Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10949 příspěvků moje polička 26. května 2023 17:02

Lamicka pýtam sa preto, lebo zas jedna matka (písala som tu na jeseň, že sa mi vyhráža inšpekciu, tá zatiaľ neprišla), rieši, že ako môžem oznamkovať projekt, zadany na dú. Že nikde v sk.zakone nie je napísané, že učiteľ má právo znamkovat dú. 

Offline continuity
43627 příspěvků moje polička 26. května 2023 17:47

letfenixa známkování DU je problematické i tady. Já to tolik neřeším, ale vím, že jsou různé výklady, jak by k tomu měl učitel přistupovat. Obecně je asi konsenzus, že DU zadávat ano, ale znamkovat ne a už vůbec ne pětkou chybějící úkoly. 

U vás se známkují, zařídila jsem se podle toho, ale na palici to je. Protože buď předpokládame, že to dítě dělá samostatně, což většinou není pravda, nebo připouštíme, že známkujeme půlku rodiny. A ještě víc to znevýhodňuje děti z blbého prostředí. A co se týče těch sociálních nerovnosti ve vzdělávání je SR na tom ještě hůř než ČR. 

Offline letfenixa
10949 příspěvků moje polička 26. května 2023 17:56

continuity bol to veľmi jednoduchý projekt (dať do pohára vodu, doňho vajce a prisypat soľ a pozorovať správanie vajca, nakresliť do predtlace 3 obrázky deja a doplniť 6 viet) práve preto, že za to mohol mať každý 1. A bolo mi jedno, koľko členov rodiny sa bude spolupodielat. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 20:18

continuity zrovna teď k tomu vydalo Ministerstvo nějaký zpřesňující dokument. Známkovat dú se může, ale za nepřinesení nelze dát 5, doporučení je, ať jsou dobrovolné. Taky by se učitelé měli koordinovat, mělo by se přihlížet k rodinné situaci, nesmí nepřiměřeně zatěžovat a určovat volný čas dítěte,... 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 20:21

letfenixa problém je, že u některých dětí se nebude podílet žádný člen rodiny, ani nedostane k dispozici to vejce nebo peníze na něj (když to vztáhnu k tvému úkolu ). To je horší než když se zapojí široká rodina.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 20:23

Bože, já jsem jak obecní plačka ...jestli tohle nebude holka, tak už nevím

Offline letfenixa
10949 příspěvků moje polička 26. května 2023 20:49

Evaeva ale ja triedu poznám, ani jedno z deti nie je z malo podnetneho prostredia. Viem, kde si môžem čo dovoliť zadat. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 21:00

letfenixa to je hrozně důležité. Já to nechtěla vztáhnout přímo na tebe. Někde je ta podpora fakt nulová a to dítě tím hrozně trpí. Je šílené, jak moc to může ovlivnit celý jeho život.

Offline 999
19902 příspěvků moje polička 26. května 2023 21:02

Mohučanka Tak jsem ten klobouk z Lindexu koupila a je super, hrozně mu sluší :-). Děkuji za tip.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 21:06

Takový dotaz. Kde kupujete dětem ponožky (větší velikosti)? Byla jsem v hm a dvou ca a nic. Objednávat dva balíčky ponožek se mi úplně nechce.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. května 2023 21:09

Evaeva většinou počkám až má Lindex 20% slevu a objednám více balíčků ponožek:) a většinou se stejně stane nějaká nehoda a v tom balíku jsou i jiné věci , než jen ponožky teď mají zrovna 25% pro členy :)

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 26. května 2023 21:11

Evaeva 

V Lidlu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2023 21:23

dzizisketa na Lidl jsem koukala a nic. Na lindex se podívám, díky. Sairon Ještě jsou potřeba obrázky

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 26. května 2023 21:25

999 tak to jsem ráda

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. května 2023 21:30

letfenixa mne naopak prijde znamka za projekt fajn, kdyz se dite snazi,  muze ziskat dobrou znamku a zlepsit si prumer, i kdyz mu s tim nekdo pomuze. Ted teda pisu o trochu vetsich detech, nevim, jakou tridu ucis.

U syna (2.tr) se ukoly bezne znamkuji, to mi prijde zbytecne u takhle malych deti. Hlavne me nedavno nastvala spatna znamka za prohozene barvy ve vyplnovacce (priklady, vypocitane to mel spravne). 

Offline letfenixa
10949 příspěvků moje polička 26. května 2023 21:57

Lamicka sú to siestaci 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 26. května 2023 22:07

Evaeva já teď hledala totéž, všechny ponožky mi přijdou příšerně umělé, nepohodlné. Ještě nedávno mělo hm sadu fakt super žebrovaných, už je nemaj. Koupila jsem taky žebrované, ale mají méně bavlny a jsou v hrozných barvách. U nás naopak obrázky být nesmí.

Jinak hodně super jsou bambusové Trepon Bobík, ale taky jsem je neviděla nikde naživo, kupuju je v minimolu nebo je mívají v eshopech s bf obuvi, tak je beru někdy abych dorovnala poštovný zdarma

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 26. května 2023 22:08

letfenixa a já jsem zvědavá co to vejce udělá, já to snad ráno zkusím

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. května 2023 22:12

žluťásek coze? Na tie som sa spoliehala, tie maval, zdedil ich aj mladsi a stale su v pohode. Starsi potrebuje akutne ponozky, to bude zas anabaza jak s topankami

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. května 2023 22:13

JankaM já si ráno vejce rozklepnu na pánev, ale taky by mě to zajímalo :)