nelezla mezi lidi, ale muž je v práci, tak jsem nás nějak ráno vypravila, vyjela a po cestě hlásí auto chybu motoru a je fakt nějaký divný. Dojela jsem ke školce, chci volat muži, že auto zůstane u školky a my jedem domů busem (což trvá hodinu a čtvrt), muž to nebere, já mám skoro vybitej mobil. Dojdu do školky a zjistím, že na téhle přihlášce nemáme razítko doktorky! Všechno od ní vyplněný, jenom razítko chybí. Zápis je dneska do čtyř, doktorka ordinuje do jedenácti, je skoro deset a já jsem bez auta, je mi hodně blbě a mám s sebou dítě. Naštěstí muž volal zpátky, dojel pro nás služebákem, hodil nás domů a teď letěl k doktorce pro to razítko a poletí zase do školky. Já jsem zralá na panáka, on bude, až přijede domů. A auto nám opraví za 2 týdny ![]()
edit: A teď mi ještě volal, že ve školce si mě pamatovali, že jsem ta paní, která na otázku, jestli to všechno stihne vyřídit ještě dnes, jestli je tam autem, odpověděla, že asi spíš ne, což bylo to jediné, co ze mě vypadlo, když mi hlavou jely ty možnosti, jak to vyřešit
se propadnu, fakt ![]()
Puberta! Já vím, že je důležitá, ale...
my všechno špatně, brácha pořád otravuje, vocotide? už ani nepočítám... ještě jsou tam okamžiky, když se přijde pomazlit
ale tuším, že to bude těžký.
Nejhorší je, když něco vypráví. Pokud reaguju, tak jinak než by chtěla, tedy špatně, žádný názor nepotřebuje. Když nereaguju, tak taky špatně, neví, co si o tom myslím. ![]()
Lamicka Nee, uplně se mi svírá žaludek!
žluťásek naše doktorka to má stejně. Každá vakcína má svoje extra razítko s názvem, razítko s datem, její podpis a samolepka s výrobní šarží. To je úplně neprůstřelný![]()
Lamicka když ti něco vypráví, je tvoje reakce úplně jedno. Důležité je, s jakým cílem přišla.
U nás nepomůže ani souhlasit nebo utěšovat, stejně to skončí brekem a prohlášením, že ji nerozumíme. Na třídních schůzkách mi třídní řekla, že obdivuje její vnitřní klid, takže jsem pochopila, že dítě se po příchodu ze školy prostě přijde pohadat a vybít z těch zadržovaných emocí, protože žádný kliďas opravdu není. Beru to jako terapii a je to lepší.
Tak hlasim, ze do zadne ze tri prihlasenych skolek nam malou nevzali... Snad budou pristi tyden volat, az se uvolni nejaka mista po odevzdani zapisovych listku
continuity to bude ono! Je dost emotivni a citliva, ale pred lidmi to nedava najevo. Ok, budu na to myslet a opakovat si, ze to je jako terapie. ![]()
Zuzuli drzim palce, tohle je fakt des :(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.