RoSa nikdo mi nic nedal, ale už chápu, proč se jim mamka vždycky dívala do pusy ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Synek má za měsíc jet na školku v přírodě, ale říká že nechce. Už dříve jsme se domluvili že pojede, že budou na horách s paní učitelkou, s kamarády, i to vypadalo že se těšil. A teď poslední dobou začal že nikam nepojede, že nechce být beze mě, atd. Je to takový kňoura poslední dobou u všeho, pravidelně to předvádí i když má jít na cvičení a nakonec se mu tam líbí, směje se a cvičí úplně v pohodě. Tak nevím, poslat ho tam nebo ne? Vlastní zkušenost nemám, jako děvče z venkova jsme takové akce neměli.
JankaM tohle je těžký, cvičení kdyžtak přetrpí, že jo. Já jsem ráda, že můj syn nechtěl. Do kdy se máte rozhodnout? A nebo už je to jedno?
RoSa platí, ale u první jsem ho nasla já a stejně jsem nic nedostala :-)
MPLee moc nám držím palce, se starší se všechny zuby objevily normalne až v puse, jinak jsem o nich nevěděla, proste vyrostly
(nebo řvala furt a já si nevšimla, ze je to horsi, což je teda možný i u mimina ![]()
)
JankaM Na jak dlouho jedou? Já bych se možná poradila ve školce. Ale jinak teda myslím, že obecně je to docela brzo, některé děti jsou v pohodě, ale většina je na to docela malá. Dost mě překvapilo, když jsem se o existenci školek v přírodě dozvěděla.
JankaM Já bych respektovala přání synka.
RoSa Plati, oba zuby jsem nasla ja, takze dvoje novy saty! :-)
711990 jj, je volnější, holky mají mezi sebou tak 3-4 kg rozdíl, tak to taky něco udělá. A mala ho má delší, na kolo ho zatím nenosí, ale užila by integralku![]()
Evaeva tenhle je na obojí.
JankaM my meli taky posledni rok skolky ŠvP. Syn nechtel jet, pul roku rikal, ze nepojede. Ja po dohode s ucitelkou stejne podala prihlasku, rikala, ze se to da kdyztak nejak stornovat, kdyby trval na tom, ze fakt nepojede. Ja bych ho nenutila, on byl jeste maly a podobnych prilezitosti bude mit jeste hodne. Ale nakonec se o tom deti ve skole bavily, syna to zacalo zajimat a prislo mu to lepsi nez ten tyden chodit do sousedni tridy.
JankaM ja bych ho nenutila. A nebo byla pripravena pro nej dojet. Protoze takhle museli vzdycky rodice jezdit pro me, nez to vzdali a uz me nikam nehlasili.
rasaNori hmm tak to radsi pojedem vyzkouset do Radotina. Integralku jsem vybrala od Abusu, ma odendavaci bradu, velikostne je presne jako jeho bezna Abus helma(49-54) a vazi jen 430g. Nema MIPS a neni certifikovana na downhill jako jiny znacky, ale ty vazej mnohem vic, Fox napriklad 1050g, coz nechci davat na 4lety dite, kdyz moje integralka vazi 850g, to fakt nechapu proc detska vazi o ctvrt kila vic. Jakoze chapu, je to tou DH certifikaci, ale...Jeste je druha varianta s MIPSem a vahou necelych 600g TAHLE helma, ve vel XS je na obvod 49-54cm, ale prijde mi uz hodne robustni a rikam si, ze by se zatim uzila ta odendavaci brada, prece jenom ta integralka umi bejt docela narocna, tak nemusis vozit hnedka dve helmy. Ale nevim jaky helmy maj holky tedka, Tonda ma obyc Abus Youn.
Gatita u nich jsou děti pryč teď a syn je nadšený, že je jich málo
dopoledne jsou ve svojí, ale jemu by nevadila ani ta vedlejší. Ale on je ještě opravdu malý, chodí do předškolní třídy, i když oficiálně je předškolák až příští rok. Ale když si vezmu jednu ségru, tak ta jezdila na soustředění snad od 4,5.
JankaM na skolku v prirode bych ho neposilala, vzdyt je jeste mimino prakticky
dyt i v ty prvni tride je to na hrane
711990 muzu se blbe zeptat, jestli se letos s Tondou chystate na nejaky single ttacky nebo sjezdy, nebo v jakym terenu spolu jezdite? Fakt se ptam jak tatar, promin, ale zajima me to! ![]()
edit: ty vahy jsou podle me ciste kvuli cene. Nikdo by to detem nekoupil. To je jako ty kola. My tu slintame blahem nad kolem pro 3 lety dite s vahou 5,5kg. Ale dospeli chlapi jezdi na kolech co maji kilo 7. Jenze kdo by koupil diteti kolo za 100 a vic tacu...
MPLee haha letos se chystame spolecne na singletrek pod Smrkem, tam to na integralku podle me neni, ale jak jezdime hodne v tech letnanech tak parkrat se tam vymlel docela dost, takze jsem zacala zvazovat ze mu dam aspon ten paterak. No a pokud by ho to bavilo, tak si myslim ze by pak uzil tu helmu, takze jsem zacala resersovat i helmy:-)
MPLee no a plus dalsi vec, je otazka, jestli chces aby melo tvoje dite karbonovej ram:D se kterym flakne na hristi o zem
ale taky mi to prijde vtipny, ze muj gravel ma 10kilo a detsky kolo z Decathlonu taky. I kdyz velikostne jsou si hodne blizko!![]()
MPLee na druhou stranu, kolik dospělých má kolo s váhou 7 kilo. Já určitě ne, vůbec nevím kolik váží, ale na "turistiku" je to dostatečné. Tvůj muž závodí, to je samozřejmě jiné.
711990 to je hrozně individuální, jsou děti, co si to užijí v pěti a děti, co třeba až v osmi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY