Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 02. června 2023 22:52
Reakce na Evaeva:

Přecejen na té mateřské se dá víc zvolnit, dělat jen to nutné, u stavění lega si lehnout na koberec třeba, člověk se nemusí tolik soustředit jako v práci...

​soustředění beru, ale ten zbytek, cooooo?!!!!!

lehnout si na koberec, kolem sebe rozhazet křupky a nechat se přejíždět autem byl občas můj sen - naše dite, když vycejti matku v oslabení, ovšem dost přidává na intenzitě, asi abych se neodebrala nekam do kouta a tam tiše nezemřela 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 23:01

Potrefenáhusa nevím na intenzitě čeho? Teď už jsou kluci velcí, takže se s nimi snáz domluvím. Ale z druhého těhotenství si pamatuju stavění věží (to lze vleže), samostatné kramaření (to jsem dělala, že nevidím) a nějaký počátek čtení knížek (u toho lze i částečně spát ). V těch 16m si teprve začínal hrát s hračkama, půl hodiny mu vždycky zabralo scházení všech věcí, na které dosáhl, žádnou extra interakci nepotřeboval, nejtěžší bylo neusnout úplně tvrdě A pak samozřejmě dostat ho ven nebo do něj nějaké jídlo, to jsem se vždycky nějak zkoncentrovala.

Úklid a údržbu domácnosti jsem na ty dva měsíce prakticky vypustila, akorát nákupy, prádlo a myčka zbyly.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 02. června 2023 23:10

Evaeva No, ono některé dítě tě lehnout nechá, některé ne. Já když si chci hrát se synem vleže, tak mi teda dá velice důrazně najevo, že takhle teda ne a ať koukám vstávat :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2023 23:12

DruI no starší si mě moc nevšímal, aspoň do doby než zjistil, že umím číst a obstojně stavět z dupla, to mu byly dva a mimino už bylo na světěAle základ je podle mě ten dlouhý denní spánek, bez něj bych to těžko zvládala. 

Já pospávala hodně v sedě s hlavou opřenou o zeď, to si pamatuju dodnes velmi dobře.

Offline Pinot Noir
30034 příspěvků moje polička 02. června 2023 23:34

Ríša kreslí "amongasy". Fascinuje mě, jak umí vystihnout výrazy v obličejích u panáků, kteří žádné obličeje nemají. 

Offline Miru
17091 příspěvků moje polička 03. června 2023 04:20

Pinot Noir 

...to jsou fakt krásné obrazy! A hlavně - máš pravdu - mají výraz...!

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 03. června 2023 07:45

Evaeva no ono i záleží od dítěte. Naše v 16m bylo dost akční a stavění věží by jí nezabavilo a neusppkojilo. Na druhou stranu máme teda uplně zlaté a bezůdržbové mimino, takže si nestěžuju. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 03. června 2023 07:58

Pinot Noir Prostě ti doma roste umělec :o) 

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 03. června 2023 08:14

Pinot Noir wow!

Offline Janulik03
20381 příspěvků moje polička 03. června 2023 08:54

Pinot Noir tak toto by som mala hrdo vystavené v ráme ako obraz. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2023 09:05

MPLee on teprve začal chodit tou dobou a hodně si vystačil beze mě. Ale hlavně hodně spal, to je základ v porovnání s prací mi to v těhotenství přišlo jednodušší být doma se starším. Bezúdržbový byly oba dva. To si vůbec nestěžuju.

Offline Zuzuli
3870 příspěvků moje polička 03. června 2023 10:44

Evaeva a ja si zrovna vcera rikala, ze chodit tehotna do prace neni zadne hrdinstvi, ale starat se tehotna o batole bych asi nedala. Prece jen v te praci si sednu, pustim hudbu do sluchatek a vypiju u toho teply caj, nikdo po me nonstop neleze, neskaceale ja jsem rada, ze mam jedinacka i s tou moji triletou, to jsem ke konci dne rada, ze se udrzim na nohou, mentalne jsem uplne vystavena. Tehotenstvi a nedej boze stejne energicky, nespavy a kontaktni mimino, jako byla ona, bych s ni fakt nedala. Ne nadarmo ma od miminka prezdivky divoženka a démoně

Ja obecne strasne obdivuju vsechny mamy, co maji vic deti v malych rozestupech

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2023 10:49

Zuzuli no vidíš Po mně děti neskáčou a teď už je to vyloženě pohoda. Ale hlavně v práci mi nedovolí si v půlce dne lehnout doma se víc můžeš řídit momentálním stavem. Ale úplně nejpekelnější mi právě přijde chodit do práce, mít to školkové dítě a těhotenství k tomu.

Offline Zuzuli
3870 příspěvků moje polička 03. června 2023 11:16

Evaeva to ja se v ty praci na gauc v zasedacce klidne behem dne na chvili natahla, lehali si tam bezne i netehotni kolegoveaa chodila jsem na dlouhy obed, vzdycky prochazkou do Dhaby, pak jsem tam hodinu sedela s knizkou a pak prochazka zpet. Sice jsem pak odchazela domu z prace pozdeji, ale mela jsem behem dne tuhle pauzu. To uz by ale s tim druhym ditetem, co by bylo treba vyzvednout ve skolce, neslo. 

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 03. června 2023 11:24

Zuzuli já s tebou souhlasim, těhotenství s batoletem bylo přesně jak popisuješ

ono je to masakr i pak, ale už člověk není tak limitovanej a aspoň to dite doběhne 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2023 11:29

Zuzuli nám ten gauč právě těsně před tím zrušili Já ale vyloženě usínala, číst knihu byla utopie. 

Potrefenáhusa mně právě přišlo, že to těhotenství pomohlo v nastavení těch pravidel - nemůžu tě nosit, zvedat na prolézačku ani za tebou lítat. Že i proto se syn naučil poradit si sám.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 03. června 2023 15:12

Zuzuli Já to taky obdivuju, když má někdo tři děti třeba ve čtyřech, pěti letech. (no znám i takovou, co je má během tří let:-D). Jenže jsem zjistila, že někomu prostě vůbec nic není, až tak ke konci treba natece, odfuni poslední tři týdny a hotovo! No a některý to taky odtrpí no:-D

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 03. června 2023 15:45

Karja no já teď četla na instagramu povzdech jedny cerstvy trojnásobný matky, ze největší problém s ditetem č.3 je dite č. 2...docela si to umim představit, já je teď vůbec nemuzu nechávat bez dozoru, mimino je buď něčím nakrmeny, pokousany nebo s nějakým hadrem přes oblicej.....ale pokud ho to teda zrovna nebolí, tak se širokánským šťastným úsměvem na svoji mučitelku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2023 15:55

Potrefenáhusa to nás nejspíš taky čeká, protože mladší se zatím projevuje jako velký pečovatel mezi č.1 a 2. tohle problém nebyl. Ale ten první rok a půl nějak překlepem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2023 15:57

Já se momentálně nejvíc bojím, že kvůli tomu většímu odestupu se už nikdy nedostaneme do takové pohody jako máme teď, jako nikdy. Že to poslední dítě pořád bude trochu navíc a ke klukům nezapadne.