Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 02. června 2023 16:52

Mne neschopenku nabidla sama od sebe doktorka, ale nevyuzila jsem ji. Mne jakoby nic nebylo, zadne zvraceni, ale nasbirala jsem behem gravidity asi 4 diagnozy, takze jsem musela porad chodit po doktorech, stalo se mi treba, ze jsem mela 3 vysetreni tydne, do toho si hlidat a propocitavat jidlo, full time, doma 4lete dite, ktere mi tenkrat davalo dost čočku, a muz, ktery zije praci. Bylo to strasne, zpetne si rikam, ze jsem byla blba, ze jsem si nedala oraz. Jedina vyhoda byla, ze jsem odesla na materskou od cisteho stolu a nemusela byt na davkach. Pamatuji si, ze jsem si vybirala dovolenou tak, ze jsem mela kazdy patek volno, a hrozne jsem si to uzila, kdyz byl maly ve skolce-kino pres den, masaz, plavani...

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 02. června 2023 16:58

Ty vzpominky na ty tehotensky neduhy mi připomněly - nemel jste někdo tehotenskou cukrovku? (Strasny to bylo) čeká mě teď kontrolní test po půl roce a nevim, na co se mám připravit, jestli je to zase ten klasickej nekolikahodinovej zatezovej test? (Tři hodiny sedim SAMA v čekárně, juchů?)

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 02. června 2023 17:07

Potrefenáhusa Jo, po prvním jsem šla na kontrolní zátěžový test. Bylo to to samé, co v těhotenství. Ale teda stihla jsem to až když bylo dceři rok, protože dřív beze mě ty tři hodiny nevydržela. Což mi připomíná, že se už rok a půl chystám objednat na kontrolní test po druhém těhotenství

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 17:16

Potrefenáhusa no jo, já mám doma velkou podporu. Ten začátek byl hodně na muži, do práce odcházel v osm, to jsem vstávala, do 11 to nějak překlepala, šla si lehnout, malý vstával ve dvě asi půl šesté jsme to nějak vydrželi. Muž pak převzal dítě, k večeři mu umíchal kaši a já zase spala, syn spal celou noc tou dobou. Ale zvládala jsem všechny jeho kroužky, chodit ven,... Teď po třetí to vůbec nebylo tak zoufalé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 17:18

Gatita tohle si třeba vůbec nedovedu představit, že v těhotenství chodím do práce a ještě k tomu mám malé dítě. Jedno nebo druhé jsem zvládala, ale obojí naráz

Offline Zuzuli
3870 příspěvků moje polička 02. června 2023 17:42

Evaeva ja mela nejakou pojistku pracovni neschopnosti, ktera by mi ty tydny doma platila. Ale ja nevidela duvod, proc to vyuzit, kdyz mi je dobre. Ja teda predtim dvakrat potratila a v tom tretim tehotenstvi jsem az do asi sestnacteho tydne porad lehce krvacela, tak jsem strasne rada chodila do prace, kde o tom nikdo nevedel a tak to se mnou neresil. Sedet sama doma a cekat, jestli se udrzi, by me silene deptalo. Jinak jsem nemela zadne tehotenske nevolnosti, jen unavu. No a pak mi uz bylo az do materske dobre, tak jsem zase byla rada mezi lidmi, i kdyz uznavam, ze jsem ke konci dost vyuzivala toho, ze muj sef ma dite o tri mesice starsi, jak nase mala, takze tam pak skoro nebyl, byl doma s miminem, a ja se nejpozdeji ve ctyri odklidila domu. Doma na nemocenske jsem teda byla asi tri tydny, s silenym zanetem prudusek a antibiotiky nekdy v sestem mesici. 

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 02. června 2023 17:46

Zuzuli Já neschopenku měla, i když to nebylo úplně v plánu. Jenže jsem otěhotněla a vzápětí přišly nejtvrdší covidový opatření. Gynekoložka mi sama doporučila zůstat doma (vzhledem k rizikovosti zaměstnání) a šéfová mě v tom rozhodnutí podpořila. Edit: odeslala jsem předčasně. Plánovala jsem si ještě něco vydělat a připravit se na odchod, no bylo to celý děsně ve spěchu. Ani by mě nikdy nenapadlo, že těhotenství v práci oznámím prakticky hned... A nakonec mi bylo tak strašně blbě, že mi absence práce vůbec nevadila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 17:49

Zuzuli mně to taky přijde lepší mezi lidmi, pokud to zdraví a povaha práce dovolí. Ale krvácet do 16.tt, teda uf.

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 02. června 2023 17:51

DruI jo, to taky nevim, jak pojmout, to taky nedá tak dlouho, ona teda má ty dopoledne takový klidnější, dost spí, ale i tak asi není moc vhodný ji tam vzít sebou, i kvůli pripadnymu zkreslení 

Offline Zuzuli
3870 příspěvků moje polička 02. června 2023 17:54

Len covid do toho uplne nepocitam, to byla fakt divna doba. Ja teda nakonec koncila prave kvuli covidu asi o dva tydny driv, protoze byl zakaz jezdit do kancelare, melo se prejit na praci z domova. A kdyz mi doslo, ze odpadne ta socializace, to ze odejdu z domova, zajdu si na obed... A zbyde jen sezeni u pocitace, tak jsem zavolala do prace, ze koncim. 

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 02. června 2023 18:18

Mne gynekológ mi PN nenukal, bola som riziková kvôli môjmu veku, a ku koncu mi už dosť stúpol tlak a nešiel dole, ale to som už možno bola aj na materskej.  Moja sesternica bola na PN hneď od začiatku oboch tehotenstiev,  nebolo jej nič, len nechcelo sa jej chodiť do roboty. Inak si chodila a robila čo chcela, aj na 2-týždňové dovolenky do Chorvátska chodila. Keď jej prišla kontrola, tak utekala do nemocnice zháňať potvrdenie,  že bola na vyšetrení.

Čo teraz čítam na modrom koniku,  tak dosť tehotnych chodí na PN,  ale aj dosť kontroly chodia, a nedostávajú celodenne vychádzky.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 02. června 2023 18:58

Potrefenáhusa No, já právě čekala, až bude schopná přežít na něčem jiném než na mlíku :o) A teda teď u druhého to nějak nejsem schopná zorganizovat, tak snad se na tu kontrolu dostanu dřív než půjde na vysokou ;o)

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 02. června 2023 19:11

Zuzuli Mi by asi doktor taky neschopenku napsal, ale mi nic nebylo, takže jsem neviděla důvod. Strávila jsem těhotenství až do sedmého měsíce pěkně v parku na výzkumu. Jednou jsem zapomněla přijít na prohlídku, protože jsem si spletla dny a sestřička mi pak říkala, že ani nevolala, když mě tam viděla pobíhat, že bylo jasné, že je všechno ok.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 02. června 2023 20:23
Reakce na Evaeva:

Gatita tohle si třeba vůbec nedovedu představit, že v těhotenství chodím do práce a ještě k tomu mám malé dítě. Jedno nebo druhé jsem zvládala, ale obojí naráz

​No moje pracovní produktivita taky za této konstelace prudce poklesla. Naštěstí jsem měla "napracováno", takže jsem měla co vykazovat i jako těhotná. Ale mně teda bylo blbě 8 měsíců a od šestého měsíce mě bolely ledviny, takže to bylo celé takové opravdu hodně nepříjemné nejkrásnější období života ženy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 20:41

Mohučanka tos měla teda taky veselé. Mně to přijde úplně nemožné to všechno zvládat líp než po příchodu z práce na hodinu posadit dítě před tv, což asi po celém dni ve školce není úplně ono. A to nemluvím o tom prvním trimestru Přecejen na té mateřské se dá víc zvolnit, dělat jen to nutné, u stavění lega si lehnout na koberec třeba, člověk se nemusí tolik soustředit jako v práci...

Online Karja
44925 příspěvků moje polička 02. června 2023 22:26

Velmi oblíbenej dotaz - je nějaký rozdíl mezi modelem bot keen seacamp cnx K a keen seacmp cnx C? Chci prostě jen o číslo větší než máme, ale nemůžu se dopátrat, jaké my to písmeno máme a jestli to není irelevantní:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 22:28

Karja tam je nějaký písmeno?

Offline Pinot Noir
30034 příspěvků moje polička 02. června 2023 22:31

Karja kupuju je už několik let a v životě jsem si žádného C a K nevšimla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 22:36

Karja a to souvisí s velikostí? Myslela jsem, že je to Toddlers, Children a Young

Online Karja
44925 příspěvků moje polička 02. června 2023 22:47

Evaeva To právě asi ne. 

Pinot Noir Evaeva No právě, je to jen v jednom eshopu, ale rozdíl mezi těmi písmenka je 300,-:-D