Gatita To asi neotupíš ne? To je nízké sebevědomí, musí si začít víc věřit a hlavně vědět, že když se něco nepovede, tak svět se nezboří.
Vše o těhotenství a dětech
Kan to pochopí časem. Ale podle mě to nesouvisí jen se sebevědomím, ale třeba i s perfekcionismem, introverzí, strachem z neznámého,...
Gatita já bych (teda jako úplný teoretik) mu to zkusila vysvětlit, že má takovou povahu a zároveň vyzdvihovala ty věci, kde se překonal a vyšlo to.
třeba moje dítě to o sobě ví. Mám takové karty na emoce a schopnosti, ona přesně řekla, co jsou její silné stránky a co ne aniž bych to sní předem příliš rozebírala. Určitě má ten náhled na sebe racionálnější než ségra, která akorát překypuje sebevědomím (ta byla ve frontě na sebedůvěru nejenom za to moje, ale i za vaše děti). Jenže to je jí úplně k ničemu.
Možná z toho vyroste ( fakt doufám), ale pubertě se to spíš zhoršilo. ![]()
Zítra máme rodinnou oslavu na zahradě na chalupě, já mám v mrazáku pořád krém na dort, co měl být k oslavě před měsícem a půl, ale z důvodu nemocí jsme ji nakonec odpískali a že to sfoukneme teď vše dohromady... a Šárka má teplotu a teče jí z nosu, Rosťa začal v noci kašlat a mě bolí hlava a mám červené oko, snad to nebude zánět spojivek ![]()
Chtěla jsem dát emotikon, který se střelí do hlavy, škoda, že tu není, je přesný.
continuity tezko rict, ale taky myslim, ze v dospivani se to bude spis prohlubovat. Ja v te dobe nemela sebeduveru zadnou, to az tak ted ke 40 mi zacina byt jedno, ze se nekde "ztrapnim" treba jako zacatecnik na lyzich. Ale jako dite jsem si verila dost, proto me to trochu zarazi. Asi povaha, no.
continuity ale tvoje dítě je o pět? let starší. Můj syn nějak popsat slabé a silné stránky schopný nebude. Natož s nimi pracovat. Ale třeba ségra už to (někdy) dovede. A ano teď v pubertě je to horší, když se sekne, tak se sekne
Evaeva to jsem tím nechtěla říct. Jen, že ta znalost a uvědomění si těch problémů ji s tím moc nepomáhá, spíš vůbec.
continuity no jo no, každý je jiný. Ségře to celkem pomáhá.
Jen ad skolky v prirode, ja jela kdysi v devadesatkach dvakrat se skolkou na tyden k mori, takze mi muselo byt 5 a 6, a zvladla jsem to skvele, zatimco z tabora me vezli v 10 letech a jeste na uvodnim soustredeni na gymplu v 11 jsem nechtela s brekem nastoupit do autobusu. Tak mozna, ze nekdy si to ty skolkaci jeste uplne neuvedomuji, nebo to zname prostredi a ucitelky opravdu dela hodne?
JankaM na skolku v prirode bych ho neposilala, vzdyt je jeste mimino prakticky
dyt i v ty prvni tride je to na hrane
Docitam pozde. Nasemu malymu bude 5 v zari, na ŠvP jel. Vahali spis rodice nez on, on se tesil a ucitelky to podporily, ze on to urcite zvladne. Po navratu rikaly, ze byl prima, bez problemu. Od nej mame informace od "libilo moc" po "brecel jsem", ale pry tam jedl i maso (ver tomu kdo chces) a kdyz ho nase dotazy prestaly bavit, tak prohlasil, ze uz nam nic nerekne, "plotoze je to tajny!"
Tak bych se toho nebala, pokud je dite vic spolecenske a je rado s kamarady. A to ten nas nikdy predtim nespal mimo domov.
Kokoska u svyho ditete bych aktualne nemela pochybnosti ze by jet chtel, ale kdyz by rekl ze nechce a zrovna mel obdobi, ze se mu odemne nechce, tak bych ho nenutila, prislo by mi to zbytecny. Na skolu v prirode uz mi prijde automaticky ze pojedou vsichni...
Mladší dítě právě přišlo celé rozvrkocene, že budou mít přespávku s třídou a kino. Chtěla jsem je vzít po klasifikační porade ze školy na pár dní a letět do Paříže. Tak nic, no. ![]()
711990 však jsem psala, že rodiče váhali, hlavně proto, že nikdy bez někoho z nich nikde nespal. Kdyby nechtěl jet, tak nejel.
Tak za sebou taky máme zápisy do obou školek a začínám se bát, ze ji vezmou do obou a já tu lesní neuhajim
jinak je to hrozná vlastnost, nechtit dělat věci, o kterých si nejsem jista, ze mi půjdou...já doufám, ze ji to trochu přejde, zatím to vypadá tak, ze se dlouho rozkoukava a pak není k zastavení
Potrefenáhusa u vás se to ještě může změnit, u nás bylo tohle dítě vzdy opatrnější, ale takto se to změnilo se to až cca ve školce.
continuity já doufám, ale ty jo, je to dost výraznej rys zatím
ale je skvělý, ze zacala konečně navazovat cíleně kontakty, vymyslela, ze tomu druhymu diteti něco dá, když není po ruce něco poradnyho, jako klacek nebo lopatka, jde se seznamovat s trsem trávy
Potrefenáhusa taky jak poroste, tak získá víc zkušeností. Ale s seznamování je super, to u nás dělá jenom starší (jako až teď, v pěti)
Potrefenáhusa to zní úplně jak z jiné planety, moje dcera se sama neseznamuje a když se chce někdo seznámit a ní, otočí se a uteče.
Mohučanka včera vlacela nejakyho chudaka chlapečka za ruku a nechtěla ho pustit
dzizisketa tlapkám moc ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY