Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. května 2023 13:48

letfenixa Evaeva dostali to na doma, muzou to delat spolecne v knihovne, obcas zajdou k nekomu domu. Hodne vyuzivaji konferencni hovory. Kdyz ted nad tim premyslim, tak dokud to byly projekty na papir, tak to probihalo v pohode. Ted to bylo podruhe v ppt a pokazde to drhnulo, ted to dopadlo takhle. 

Jim dlouho trva najit informace, vybrat z nich to dulezite, pak se vetsina chce vyradit na tom ppt, hlavne graficky. Dobre, ze se to uci, ale presne, chtelo by to asi vic korigovat.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. května 2023 13:51

Potrefenáhusa nemuze tim poutat tvoji pozornost?

U nas na to byl expert mladsi, byly mu 2 roky a prislo mu to jako strasna legrace.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 26. května 2023 13:55

Potrefenáhusa také mě napadlo, jestli to není určitá forma žárlivosti a upozornění na sebe. Držím palce, určitě se to rychle utřepe, jen tedy nevím, jak poradit, jak reagovat....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 14:10

Lamicka jo, takhle to probíhalo, i když jsme náhodou něco ve skupinách dělali my (teda až na konferenční hovory ). Oni se to neučí jen děti, ale i ti učitelé, no.

Online continuity
43623 příspěvků moje polička 26. května 2023 14:31

Lamicka hm, to jsou dost důležité věci, co teď píšeš. 

Asi bych zkusila dceři navrhnout, ať si příští zorganizují práci jinak. Třeba jeden najde informace, druhý obrázky, třetí to upraví v ppt a čtvrtý odprezentuje. Takto to dělají u mladší, dokonce učitelka i tyto složky hodnotí samostatně, takže je to sice týmová práce, ale v rámci možností každý může ovlivnit tu svoji část. Ty role si můžou točit. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 14:42

continuity to je dobrý systém. I mi přijde bližší té skutečné práci, ne že všichni dělají všechno.

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 26. května 2023 14:43

Ve středu mi volali ze školky, ať přijdu pro Ríšu, že má po běhání na louce alergickou reakci a oči oteklé tak, že nevidí. Teklo mu i z nosu, no úplně jsem viděla sebe v jeho věku, jak mi alergie začínala... Večer jsem mu dala antihistaminikum, kterém mám předepsané já, a protože ve čtvrtek neměl Viktor školku, nechala jsem doma i Ríšu, že si uděláme volné dopoledne. Vzala jsem je do Dinoparku. Ríša tam ovšem začal polehávat, usínat, nakonec už tvrdě spal na kolotoči... Myslela jsem, že je to důsledek toho léku, ale pak už nemohl chudák ani jít... Naštěstí byl muž doma a přijel pro nás autem. No a doma Ríša přes 39°. No a dnes má ty oteklé oči Viktor.

Vím, že bych měla šoupat nohama a mlčet, vzhledem k tomu, jaká panuje nemocnost jinde a jaká u nás, ale stejně nám to nabouralo plány. Měli jsme jet k našim, máma už navařená jídla, napečené perníky pro Viktora...

Offline Potrefenáhusa
39034 příspěvků moje polička 26. května 2023 14:46

Evaeva tak jasné, ze to dela schválně, můra jedna, jenže jak píšeš, nejde ji nechat, protože ta újma není maximálně rozbitý koleno 

my máme hřiště jen dvě, jedno oploceny a druhy volný, který konci krovim a silnici, po který valej náklaďáky do nedaleký pískovny, to teď vůbec nejde 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 14:46

Pinot Noir jé, to je škoda. Hlavně, ať se z toho brzy dostanou. Nakonec je to možná lepší než ta alergie (pokud je to nějaká klasická viróza). 

Já mám teď doma staršího, už to doléhá na mladšího, dneska prý fňukal ve školce. Ale v pondělí už snad půjdou oba.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 14:47

Potrefenáhusa no snad jí to brzy pustí. Tohle nevyřeší ani vodítko, těžko ho bude mít na hřišti.

Offline Potrefenáhusa
39034 příspěvků moje polička 26. května 2023 14:47

Lamicka dupali no jasne, ze jo! 

Online continuity
43623 příspěvků moje polička 26. května 2023 14:49

Evaeva no tak jasne, ta týmová práce neznamená, že to mají dělat všechno společně. Ty kolaborativni funkce v Office taky nejsou k tomu, abychom všichni mohli v jeden čas sedět nad jednou prezentaci, ale aby mohlo několik lidí dělat nad stejným dokumentem každý svoji část. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 14:50

continuity jasně, ale někdo to těm dětem musí říct 

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 26. května 2023 14:50

A teda učitelky ze školky, na kterou (a které) si jinak nemůžu ani slovem stěžovat, mě fascinují, resp. jejich představy o fungování domácností, nebo jak to říct. Volaly mi v 11, co se s Rísou děje, já měla ve 12 vyzvednout Viktora o pár ulic dál z jeho školičky, tak říkám dobře, zastavím se pro Ríšu v těch 12 taky. A učitelka prý, no tak dobře, ale kdyby se to zhoršovalo, tak vám zavoláme a přijďte dřív.

Jako hodina se jim zdá dlouho? Dva dny před tím jsem až do večera trávila na letišti, jiný den třeba s Viktorem v Motole, nebo bych taky mohla mít práci, ze které se odejít nedá. Mě by zajímalo, jak si to jako představují, že zavolají a člověk tam bude za deset minut.

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 26. května 2023 15:28

Pinot Noir Víš co, ono to vyvede z míry i u zdravých dětí, jak s tím už člověk nepočítá. Malamala měla tuhle teplotu jeden den a pak nic, třeba by tomu mohlo být i u vás. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. května 2023 15:37

continuity to ji reknu, diky myslim, ze takhle to mely rozdelene na tu papirovou prezentaci. 

Online continuity
43623 příspěvků moje polička 26. května 2023 15:42
Reakce na Evaeva:

continuity jasně, ale někdo to těm dětem musí říct 

​To neví kolikrát ani dospelí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 15:45

continuity no právě. Bylo by fajn, kdyby to věděly ty učitelky, jak takovou činnost vést, no. V reálu to tak není. Za nás to probíhalo stejně, ale jak se to ty děti mají naučit.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 26. května 2023 16:49

continuity No, my jsme na základce mívali jako trénink týmové práce psaní slohovek. To se týmově snad ani udělat nedá, takže to stejně vždycky skončilo tak, že skupina sice chvíli diskutovala, ale pak to stejně napsal jeden člověk podle svého.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. května 2023 16:56

Pinot Noir mne tak volali vcera, ze starsi smrka a kasle, nech si prenho na obed pridem. Nastastie netrvali na "ihned". A vecer uz horucka. Luto mi to je, konecne spolocny a teply vikend a zas doma :( U vas to teda zamrzi dvojnasobne, ked ste mali ist k rodicom :( snad sa z toho rychlo dostanu.