Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 16. května 2023 15:08

Zina oni pak hlavně stejně žádný vysvetlovani nevnimaj, dlouhý už vůbec ne, to byl příklad stejně jenom, já si teď žádnou konkrétní scenu nevybavuju, krom ty včerejší se mnou: neee, tady neee, když jsem ji jecici vlekla přes půl města, na to už jsem ji taky jen rikala joo, tady jooo

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. května 2023 15:29

Potrefenáhusa Evaeva Jo, to mi taky přijde, že v tom amoku stejně nemá cenu nic říkat. My teď máme záseky, hlavně když se přijde před dům, že nechce domů, a to klidně po 3-4 hodinách venku po hřištích. Když mám čas, tak si klidně hrajeme ještě půl hodiny před barákem, ale stejně v okmažiku, kdy teda vlezeme do domu, tak je řev. A někdy čas není, tak ho prostě domů strčím rovnou a řev je stejný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 15:34

Zina v amoku je to jedno v jakémkoliv věku. Ale starší už si nechá něco vysvětlit, když na to jdu pomalu a on do toho amoku nějakým zázrakem neupadne. Kolikrát pak sám navrhne to "moje" řešení než to stihnu doříct. V mám teda dost rezervy, nastínit problém a řešení nechat na nich.

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 16. května 2023 15:54

Mne vadí, že aj mám snahu vysvetliť, zdôvodniť, argumentovať, ale on chce dosiahnuť svoje, takže to nakoniec skončí aj tak direktivne smerom odo mňa. 

Offline 999
19902 příspěvků moje polička 16. května 2023 16:04

continuity Moje dcera, když byla na lyžáku v první třídě, tak jim učitelé pomáhali s oblékáním, ale netušili, že oblečeným dětem bylo při čekání horko, tak se svlékly a vzaly si kombinézy na spoďáry :-). Provalilo se to na svahu, když řvaly, že je jim zima. Druhý den pan učitel pomohl obléct dítě, a pak ho obmotal přes kombinézu gefa páskou, aby to jistil :-).

Zábavné bylo i balení domů. Děti měly uprostřed pokoje hromadu hadrů, něco si vytřídily a zbytek rozdělil pan učitel přiměřeně mezi děti, ať si pak rodiče zavolají :-)

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 16. května 2023 16:32
Reakce na 999:

continuity Moje dcera, když byla na lyžáku v první třídě, tak jim učitelé pomáhali s oblékáním, ale netušili, že oblečeným dětem bylo při čekání horko, tak se svlékly a vzaly si kombinézy na spoďáry :-). Provalilo se to na svahu, když řvaly, že je jim zima. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 16. května 2023 19:01

Mám za sebou první besídku, byla to přiměřená sranda i přiměřený doják, Rosťa se nestyděl a měl radost, už se těším na příští.

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 16. května 2023 19:40

dzizisketa

a já se tiše a opatrně raduju, už asi 14 dni nejsem poblitá

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 16. května 2023 19:53

So zvysujucou sa vecernou hodinou rastie počet Lukaskovych slov, asi potrebuje dohnať denný limit a klesá moja duševná vyrovnanost (eufemizmus,  ale viete, čo myslím).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:20

U nás zas s přibývajícím denním světlem klesá naše schopnost uspat dítě. Prostě dokud se venku nesetmí, tak spát nebude.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:24

Zina když bylo teď miminko úplně vyřízené, tak jsem si řekla - no príma, je osm, spí, to třeba vydrží. Tak se ve třičtvrtě na devět probrala a měla párty až do půlnoci . Jinak to nechci zakřiknout, ale pravidelně usíná v deset (což jako jednomatce mi zas tolik neva)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 20:27

Zina a zatemňovací závěsy máte?Vliv světla je znát i u nás, večer ani moc ne, ale ráno vstávají dřív. Těžko říct teda, jestli za to může světlo, nebo klesá potřeba spánku, to asi ukáže až podzim. Ale těšila jsem se, jak se v létě prospíme, když je nebudeme muset budit do školky a zdá se, že prd. 

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:04

Evaeva u nás fakt pomohly ty závěsy. Večer ani ne, ale ráno. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:09

My jsme měli dnes besídku s tou menší. A bylo to super taky. Představení bylo složité, protože s ní chodí hodne predškoláků, byl to vlastně takovej muzikál, takže hodně neznala slova písniček, ale jako zapálení a radost z toho měla jasně největší ze všech 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:10

Zina To je vcelku běžné, taky to tak míváme. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 21:45

continuity my je máme, ale to by museli být spíš ty předokenní rolety, přes závěsy prostě to světlo trochu vidíš, samozřejmě lepší než nic. Jako oni se ráno klidně odloží před televizi, ale to myslím o víkendu stačí, každý den to dělat nechci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 21:46

Karja u nás ještě loni spali přes léto víc, spát chodili podle letního času, ale vstávali podle zimního

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 16. května 2023 22:24

Evaeva já mám rolety a závesy dohromady. Ale existují ty zatemňovací závěsy A to je až protivný, jakou to udělá absolutní tmu. To nemám, jen občas v hotelu a to pak dítě spalo klidně do desíti, ač jinak vstávalo v sedm. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 22:27

continuity my máme zatemňovací a k tomu vnitřní žaluzie, ale tmu nemáme. Asi by musely být až na zem, kolejnička zapuštěná ve stropě a úplně ode zdi ke zdi, jak je to v těch hotelech. Muž teda tu úplnou tmu nesnáší, ale já bych to brala.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 16. května 2023 22:30

Evaeva ty zatemnovaci zavesy udělaj úplnou tmu, my je máme kvůli lampě, co svítí do okna. Ale je to pak až takový nepřirozený, jak se neprobouzíš postupně do světla.

Edit: jo, máme je dlouhý až na zem a kolejnici jsme dali schválně s velkým přesahem