Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 23. května 2023 08:33

Mohučanka

Je to prostě styl! My staří už tomu nemůžeme rozumět.

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 23. května 2023 08:56

Já pití s sebou na hřiště nebo na výlet dětem nosím. Nijak neucucávají, ale klidně pak do sebe naráz kopnou celou láhev (0,4l) a ještě chtějí dolít. A to by se mi nechtělo vysvětlovat, že napřed ještě pojedou domů 20 minut na kole a pak bude voda. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2023 08:58

Pinot Noir já sebou pití tahám pořád. Zaprvé mně nebaví, když oni pak mrčí, že mají žízeň. Ale hlavně kvůli sobě, neupíjím pořád, ale často se mi stává, že mám vyschlo v puse a to je hodně nepříjemné. Ale je mi jasné, že dvě hodiny by i ty děti vydržely, kdyby chtěly:)

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 23. května 2023 09:27

viktorka_od splavu Jos Ano, není to malo, konzultovala jsem příjem tekutin s lékařkou, když jsem kojila, protože já neumím pít hodně.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. května 2023 09:48

Jos Otázka je, co je horší návyk, jestli pít málo, nebo to věcné ucucáváni. Pít je samozřejmě potřeba, ale imho stačí nárazově v rámci snídaně, svačiny atd. Tělo si řekne.

Ven pití beru když si vzpomenu, většinou ho neotevřené zase dovezu zpátky a nakonec se všichni napijeme doma. (Beru ho spis jako pojistku, kdyby se nám z odpoledního hřiště stal program na cele odpoledne atd. Ze stejnyho duvodu beru s sebou rezervní ovocné sušenky a kapsicky pro všechny, ale svacinkovani venku cilene neprovozuju)

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:09

MP Meri Je, tak to já mám ověřeno, že venku a v autě děti snědí to, co by si doma jinak nevybraly, tak toho dost využívám:-D

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:09

Jinak ty sandály dopředu ze zimních slev mám doma taky a ještě jsem nesebrala odvahu je vyzkoušet:-D

Offline Gatita
8696 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:20

MP Meri ja piti detem beru, sobe ne, nejsem zvykla. Deti by to dve hodky taky zvladly bez, ale jednak strasne knouraji, kdyz ho nemam, a ta druhe vodu jim doprat chci:) Svaciny nesnasim, mam v batohu vzdycky pro kazdeho tatranku, kdyby neco, ale povazuju za utrpeni chozeni ven se znamymi, kteri á 5 metru vyndavaji lunch boxy a porad se jenom ji. Z toho rostu, hrozne to zdrzuje, vsude plno papirku. Deti to samozrejme miluji, i ty moje. Ale to kontinualni jedeni malych porcicek me drti, jsem typ, co se 3x denne narve k prasknuti vcetne predkrmu a dezertu a v mezicase na jidlo nemysli. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:26

Gatita ja sem bohuzel presne ta otravna lunchboxova mama:D jenze moje dite se odmita odmala najist predem doma a miluje jist venku " na vylete", i kdyby to znamenalo na hristi pred barakem. Takze uz kdyz jsme chodili na dopoledne/odpoledne ven, tak svacil venku a bohuzel to vyustilo v to, ze to tak dela do dneska. A mam kamaradku, co presne tohle nenavidi a vidim na ni, jak by nejradsi tu moji krabicku se svacinou vzala a zahodila do nejblizsiho krovijenze jeji holcicka ji malo i normalne, ona vubec nemusi resit ze by mela hlad, zatimco Tonda ma hlad porad. Spolecny vylety jsou pak nekdy tezky:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2023 10:30

Gatita 711990 my chodíme ven většinou až po svačině, takže mívám třeba banán nebo kapsičku. Oni na hřišti ani nemívají čas svačit, když říkají, že mají hlad, obvykle se spíš nudí. A nebo zahlédli nějakou pekárnu/číňany/automat a chtějí něco sladkého.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:33

711990 nasi vzdy zahlasia, ze su hladni/smadni 5 minut po odchode z domu :D takze tiez beriem svacinky a zaroven je to jedna z mala prilezitosti, kedy mi starsi zje ovocie. 

MP Meri no ja neviem ci si kazde telo povie. Ja smadna casto nie som a zistim, ze som malo pila az ked ma zacne boliet hlava. To iste starsi, unho ten pitny rezim musim strazit, najma v zime. 

Offline Gatita
8696 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:33

711990 ja se taky uz trochu obrousila a nekdy krabici nosim taky. Ale nerada:)

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:39

711990 my chodíme/jezdíme většinou na půl dne/celý den. Takže jednu velkou krabici s ovocem a zeleninou, palačinky a/nebo lívance a suchý preclíky (pečivo). Jedeme většinou po snídani, na večeři doma. Sešrotujou všechno a ještě si dáváme někde oběd. Beru často s sebou i cizí děti a ti jsou všichni žraví. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:41

Mrakoplas no klasika, odchod z domu znamena automaticky HLAD:D u nas este signal pro hlad je odchod ze skolky:D

Gatita :D no a kdyz tu svacinu vezmes, tak to snedej? Nebonto pak zase vecer naklopis do kose nesnedeny?

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:44
Reakce na 711990:

jenze jeji holcicka ji malo i normalne, ona vubec nemusi resit ze by mela hlad, zatimco Tonda ma hlad porad. Spolecny vylety jsou pak nekdy tezky:D 

​Myslím, že v tomhle je kus pravdy. Naturel dítěte si asi řekne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2023 10:50

Mrakoplas tak to moji taky hlásí, ale obvykle je to ani ne půl hodiny po svačině. Spíš sondují, co jsem vzala

711990 po školce je to klasika, to se ani nedivím. Svačí před kroužkem, takže někdy před půl třetí, já přijdu třeba ve čtyři. Ale něco menšího to obvykle spraví.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:55

Pinot Noir prave, ja se na ni taky nekoukam jako na krkavci matku co trapi dite hlady, takze bych pak ocenila, kdyby ona nehejtila meale jako rikam to v nadsazce

Offline continuity
43616 příspěvků moje polička 23. května 2023 10:59

711990 já matkam, kterým děti za odpoledne snědli krabičku ovoce, jogurt, sušenky a rohlík nepokrytě záviděla. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. května 2023 11:29

Evaevau nas sa pred odchodom  pytam kto je hladny, smadny, chce na zachod..tak nikto. A do pol hodiny smrtelny hlad :D ale to je hlavne problem starsieho nejedaka. Keby som pri nom cakala, ze pojdeme von az po svacine tak by to nemuselo byt nikdy :D 

Ale tiez som bola za krkavciu mater ked bol mensi. Nenosila som mu von ziadne tycinky, chrumky a dost matiek to riesilo, ze mu nedoprajem. Lenze ak by sa nadlabol tym, uz by mi neobedoval/neveceral. Zato mladsi ten moze jest furt, pri nom som sa naucila nosit toho viac :)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. května 2023 11:35

711990 Gatita Tu lunchboxovou kamarádku mám taky. Jakože nehejtim to, ale fakt to povazuju za děsně otravny, jen co se někam vyjde, tak její děti už hučí o svačinu a mně tečou nervy Naturelem dítěte je to určitě, ale kus zvyku je v tom podle mě taky.

Muj syn minule o výletu s nimi mluvil jako o pikniku a básnil o tom snad týden

Jinak já samozřejmě na odpoledne na koupališti taky vezmu horu ovoce a drobností, ne ze ne. Ale odmítám na dvě hodiny do parku chodit s batohem narvanym krabickama.