Evaeva Já si myslím, že to poslední bude takovej ,,ocumovatel,, . Že mu právě nebudete vůbec muset vymyslet žádné programy, žádné hřiště pro mrnata, že automaticky budete dělat ty programy starších, jemu to ani nepřijde a nebude se nudit. Fakt si myslím, že takový to batolecí nicnedělání a stereoptypy a nudy úplně padnou.
Vše o těhotenství a dětech
Karja jo, to neměl ani mladší, taky je to dost peklo, když jsme sami doma. Ale teď si právě hezky vystačí spolu, kolikrát my třeba ráno spíme a oni si hodinu hrají, to samé venku. Smějí se stejným věcem, řádí spolu,... To si, myslím, už pak nebude, nebo až za dlouho, třeba 4 roky.
Evaeva Já myslím, že to bude dobrý. Kamarádka má dva kluky kousek od sebe a neplánovaně jim přibyla o pár let mladší sestřička a dobrý. Ona je taková děsně samostatná, bráchové jí nešetřej, prostě bude mít dobrej základ do života. A ten nejstarší brácha je takovej pečující typ, ona k němu hrozně vzhlíží a teď maj dokonce pokojík oni dva společně a prostřední brácha se odstěhoval do společný herny. No a pak znám taky rodinu, kde si ke 2 holkám, velkejm parťačkám, pořídili další holčičku a tý pak pořídili další parťačku ![]()
Evaeva Já jsem se ségrou o 6 let a hodně jsme spolu trávily času. Máma říká, že normálně od malička, já si to nepamatuju. Ale třeba od 6 let si to pamatuju, že fakt do mojí puberty jsem byla takovej její vocas:-D
Karja no my jsme 4,5 a právě mi to přišlo úplně pitomé
Nejdřív byla mimino a batole, pak v pubertě, pak ona v pubertě,... Ale je fakt, že nemáme moc společného. Čas spolu samozřejmě trávit budou, nic jiného jim nezbude, ale bojím se, že nebudou mít dobrý vztah.
pilgrim 4. dítě už mi neprojde
To teda nedovolí ani moje racionální já, to už mění všechno, dovolené, auto, sotva bysme se poskládali v bytě,....
Evaeva Jinak co znám tahhle ty rodiny s třema dětma, tak my přijdou všichni hrozně spokojeni, jak to odroste z toho mimina. Jako jo, jedni sousedi mají dve holky a pak kluka, a tam se to zatím moc nepotkalo. Ale jinak mi prijde, že si ty děti spolu hrajou, že jsou to dobří parťáci. A teď jeden kluk ze sousedství, je mu asi 15, vodí svoje ségry jednu do školky a druhou do školy, tak to mi přijde úplně mega cute, musím se te mámy zeptat, jestli se třeba i ráno sami vypravují. Minulý týden jela školka na výlet, vezla jsem holky na nádraží a na tom nádraží s tou malou taky čekal on než přijdou učitelky, asi je tam ráno někdo z rodičů odvezl a musel do práce, tak to tam odseděl on;-). Prostě myslím, že tvé obavy jsou zbytečne.
Evaeva Aha, no ja si to nemyslím, hlavně často, když to je třeba holka kluk, tak se pak taky jejich cesty rozejdou už třeba dost brzo, ačkoliv jsou brzo po sobě. Třeba neteř se synovcem, tak ti se fakt nedávají. Já už jsem to tady psala, ale jejich hadky, to je normálně jak když se hada manželský pár, oni by se samozřejmě nejradši servali, ale dobře vědí, že musí krotit emoce, nebo je rodiče roztrhnou a to pak mají debaty, to je možná pár sprostých slov lepší, než ty jejich diskuze plný vytáček:-D prostě to je tolik faktorů, to se nedá takhle říct.
Karja jo, ono se to nějak utřepe a stejně to nezměním. Taky až půjdu do práce, toho společného času budou mít i děti čím dál míň přes různé kroužky atd. tak to začne být jedno
Evaeva Přesně, pak ten čas bude tak jako všech dohromady, přes týden se přes kroužky a povinnosti se školou sotva co stihne!
Já bych se nebála, moje holky jsou o pět let a zatím si ten rozdíl jen chválím. Té velké se dá ledacos vysvětlit, hlavně co se týká nějakého toho mučeníčka mladšího sourozence a malá k velké vzhlíží, kolikrát za ní odejde do pokojíčku a tam si spolu (nebo vedle sebe) hrají. Samy
a když malá dělá něco, co nemá, starší přiběhne a hned melduje.
Program jedeme podle nás a podle starší (takže mladší se v půl roce ocitla na Eiffelovce
) a zatím dobrý...počítám, že od nového školního roku si budu muset zařídit nějaký dopolední batolecí program, až bude starší ve škole. Zdá se mi, že mimino si zvyklo na relativní ruch a doma se po pár hodinách nudí ![]()
Mohučanka tak to probíhá i u nás, jsou od sebe 2 roky ![]()
Tak synkovo shrnutí dnešního výletu: Já sem do žádnýho blbýho bábina údolí nechtěl! ![]()
JankaM To mě rozesmálo ![]()
JankaM my dneska byli v zooparku zelcin a kdyz jsem se juniors zeptala, co se mu libilo nejvic, tak prej zalevani zahrady se sousedem :-D.
Ale my dnes máme za sebou velký milník (kterej někdo teda dá už v roce.-D:-D)! Dcera souhlasila s tím, že půjde na dětský den s tetou a sestřenicí a bratrancem, vůbec nebrečela, dřív podobné nápady ořvala, takže jich moc nebylo a i ta realizace byla hrozně divoká a prostě nebylo to nic extra..... Když šly ony domů, tak ona sama řekla, že nejde a zůstala tam ještě x hodin s druhou tetou, co tam ani děti neměla, ještě nikdy spolu takhle samy nebyly, dcera nikdy nechtěla.
Vari jé, to jsem se mohli potkat... kdybychom tu neměli nějakou střevní chřipku či co.
JankaM
kolik mu je? A jestli bábino údolí je babiččino, tak to asi chápu ![]()
Evaeva u manzelova syna maji deti 11, 9 a 6 a slo to, jen ted ta nejstarsi uz ma trochu jine zajmy, kamaradky atd. a uplne ji nebavi hrat si porad tak, aby byla spokojena ta mala. Minule se u nas pohadali, velka chvilku trucovala, mala brecela, prostredni kluk si delal neco sveho... a za 15 minut uz zase litali po zahrade vsichni spolecne. Oni se vzdycky tak ruzne spojovali ve hrach bud 2 starsi nebo 2 mladsi nebo holky spolu, pak zas neco kutili vsichni dohromady, dost to fungovalo. Kdyz byla mala mimino a batole, tak starsi se i docela starala, ne ze by prebalovala apod., ale hlidala, aby byla v pohode a bracha ji neublizoval.
Evaeva kluci jsou po sesti letech a naprostá pohoda. Ten nejstarší to měl vždycky tak trochu "na povel", ale v dobrým slova smyslu, on byl takovej ochranar. Nevzpomínám si, že by probíhaly nějaké hádky nebo že by nejmladšího odstrkovali. Naopak, každej už měl trochu jiný zájmy, takže odpadaly spory typu tohle auto chceme teď a tady oba nebo nejlépe všichni.
Musím přiznat, že mě přijde větší odstup lepší. Mít tři děti během čtyř, pěti let bych nedala. Taky jsem šla ráda vždycky mezi na čas do práce. Obdivuju, že někdo dokáže být třeba 8 let na mateřské a nezblaznit se z toho.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY