Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 06. června 2023 09:23

Potrefenáhusa ale nabidka vznika u soukromych skolek. Ty "stare"jedou v pohodlnejsim rezimu.

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 06. června 2023 09:30

Candance Jj, ale jde to nějak pomalu

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. června 2023 09:31

Potrefenáhusa neni, zamestnavateli se zkracene nevyplaci kvuli odvodum a silene administrative, takze mas pri 2x 0,5 vsechno 2x, zdrav.prohlidky, skoleni bezpecnosti... to stoji penize, takze se vyplati mit 1 zamestnance. Ted na socialni dal stat slevu pri zkracenem uvazku, myslim 5 %. 

Edit. Jo ty jsi psala o tech skolkach :) tam je to asi i o zvyku. Tady se to resi kazdy rok, zadne zmena.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 06. června 2023 09:34

Já chtěla Rostíka přihlásit na týden, možná dva, naše školka je zavřená, tak by chodil o kousek dál, on má školku rád, neměl by problém. Tak jsem furt sledovala nástěnku ve školce a elektronickou nástěnku, že termín pro přihlášku bude zveřejněn na jaře, furt nic... až mi před pár týdny psala jiná matka, kam jsem Rosťu nakonec přihlásila. Říkám, že ještě nikam. Ona, že uzávěrka byla včera. Bylo to na webu školky

Jako mně je to celkem putna, ale stejně jsem dostala od učitelky pochvalu, že chodit nebude

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 06. června 2023 09:34

Tabea Jako mně by i přišlo v pohodě platit třeba za prázdniny vyšší taxu, když školku potřebuju, ale to, že na mě učitelky vyvinou nátlak ať tam dítě nedávám, když jsem na rodičáku a stejně to musím zaplatit mi připadá takové nevyvážené. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 06. června 2023 09:35

MP Meri 

V červenci budeme zřejmě téměř celý měsíc pryč, ale kdybys v srpnu potřebovala sparing na nějakou akci, klidně napiš. Ve dvou dva školkáče, miminko a batole zvládnem.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 06. června 2023 09:40

MP Meri Ty jo, já bych tak strašně ráda s kočárkem vyzvedávala až po svačině. To bychom měli mnohem líp rozloženej den, akorát starší dítě mi do toho hodilo vidle a vyžaduje chodit po obědě. A trochu ty učitelky podezřívám, že jí tu myšlenku, že by maminka měla vyzvedávat po o, vsugerovaly ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2023 09:40

dzizisketa to je teda taky dobrý! U nás to viselo na dveřích, jako všechno. Nikdo se neptal ani mě nechválil, že syn bude doma, nic takového. Naše školka měla otevřeno loni, takže předpokládám, že až to budu potřebovat, bude mít zavřeno a jinam je dávat nebudu, moje děti by to nechtěli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2023 09:44

DruI já loni taky musela chodit po obědě (a učitelky zato teda nemohli), on teda šel do klasické školky první rok. Letos je ochotný tam spát jen kvůli kroužkům a příští rok pro jistotu jeden z nich vypustilJá teda nemůžu říct, že mi víc vyhovuje vyzvedávání až po svačině, je to jak který den. Ale je pravda, že na syna je to dlouhé, když pak jdeme ještě na hřiště a to nemluvím o mladším, který se ptá už od desíti, kdy půjdeme pro bráchu Ale jsem zvědavá, jak to bude se spaním příští rok, to už tam budou oba.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 06. června 2023 09:48

Evaeva No víš co, když dcera chodila první rok, tak už celkem v pohodě a radostně ve školce spala a stěžovala si, že chodím moc brzy, tak mě tohle období "chci domů po obědě" trochu zaskočilo.

A mě teď malej spí cca od jedné do tří, takže kdybych chodila do školky až po třetí, tak by to bylo geniální, protože bych měla skoro dvě hodiny volného času ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2023 09:52

DruI já měla staršího zvyklého na polední klid, takže ten čas pro sebe jsem měla. Syn by někdy rád byl ve školce dýl, ale to spaní mu vadí. I na ty kroužky chtěl, abych ho vyzvedla a pak zase vrátila (někdo to dělá ). Loni to bylo blbé spíš, že ze začátku byl mladší už unavený, vyzvedávání bráchy v půl jedné na něj bylo pozdě, už by spíš potřeboval být v posteli. Teď už je to jedno, no. U nich teda kolikrát nikdo není už ve čtyři.

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 06. června 2023 10:04

Candance ty letni aktivity jsou raketa. Ale znám z druhé strany jeden vodácký tábor, kde lodě mají vlastní, vedoucí tam jezdí místo dovolené a mají akorát zaplaceny pobyt, žádnou odměnu, jedou vlakem. Celé to stojí 8 tisíc+ na dva tydny a musí se fakt hodně přemýšlet o nákladech. 

Deti jezdili ještě na skautsky, ten byl za hubičku, ale spali ve srubu zadarmo, dovezli je tam auty vedoucí a rodiče a platilo se víceméně jen jídlo, který si sami uvařili, a vstupy a stejně to bylo 4000t na dítě na dva týdny. 

Ty komerční tábory to za tyto peníze vůbec nemůžou provozovat, pokud tam není nějaká dotace nebo alespoň výrazná sleva na ubytování a stravu, kterou dotuje DDM je to prostě drahý. Teď byla starší na vodě, kde to zajišťovala půjčovna Inge a stálo to na čtyři dny pět tisíc. 

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 06. června 2023 10:14

Candance jakmile zacnou chodit do skoly, je to snazsi. V nejhorsim je nechas doma cele stastne parit hry. Ale ne kazdy rodic to povazuje za optimalni, mam to jako ty a nervuje me to. Takze taky syn bude mit dva celotydenni sportovni kurzy. Stoji to dost penez, ale ja beru, ze mit deti proste neco stoji a ze se musime taky trochu postarat. Ale u tech mrnat proste kolikrat alternativa skolky moc neni. Ty deti jsou jeste casto fixovane na zname prostredi a kolektiv. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2023 10:26

Gatita synův spolužák má pět příměsťákůnechápu, jak se jim to podařilo, když je problém se dostat na dva.

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 06. června 2023 10:38

Evaeva u nas je jich hodne, ale stoji kazdy skoro 4000, tak dva nam asi budou stacit. Syn navic ani moc nechce, neni to nic, z ceho by skakal radosti. Ale je to v pesi vzdalenosti a trochu se fyzicky vybije. Priste zkusime nejaky Pokemony, to by ho bavilo vic nez ucit se bruslit, ale vsimla jsem si toho az kdyz jsem zaplatila ty brusle. A taky to mam jednodussi, na Pokemony bych ho mzsela kamsi vozit, nerada si komplikuju zivot

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2023 10:43

Gatita tohle je právě z ddm, tam stojí jeden 1500 na týden i s obědy, ale právě je tam nátřask, pro menší děti jsou pryč hned ten večer, kdy začnou přihlášky. Jinak tu jsou jiné volné, ale tam je ta cena jinde, jak píšeš.

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 06. června 2023 10:45

Já si tady postezuji na mladší dítě, které nechce na žádný tábor, a docela mě tím štve, protože ten týden prosedí i počítače, pokud nevymyslim nějaký program já. 

Nevím, kdy se to stalo, že nám takhle zlenivěla. 

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 06. června 2023 10:46

Lamicka Jj, myslela jsem třeba ty dětský skupiny, jestli teda ta poptávka není u nás díky ty dlouhý možný matersky taková? 
muj zaměstnavatel dětskou skupinu má, tam je velkej problém z ty práce vypadnout (na mým místě ne)

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 06. června 2023 11:50

MP Meri řešíme úplně tu samou situaci a při představě prázdnin je mi fakt ouzko. Sama s čtyřletým nudícím se dítětem, které miluje kolektiv a ročním nechodícím miminem. Rodina 200 km daleko a sambo skoro celé léto v práci. Tak tři týdny vykryjeme dovolenou a návštěvami u našich a zbytek fakt nevim.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 06. června 2023 12:17

Potrefenáhusa jj, ale my vlastne co zacala vloni jezdit na kole cepujem a cepujem, protoze do skolky nam vede sice cyklostezska, ale castecne okolo hlavni cesty.