Moja teta je učiteľka v škôlke a presviedčanie rodičov, aby nechali deti doma na (akékoľvek) prázdniny, považuje za normálne. Naša škôlka ma byť zavreta celý august, ale počas let.prazdnin by vždy mala byť v meste nejaká otvorená.
Vše o těhotenství a dětech
Naše školka je otevřená v červenci a mně teda nejvíc fascinuje, že rodiče musí za ten měsíc platit školkovné i když dítě nepřihlásí ani na jeden den.
Potrefenáhusa ale došlo mi, že jseš vlastně odvážná s malou útěkářkou
už trénuješ?
vůbec!!!! Jen když jsme na ni dva
ona na tom teda ujede tak 10 metru a pak slejza, za chvíli zas nasedá....taky u nás je polnacka, musí to napřed natrenovat v parku ve vedlejším městě, tohle už se nedá tak snadno hodit na kocar
no jsem zvědavá, jestli pochopí, ze stůj znamená stůj...ale při chůzi docela dobře reaguje na pozor auto, pozor kolo....pamatuju teda, ale jak si tu stezovala i rasaNori , ze nechápou, ze na tom kole nesmi náhle zahnout do protisměru
nam hrozne chybí to pražský cepovani, tam bych ji musela dusit uz dlouho
Potrefenáhusa jé, máte úplně stejné odrážedlo jako my. Viktor je přesvědčen, že se jmenuje 100 100.
On ta čísla najde i tam, kde žádná nejsou.
mne se ten název hrozne líbí a vikrorovi sw nedivim, to Too too v tom těžce hledám i já
Potrefenáhusa jen počkej, to je otázka chvilky!
Na kočár to hodíš, ale ne kvůli deseti metrům samozřejmě. Já teda musím říct, že ani sídliště na cepování není nic moc, přechody poznají a zastaví bezpečně, to jo, ale "jezdí se vpravo" opakuju už čtyři roky ![]()
Mrakoplas já si myslím, že u nás bys možná protlačila i dítě nepracujících
V srpnu nejede školka žádná, v červenci se střídají.
MP Meri tohle je na budku a nikdy jsem to nepochopila
ja chtela vzdycky detem doprat prazdniny, ale nam hlidali nasi, klidne by je meli u sebe cele prazdniny. Kdyz takhle moznost neni, tak to rodice lepi primestaky a soukro skolkami. Na P6 se skolky stridaji, ale mist je malo. Argumentuje se tim, ze to je vzdelavaci instituce, ne hlidarna a pani ucitelky si taky musi nekdy vybrat dovolenou. Zajimave, ze jinde to jde a maji zavreno treba jen 4 tydny. Priste jim rekni, ze pracujes a priste o tom uz nechces slyset. Pak mi daly konecne pokoj. (U nas se takhle ptaly na ruzne prazdniny.)
DruI to já teda chápu, protože ty učitelky taky někdo platí, i když mají volno. A na ten měsíc nemůžou vzít nikoho jinýho, kdo ten výpadek příjmu pokryje. Jediný, co není důvod platit, je jídlo.
Kolik dovolený teda mají učitelky ve školce? Drží školky všechny školní prázdniny, nebo jen letní & vánoční? To by jim ale 4 týdny ze zákona nestačily, ne? Můžou si vzít dovolenou i mimo prázdniny?
Lamicka Já bych mu taky chtěla dopřát prázdniny, trochu jsem se nad tím ted zamyslela a je mi trochu ouzko. Vždyť já ho sama s miminem nemuzu vzít prakticky ani na koupaliště
Prázdniny stravime v Praze, bez auta ... no, asi ted nemam kapacitu to řešit, ale bude to zajímavý. Nejspíš se budeme celej léto placatit v bistru na predzahradce ![]()
Jinak jak jsem si o tom teď něco hledala, tak jsem zabrousila na diskuze na tohle tema na emiminu a konikovi ... a to si neprejte vědět, co si tam myslej o matkach, který s kočárkem vyzvedavaj dítě později, než po o. Ani jsem netušila, kolik lidí mnou pohrdá a myslej si, ze bych neměla mít děti ![]()
Tabea školkovní učitelky mají jako pedagogičtí pracovníci, takže 40 dní.
MP Meri no podle mě je to pozůstatek doby, kdy ti dite do školky bez potvrzeni z práce nevzali vůbec, chápu, ze se musej přes ty prázdniny nějak prostřídat s dovolenyma a ze se delaj o prázdninách nezbytný rekonstrukce, plus teda asi ani ze strany deti neni takovej zájem, aby skolka bezela v plným provozu, ale teda tu komunikaci s rodiči by měli zvládnout nějak lip
MP Meri ja jsem z ucitelske rodiny (vic ucitelu nez neucitelu) a ac nechci vsechny pedagogy hazet do jednoho pytle, tak zrovna u nas se tihle "si ty deti nemaj delat, kdyz je nechtej doma ani na prazdniny a radeji by nam je hodili na krk i v lete" sesli ![]()
Ani fakt, ze my s muzem neucime a tak prazdniny nemame a vubec netusime, jak sakra vykrejeme ty silene tydny prazdnin behem roku (variantu, ze ja osvc pres leto nepracuju, takze nevydelavam, fakt nechceme a kdyz se budeme u ni doma stridat na HO, tak z toho leta stejne bude mit prd, vic by si uzila ve skolce na zahrade), jejich nazor nijak nemeni. Proste "kdyz rodice chtej, nejak si to zaridi" ![]()
A nase skolka nema prazdninovy provoz, vubec netusim, co budu za rok s tim ctyrletym ditetem delat pres leto delat...
Zuzuli das ji k tem prarodicum?![]()
Potrefenáhusa no uz jsem to navrhovala ![]()
Ale prej maj zaslouzenou dovolenou po narocnem skolnim roce, takze nejsou zadna hlidarna deti.
Nase soukroma skolka funguje i pres leto, krome prvniho a posledniho tydne. Kdo by tam dite davat nechtel, musi stejne zaplatit 50% skolkovnyho. Jsem za to rada, u ty skolky fakt nechapu co bych mela s ditetem delat. Pulku prazdnin beztak bude nemocnej
momentalne je po neuveritelnejch 3 tydnech v kuse opet doma...
Tabea naše školka drží vánoční a letní (měsíc teda můžeš pokrýt jinými školkami). Ale to, že neběží školka/škola neznamená, že učitelky mají dovolenou, to by tě hnali:)
Na ostatní než tyhle prázdniny se mně nikdy neptali, ani se křivě nedívají, i když vědí, že jsem doma. Už jsem ale slyšela i o učitelce, která se tváří divně, když dítě přivedeš hned na otvíračku
Takže možné je cokoliv.
Lamicka no ale je divny, ze furt nevznikla ta nabídka, když existuje taková poptávka
Tak jsem rada, ze jsou ze skolky pryc a muzu je nechat doma.
Ja to resila priserne drahymi primestskymi tabory. Vlastne porad resim, abych aspoň nektere tydny mela "klid" a nenervila, co delaji.
Letos jsem za prvni 2 tydny prazdnin uvalila vic nez 350e a jeste nas cekaji 2 soustredeni. Tyden u nasich snad a pak dovolena.
Ja mam vyhodu, ze si muzu nadpracovat a pak odchazet driv. Takze pres jejich pobyt u nasich a tak taham dlouho
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY