Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 22. května 2023 18:38

Gatita muzu se zeptat, kolik syn měří? Ten starší myslím. Oni jsou s našim stejne, plus my dvě jsme myslím úplně stejne vysoké taky. Ten můj tesne po 7. narozeninách ma 118cm. Podle percentilu, co si drží od narození, snad dá těch 170...

Offline Gatita
8696 příspěvků moje polička 22. května 2023 18:58

Malenge vecer zmerim a napisu Ti SZ. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. května 2023 19:19

Prosim vas ja to tu absolutne nestiham docitat ale musim sa postazovat. Na jesen som v zlave luila detom keen sandale, starsiemu dokonca dve velkosti a ani jedny nie su dobre!! Im vobec nenarastla noha . Takze tu mam 3 velkosti za super cenu ale nemaju co nosit. .

Nema niekto rovnaky problem a nezavadzaju mu keen seacamp v chlapcenskej farbe velkost 28 a 30? Kludne aj vymenim za 29 a 31 alebo 32

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:27

letfenixa Gatita Kolegyně syn růstový hormon bere a opravdu mu to moc pomohlo. Už je velký úplně normálně. Je fakt, že na injekce je zvyklý, má cukrovku.

Jinak doufám, že starší teď trochu poporoste, ve 12 má 152 cm a chce být basketbalista. On teda asi nebude, ale snad to aspoň na těch 180 dotáhne (z mužovy strany jsou chlapi bohužel malí).

Offline letfenixa
10948 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:42

Malenge Lukasko ma 7 rokov presne o 2 mesiace a má 114 cm

Ale stihol za posledný týždeň pribrat 1 kilo! Myslela som si, že u doktorky majú zlú váhu a mali to dobre !

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:47

letfenixa přibrat kilo za týden je skvělý úspěch! Raduj se z něj, já bych se radovala určitě.

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:49

No a menší dítě bylo dnes při následné konktrole prohlášeno po 3 týdnech za zcela zdravé, tudíž větší přišlo ze školy s tím, že jich byla polovina, což mě lehce zarazilo a teď ve společném vlákně rodičů jede moc pěkná debata o spále

Offline continuity
43615 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:53

letfenixa hlavně na tu endokrinologii vezmi také data jak rostl v průběhu let, včetně váhy a délky po porodu, dospělé výšky obou rodičů. Je taky rozdíl jestli roste pomalu trvale, nebo se propadl v posledním roce. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:54

letfenixa drzim palce a verim, ze Lukasko ru vysku este dozenie :) Ja sa k tomu upinam aj u nasho, uz ho prerastli aj vsetky dievcata. Uz som tu myslim pisala, ake prezival sklamanie, ked v den 6.narodenin zistil, ze zazracne nepodrastol a stale je najmensi. Mne ho bolo tak luto, musela som sa velmi drzat, aby mi slza neusla. :(

Offline letfenixa
10948 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:27

continuity rastie stále pomaly. 

Malenge dnes, keď sa ma dokorka pýtala , či je,  tak za chvíľu sa začal dožadovať desiaty, tak aspoň videla, že ho netyrame hladom 

Mrakoplas držím palce aj ja vám! Toto našťastie vôbec nepreziva.  A k sandalom,  neboj, vynosia ich pripadne ako prezuvky. A spravila som to isté, kúpila som vyhodne 31, keďže zimné nosil 30, a pred týždňom rýchlo kúpila tie isté, ale 29.

Offline letfenixa
10948 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:28
Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:49

Nosí si děti v ČR s sebou do školky láhev s vodou/pitím? Nebo až do školy? Abych nekoupila úplně mimo dárek.....

Offline continuity
43615 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:51

Tabea ve školce měly u nás pití školkovní. Ale lahev se hodí asi vždy, na výlety a na hřiště. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:52

Tabea U nás se do školky láhev s pitím nosí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2023 21:52

Tabea většinou až do školy. Ale my ji používáme dost i teď, na kroužky, odpoledne na hřiště. Mladší si nosí pití i do školky (dětská skupina), do státních školek se ale nenosí.

Edit: do státních školek tady v okolí 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:53

Tabea u nás ve školce ano, nosí si vlastní. A fajn lahev je bezva dárek. 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 22. května 2023 22:04
Reakce na Tabea:

Nosí si děti v ČR s sebou do školky láhev s vodou/pitím? Nebo až do školy? Abych nekoupila úplně mimo dárek.....

​U nás se nosí teď, když je teplo a jsou víc venku. Dřív měly školkový pití, ale od Covidu každej svoje. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 22. května 2023 22:09

Tabea záleží na školce. U kamarádky vlastní láhev, u nás striktně vlastní porcelánové hrníčky. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 22. května 2023 22:10

Tabea U nás ne a teď nově si nenosí nic ani když jedou třeba do divadla. Řekla bych, že jim tam pití nějak rozlejou, že asi měli problém, že si děti braly kdoví cosi, pak se tam chodily pořád vyčůrat nebo měly kdoví cosi v tom batohu za jídlo, neobedvaly, dětem rozdávaly Takže jedou na 3 hoďky pryč a mají v kapse kapesník. Na výlety v létě mají. Myslím, že láhev je dobrý dárek vždy, v každém věku vlastně:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2023 22:13

Karja u nás ty dopolední akce řeší tak, že svačina je ve školce hned v půl deváté. Ani to pití podle mě sebou neberou, přijde mi to trochu absurdní, ale syn si nikdy nestěžoval. Výjimečně mají mít batůžek s pitím a nějakou sušenkou/drobnou svačinou.