brrr jsou hrozně lehký, hebky víc jako kočky, a fakt voneli sluncem. Ale holky se jich bály...
Vše o těhotenství a dětech
Preventivka u zubaře za námi, naštěstí bez kazu. Což je s těmi jeho děratými zuby téměř zázrak.
Tabea hej, teraz ma 18. Zaujalo ma to, lebo vlani sme hľadali 16 s prehadzovackou a nenašli.
Vím, ze to tu už jelo opakovaně, ale dneska sem se tak nasrala ve školce. Ptala jsem se na prázdninový provoz. Tak prý už jsme to podepsali, ze syn o prázdninách nepůjde. To byl samozřejmě první fail, ze muž to proste podepsal a moc se nad tím nezamyslel.
No a druhá věc, ze na mě ta učitelka koukala jak zjara a prohlásila celkem ošklivě, cituju: "To je ale stejně jen pro výjimečné případy, pro lidi co pracujou. Když jste na mateřský, tak nemáte nárok." Tak říkám jakej nárok sakra, to je někde napsaný? Ze já třeba pracuju taky, to zajima koho? A od jaký výše uvazku už se zařadím mezi lepšolidi aka pracující matky?
Pěkně mi to hejblo žlučí a dorazil mě doma muž. Prej - já jsem myslel, že s nim rada stravis nejakej čas. Tak určitě. Dva měsíce. Když on bude nonstop v práci a ode mě se bude očekávat, ze zajistim program a veškerej provoz.
Kde je nějaká stodola hergot.
MP Meri tohle je na stodolu a nějaký nádobí k tomu. ![]()
Jde to ještě nějak vrátit? Předvedla učitelka, kde je to napsaný, kdo muže děti o prázdninách dát do školky?
MP Meri já bych teda vinila hlavně muže. Jak by po přihlášení zkoumali, jak moc pracuješ, nevím (u nás je ta stejná podmínka), ale aspoň bys měla šanci si to vyjednat.
rasaNori holky jsou boží
A lemuři jsou heboučcí, ale nejvíc ze všeho miluju jejich dlaně a prstíky
MP Meri no tvl...zlatá soukromá školka. Co si to ta učitelka vůbec dovoluje?
Mě "pobavila" moje máma: říkala, že "už jen pár dní a školka skončí", tak jsem se divila, jak to myslí, a ona se domnívala, že školka končí na konci června. Tak jsem jí řekla, že naše ne, naše jede nonstop, a co si myslí, že bychom s dcerkou ty dva měsíce dělali? A ona prý: Jó, to nevím ![]()
(Hlavně že já u babičky trávila významné kusy prázdnin už někdy od tří let.)
rasaNori ty jo, ta je husta
A Luzice musi byt fajn, taky doufam nekdy otestujem. Jako musim uznat, ze to mate dobre, ze to holky takhle vsechno bavi a muzete si s nima leccos dovolit. U nas to je takovy ode zdi ke zdi. Nekdy super, ale vetsinou takovych reci, ze mi to bere vitr z plachet a obcas ani nikam neodjedem. Moje deti maj uplne jinou predstavu o tom, jak stravit vikend, nez ja, a nebojej se to dat najevo. Tak delame kompromis, ze sobota po jejich, nedele po nasem. Ale v nedeli byl zatim vzdycky nekdo nemocnej![]()
![]()
Mohučanka já to u těch státních školek částečně chápu. Je to vzdělávací instituce, ne hlídání a základní škola taky o prázdninách neběží, i když dítě z prvního stupně doma samotné celý den nenecháš. Je to teda trochu nedořešené a chápu, že pro spoustu lidí je to komplikace.
Gatita super kompromis ![]()
MP Meri Nepotřebujete shodit nějaké omítky, že bys to tam rozkopala? Jo tak to asi muz podělal. Normálně bys řekla, že máš dejme tomu tretinovy/poloviční úvazek a hotovo konec argumentů. U nás je to přesně takhle, já ty argumenty učitelek chápu, nám je tedy sdělují mnohem přívětivěji. Nakonec u nás o tu školku ani není tak velký zájem, u dcery ve třídě jdou dvě děti.
Mohučanka moje maminka ted kroutila hlavou nad nemocnosti nasich deti a rikala, ze si nevybavuje, ze bych jako mala musela byt tak casto doma. A pak si vzpomnela, ze me zpravidla vyexpedovali i s perinami k babicce
.
A probehla i anabaze s opevovanim latkovych plen...myslim, ze behem prvniho hlidani ruzova retro bublina praskla a pak jedine pampersky.
Myslim, ze i nam zustanou jen ty vonave vzpominky:))
Gatita mne naopak všechny ženský, co to zažily, látkový pleny rozmlouvaly s nehezkejma vzpomínkama, zvlášť ještě z doby bez automaticky pračky, moje mama ještě přidává gumovej dudlik, kterej prej strašně smrděl, když se vyvářel.
Gatita no mamka si takovou nemocnost nepamatuje ani od nejmladší ségry:( a to žádná expedice k babičce nebyla.
Evaeva to s tou vzdělávací institucí je super argument (ne tvůj), jak poslat rodiče do háje.
U nás jede přes prázdniny i družina (zřizovatel je město). Zavřená je v létě 2 týdny ze 6 a o vánočních prázdninách (2 týdny). Rodiče musí na začátku školního roku zvolit, jaký balíček (kolik dní prázdnin) chtějí platit v rámci měsíčního paušálu.
Evaeva nedoresene to je. Prvnaka uz muzes dat na 8h denne od pondeli do patku treba na primestsky tabor s cizima detma. Trilete nebo ctyrlete dite by z toho bylo vedle a ani nevim, jestli nekde takhle male deti berou. Jeden rok jsme to delali tak, ze jsme si vybirali s muzem dovolenou zvlast, ale nebylo to nic moc. Kdyz uz ten letni provoz maji, tak by nemeli vyloucit nektere deti jen proto, ze mama pracuje jen na DPP a ma doma mimino. Nase skolky se tedy domluvi a ma otevreno jen jedna, a to jeste jen dva tydny. Nikoho nediskriminuji a nikdy se jim nestalo, ze by se jim tam ty deti nevesly, ono se to nejak poskladalo, ze stejne byl vzdycky nekdo na prazdninach pryc.
Tabea to je podle mě cesta, ty prázdniny si nechat víc zaplatit. Tady školka nestojí skoro nic, platíme asi 500 měsíčně plus stravné. Základky neběží vůbec, školka jedna z asi deseti a to jen jeden měsíc ze dvou. Ale řekla bych, že o to není zas takový zájem, jak píše karja, spousta rodičů (včetně mě) nechce dávat dítě na 14 dnů do jiné školky. U nás také používají argument s prací, ale fakt nevím, jak to zjišťují nebo řeší, jestli to není jen taková výhrůžka.
Gatita u nás se teď o prázdninách bude skolka rekonstruovat a žádná jiná tu není, vubec nevim, jak to ty lidi delaj. Nějaký příměstský tábory tu taky jsou, ale až pro větší děti
Gatita u nás tábory pro tříleté děti jsou, dokonce několik v okolí. Kluky tam dávám, chodí tam na kroužky a znají to tam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY