Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43633 příspěvků moje polička 02. června 2023 09:05

Evaeva Garfie naposled jsme letěli na nepotvrzené zamestnanecké letenky, takže tam, kde místo zbylo. byli jsme rozstrkani po celém letadle, akorát já a mladší jsme měli místa přímo u nouzového východu, kde je opravdu hodně místa na nohy. Po dvou hodinách se muž ještě rád vymenil.

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 02. června 2023 09:16

continuity Teď už je to pochopitelně v pohodě.  Ale dlouhej let s malýma dětma je fakt opruz, to sama nevíš, co dělat....a když už se jim podaří usnout, tak pochopitelně nějak podivně na tobě, takže se nemůžeš ani pohnout, ani spát...brrr! Do čtyř hodin se to dá. 

Online continuity
43633 příspěvků moje polička 02. června 2023 09:18

Garfie já bych s mýma osm hodin nikam neletěla, mě stačilo šest hodin v autě, kde si můžeš zastavit a řev a blití obtěžuje akorát mě.

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 02. června 2023 09:21

continuity Hele, ale to je zvláštní, že auto mi nikdy nevadilo. Oni se vcelku uměli zabavit vždycky, třeba jsme poslouchali pohádky, nebo tak...ale mně vadí, že se tak různě mrví, šplhají po tobě...v autě jsem v bezpečí na přední sedačce, v letadle tomu neunikneš!

Online continuity
43633 příspěvků moje polička 02. června 2023 09:24

Garfie u nás v tom autě bylo fakt inferno od narození až do cca nástupu do školy. Teď už si nasadí sluchátka, mladší blije způsobně do pytlíků a je to vcelku průchozí. Taky jim je jasné, že za tím zážitkem se musí trochu cestovat. Ale jako mimina jsme si celkem zoufali. K našim jsem pak už letala, protože to bylo lepší. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 09:28

Garfie toho jsem muže chtěla ušetřit, protože by oba chtěli sedět s ním a on bude nervózní i bez dětí

Auto je u nás taky v pohodě, maximálně jsme jeli teda něco přes šest hodin a ani nebylo potřeba vytáhnout tablet. (To je taková naše pojistka, kdyby to fakt nešlo). Naštěstí teda v autě není špatně nikomu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 09:30

Před námi krásný víkend, naplánovala jsem výlet... takže starší zvrací a má průjem. A to ještě doufám, že mu akorát něco nesedlo

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. června 2023 09:38

Vari continuity Potrefenáhusaletfenixa Kan Díky

brrr Karja K nám vzhledově taky zapadne, ale my jsme taková různorodá skupiny, hlavně z mužovy strany, že by se blbě obhajoval snad jen albín :-). Říkali nám při školení, že je snaha, aby dítě bylo podobný aspoň jednomu z rodičů, co tak sleduju adopční skupinu na fb, tak se jim to celkem daří. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. června 2023 09:42

letfenixa Lukášek vypadá spokojeně a auto se mu povedlo! My tu máme ukázky záchranných složek naplánovaný na dnešek, tak se tam taky půjdeme podívat,  akorát se odhodlávám, protože je to od nás půlhodiny mojí chůzí a s dítětem se tam budeme čtverat tak hodinu a tři čtvrtě.

Online Karja
44925 příspěvků moje polička 02. června 2023 10:11

Evaeva Tak to bylo ucho. Takže prej zvýšená pozornost pokaždé, když bude mít rýmu a teplotu. Ale ona měla teplotu středa odpoledne, večer a čtvrtek odpoledne. Že jí bolí ucho, řekla ve středu odpoledne jednou, pak to popřela. Dneska ráno po probuzení zase že jí bolí ucho, za minutu už jí zase nebolelo! A navíc ono to říká tak rozumně, ani chlap by to tak neřekl, jakože "hm, bolí mě ucho" a konec, ani nebrečí, nedrží se, nefnuka. Naštěstí holky nebývají nějak zvlášt nemocné, tak prostě pojedeme s každou rýmou a teplotou no...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 10:24

Karja chudák! A píchali jí to nebo ne? Ten vyloženě rozjetý zánět by asi jen tak přejít nedokázala?

Offline Zuzuli
3870 příspěvků moje polička 02. června 2023 12:26

Ja mam takovy blby dotaz. Je vazne normalni, ze si tehotna necha nechat neschopenku a je doma, protoze je tehotna a nebude se stresovat v praci?

Ja to poslouchala cele sve tehotenstvi, at nejsem blba a jsem v klidu doma (pracovala jsem az do materske, nakonec to bylo jeste asi tri tydny pred porodem, jak se mala narodila driv, a byla jsem za to fakt rada, ze jsem mezi lidmi, nejak se zabavim, mam plat...), ted ceka dite moje sestrenice a teta s moji mamou uz zase resily, jak si ma nechat napsat neschopenku, kdyz je tehotna (je ted cca 20tt). Podotykam, ze obe pracujem u pocitace v kancelari. Mama mi porad tvrdi, ze to delaj vsechny tehotne, ze zustavaj doma, jen ze my jsme takove moderni, ze behame do prace. Ja to fakt nechapu, protoze kdo by v nekomplikovanem tehotenstvi sedel mesice doma s vychazkama? To bych si nemohla ani zajit s muzem vecer do kina a na veceri. S neschopenkou znam jen jednu tehotnou, ale ta to mela fakt ze zdravotnich duvodu a stejne jen lezela a blila, tak ven nechodila ani v tech vychazkach. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 02. června 2023 12:33

Zuzuli hodne zen to tak dela, ve firme, kde jsem delala to byla tak pulka a i mne to gynekolog sam nabizel. Kontroly nechodi (nevim, jak se ty prochazky pisou), takze zadna velka omezeni nemas. Co mi rikala znama co dela ve fabrice, tak jde na neschopenku skoro kazda, ale tam se neni cemu divit. 

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 02. června 2023 12:33

Zuzuli Ja jsem pracovala az do nastupu na materskou, ale taky jen v kanclu u pocitace. Lekarka mi nabizela neschopenku od cca 20 tt, ale mne nic nebylo a nechtela jsem bejt zavrena doma s vychzkama. V mym okoli byla na neschopence jen jedna kamaradka, sice ji nic nebylo, ale dodelavala skolu, psala diplomku a ucila se na statnice, coz by pri fulltime praci nedala.

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 02. června 2023 12:37

Lamicka No nevim, ty my kamosce prisla kontrola pet minut pred zacatkem vychazek, takze obcas kontrolujou i tehotny.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. června 2023 12:38

Zuzuli Poznam aj aj. Ked som bola tehotna so starsim, sef mi dakoval, ze som ostala az do nastupu na matersku a stihla zaskolit novu kolegynu. Vtedy som nechapala, preco mi dakuje :) Inak co viem, tehotnym na kontroly u nas nechodia, tak vychadzkove casy ignoruju.

Offline Allysa
907 příspěvků moje polička 02. června 2023 12:39

Zuzuli Já teda do práce chodila,  dokud to šlo,  ale jinak u nás zůstávaly doma hodně a mě se taky kazdej divil,  takže ano, je to běžná praxe. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 02. června 2023 12:45

Zuzuli v mém okolí šly na neschopenku jen ty, co to měly komplikované v práci(dlouhé přesuny autem, dvanáctky, péče o seniory). V prvním těhotentsví jsem seděla v kanclu až do mateřské, protože mi prd bylo no a druhého bych na tu neschopenku šla taky, protože to bylo něco hroznýhojinak doktor mi tu neschopenku automaticky nabízel a jiný ji kamarádce zase nechtěl napsat ani když mu líčila, jak musí denně jezdit po zákaznících po d1 a zvrací ve 130 kmh v autě

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 02. června 2023 12:55

monis tak mít lékaře jako ta tvá kamarádka, tak ho změním, to je fakt o život tohle. Já pracovala v obou tehotenstvich až do konce, chtela jsem peníze a svobodu a naopak nechtěla sedět doma. Ale lékařka se mě taky ptala, ze pokud bych chtela a třeba měla hodně stresu, ze není problém zůstat doma, nevyuzila jsem, ale byla jsem rada, ze ta možnost tam je, kdybych ji potřebovala i jen z důvodu vlastního klidu třeba.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 02. června 2023 13:11

Vari ja to jen slysela, ze tehotne nekontroluji, sama nevim. 

Clovek se muze vyspat, zadny stres, umim si predstavit, ze bych si to pekne uzila :)