Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:09

DruI já zatím nepanikařím, i při zápisu mi říkali, že se stoprocentně dostane, jen musíme počkat na telefon. Jen jsem zklamaná, protože jsem doufala, že by jako už tříletá mohla být přijatá teď a my si mohli vybrat tu preferovanou školku, takhle budeme brát hned tu, co nám zavolá první.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:12

Zuzuli Ehm, když vám zavolá ta preferovaná jako druhá, tak nemůžete do té co volala první zavolat, že místo uvolňujete a udělat tak radost někomu dalšímu pod čarou? ;o) Já myslím, že právě tak se člověk dobere toho uvolněného místa v červnu.

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:16

DruI když mne to naše dite fakt přijde malý a trochu jako to rict, ona není mimoň, ale chova se hodně nesmele v kolektivu, odchází a tak, i když dneska na očkováni volala nenene a jau jau jau, takže v tom používání lidsky řeči už se hodně zlepšila. Mám spis obavy toho směru, než ze by to nezvládla bez maminky - ze bude jedna z nejmladších a nebude se chytat, nepostupuje vpřed úplně raketově a nedělá rada ty nový věci, u kterých si není jista 

Ale za ty 4 mesice už na tom nejspíš bude úplně jinak, no.

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:18

DruI zrovna jsem přemýšlela nad tím, jak moc neetický by bylo, to udělat  jen teda musí zavolat ještě před tím, než odevzdáme zápisový lístek, protože pak ze seznamu vypadáváme jako přijatí

zítra bychom měli vidět online pořadí, jak moc pod čarou kde je

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 13:19

MP Meri hm, no u nás to tak funguje léta. Dokonce se občas řeší, že si někdo jako první napíše na přihlášku do školky x školku x a do školky y školku y.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 13:22

DruI u nás jsou taky kódy, já ten náš asi vyhodila

Potrefenáhusa když je matka doma s mladším, tak to může vyhodnotit tak, že jí to za ty ranní scény (nebo dosaď dle potřeby) nestojí. Někdo se taky odstěhuje a tak. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:25

PotrefenáhusaJá myslím, že když jí nedělá problém být bez maminky, tak to zvládne. Stejně mám dojem, že si ty tříleté děti ještě spíš hrají vedle sebe a zvykají si, než aby na sebe nějak výrazně reagovali.

Ta naše byla v kolektivu taky nejmladší a popravdě řečeno, v prvním roce se to v té školce ztratilo a výrazné je to spíš teď v předškolácích, protože je fakt vidět jak je proti těm dětem, co jsou třeba o rok starší, prostě ještě hodně dětská.

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:27

Evaeva dyt jo a já prave doufám, ze zo nebude náš případ!!! I když jsem tu tuhle potkala kamaradku a ta rikala, ze to její případ byl :-) hlavně kvůli ranímu vstavani, kdy musela oblict i mimino a dovlect jecici starší do školky...ale to doufám mám podchyceny 

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:29

DruI to nevime, ale tatinka i babičky dává uolne s přehledem (když u toho není maminka)

no ona prave moc není ochotna se zapojit do těch aktivit společných, ani v moji přítomnosti 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:29

U nás se místa uvolnovala v srpnu, ty maminky co jsou na MD si to rozmyslely. Držím všem palce. Zuzulidržím palce, normálně bych po zavolání té preferované odřekla tu první, je to školka na tři roky, neřešila bych nějakou nepříjemnou chvilku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 13:30

Potrefenáhusa spíš bych řekla, že bude důležité jak bude zvládat tolik dětí, různá ta pravidla, atd. Což jsou zároveň věci, které nejseš moc schopná posoudit, dokud to nezkusíš, protože s maminkou nebo někým svým za zády je to vždycky jiné. Mluvení naopak vůbec důležité není, domluví se gesty. Některé děti ve školce nepromluví třeba několik měsíců, i když už mluví ve  větách

Online continuity
43602 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:34

Potrefenáhusa to jsi právě popsala tak 50% tříletých dětí. 

DruI velký souhlas. Pokud má rodič postoj: ten můj brouček malinký, jak to tam bez maminky zvládne, jistě se bude trápit, tak to brouček nezvládne. Batole nebo předškolák není žádný bezbranný tvorecek, má evolučne hodně různých mechanizmu jak upoutat pozornost dospelého, když ji potřebuje, jak fungovat v tlupě.

Mnohem zranitelnější (alespoň podle statistik dusevnich poruch a toho co videm kolem) mi přijde puberťák než předškolák a to už nikdo příliš neřeší, protože pubertaci podle okolí akorát "vysiraji'. Přitom moji pubertaci jsou v nepohode mnohem víc než byli jako batolata. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 13:34

Potrefenáhusa tak to chápu, kdybych ráno musela budit obě děti, vypravovat je a pořád popohánět, možná bych se na to po měsíci taky vykašlala Popravdě jsem zvědavá, jak to bude muž od září zvládat, a to jsou kluci větší a jeden už vstává před sedmou celkem ochotně.

Mladší syn se se mnou za zády nezapojí skoro do žádné aktivity (třeba na cvičení), resp. musím ho prakticky držet za ruku. Když vidím videa z jeho školky, je to úplně jiné dítě.

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:35

Evaeva no prave, však jo

ona nemá problém se domluvit, toho se nebojim, fakt spis ze všechny děti budou dělat kolo kolo mlýnský a ona lezet někde o 10 metru dal pod stolem (příklad)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 13:36

continuity ale zase ne každé dítě to zvládá dobře, takže pokud má rodič možnost, nedivím se, že si ho nechá doma. Souhlasím, že rodič musí být odhodlaný a není dobré to vzdát po prvním týdnu, ale někdy je rozumné zvážit, jestli přínos pro rodinu převažuje nad negativy.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:37

Potrefenáhusa Já bych spoléhala na to, že učitelky mají svoje fígly, jak ty děti přesvědčit :o) A Housátko to určitě hezky zvládne.

Karja Naši sousedi ještě snad 25. srpna děti poslat chtěli a do 1. září si to rozmysleli a odhlásili je.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:37

Potrefenáhusa Vybrali jsme jednu přímo u domu a jednu u bistra, nakonec bych preferovala tu u bistra. Je sympatictejsi a navíc by z toho mohlo kapnout vyzvedavani tatinkem, případně rovnou babickou, která tam pracuje

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:38

DruI No moji kamarádi právě taky, normálně zavolali ten poslední den;-). Vyměkli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 13:38

Potrefenáhusa no a tak budeNebude jediná, bych řekla. Ségra takhle chodila i na kroužek, první tři hodiny koukala z lavičky, ale příště chtěla jít znovu. To je úplně normální.

Online continuity
43602 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:41

Evaeva já vždy potkávala v šatně hlavně maminky, co to nezvládaly. Ja odkvapila do práce a ony obcházely školku, jestli dítě nezahlednou oknem. Tak to fakt nebude fungovat. 

Já nepopírám, že jsou děti, co to nezvládnou, ale je jich v reálu mnohem méně, než jaký problém to vypadá na první pohled. 

Zažila jsem i dítě, co brecelo za maminkou ještě ve školní lavici, každá škola v přírodě byla utrpení. Řekneš si chudák dítě - no akorát pak poznáš preprilis ochranářskou matku, co se na něm podepsala.