Gatita já právě nevím, jestli někoho reálně vykopli, protože je doma a chtěl dát dítě v létě do školky.
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa no ona ten opruz nepopirala, bylo to spis o tom, ze bavlna je k pokozce pratelstejsi.
Gatita u nás se moje máma pokoušela odnaučit starší dceru od plen, když jí byl rok a čtvrt, bylo léto...to dítě darebný vždycky přilezlo, že chce pochovat, a pěkně babičku počuralo
při třetím počurání to babička vzdala.
Naše dite se teď učí teprve na koloodrazedle, ujede tak...10 metru než chce dolu? Ale už se na tom umí trochu svézt. 
Potrefenáhusa nicméně vypadá nadšeně
Gatita u nás se spis vyvraceli z ceny jednorázový pliny, vynasobeny počtem let používání
Evaeva moc ![]()
ale odhodla se až po procházce
Evaeva mě asi víc naštvala forma než obsah. S tím, že je školka zavřená, pravděpodobně nemá ta učitelka nic společného, ale jak to sdělila...
já bych asi začala brečet, kdyby mi tuhle informaci někdo takhle vpálil. Přijde mi i blbý těm malým dětem přetrhávat ten zvyk chodit do školky, a pak si zase zvykat...
(Zítra píšu do naší školky, aby tam drželi místo pro druhou dceru
)
Potrefenáhusa ale došlo mi, že jseš vlastně odvážná s malou útěkářkou
už trénuješ?
Mohučanka já to u těch státních školek částečně chápu. Je to vzdělávací instituce, ne hlídání a základní škola taky o prázdninách neběží, i když dítě z prvního stupně doma samotné celý den nenecháš. Je to teda trochu nedořešené a chápu, že pro spoustu lidí je to komplikace.
Jinak teda i naše soukromá školka je vzdělávací instituce, tím snad ta státní doopravdy nemůže argumentovat...nebo?
rasaNori Musím dát na tu Lužici tip kamarádovi,který zbožňuje lemury. Mohl by tam s dcerou na prázdniny.
Mohučanka no tím, že u nás stejně chodí do jiné školky, tak je to takové jiné. Mně teda přijde, že je dobře, že si od školky odpočinou, ale samozřejmě z mojí pozice nepracující. A nemuseli by teda odpočívat dva měsíce ![]()
Mohučanka no já to beru podle základky, ta přes prázdniny neběží. Já si pořád myslím, že je to jen taková výhrůžka, ale nevím. Ani nevím, jestli je možnost docházky nějak vymahatelná.
Že to primárně podělal muž je bez debat. Taky jsem mu řekla, že v tom případě vyjednam na aspoň část prázdnin (původní) soukromou školku. Ale štve mě to, protože to je dost peněz a ještě to budeme mít skrz stěhování daleko.
Jakoze já nepotrebuju, aby syn byl ve školce dva měsíce v kuse, na nějakou dovolenou doufám taky pojedeme. Ale on se se mnou a s miminem doma nudí i o víkendu a já fakt nemam sílu na dvouměsíční animační program. Říkám mu - v cem myslíš, ze pro mě bude červenec jinej, než třeba červen? A on na mě úplně valil oči ... a prej já nevím, bude tepleji? No, tak já taky nevím ![]()
Jinak ve školním radu o tom samozřejmě není ani zmínka. Byly u toho učitelky dvě, jedna se mnou jednala naprosto smirlive a v klidu, druhá měla prave ty řeči. Jako ta si o mne asi mysli svoje, minule mi říká syn při vyzvedavani - "proč pro mě chodíš tak brzooo?" (Chodí domu ve 4, tou dobou jeden z poslednich). A tahle pani, jejíž odpolední ucitelkovani spočívá v tom, ze sedí s detma na zahrade a kouká na ne z lavičky (fakt pokaždé), mi tak ustepacne říká: "on chce, abyste chodila dřív". Říkám nene, vždyť říká přesný opak ... tak úplně protocila panenky jakoze Jasne, lina matka na rodicaku. Syna jsem ještě pro jistotu několikrát vyslechla, jak to myslel a opravdu chtěl, abych chodila ještě později, on tam fakt chodí rád![]()
Potrefenáhusa jé, máte úplně stejné odrážedlo jako my. Viktor je přesvědčen, že se jmenuje 100 100. ![]()
On ta čísla najde i tam, kde žádná nejsou.
MP Meri Bože, to je materiál. Tak to ti nezávidím!
Evaeva ja som si to raz studovala a podla usmernenia ministerstva skolka nemoze takto diskriminovat deti nepracujucich rodicov ale robia to (aspon nasa). Tiez mi po minule roky povedali, ze starsieho nezoberu, lebo nerobim. Aj ked by som si to vedela vyhadat, nestalo mi to za to.
Inak pri tejto debate mi napadla dalsia vyhoda synovho odkladu, este buduci rok nebudem musiet riesit kam s nimi v lete
. So sambom sme sa o tom bavili a nevykryli by sme to ani tabormi. Co bude o dva roky uz radsej nerozmyslam :)
Mrakoplas to jsem ale myslela, že platí jen během roku, kdy probíhá to "vzdělávání" a to naopak, že nemůže nevzít dítě jen proto, že je maminka doma se sourozencem. Ale je možné, že to platí i opačně.
Mrakoplas my máme ve školním řádu, že v červenci a srpnu bývá provoz přerušen. Ale určitě existuje k tomu nějaký nadřazený dokument ministerstva školství.
Evaeva ak si spravne pamatam, u nas v usmerneni bolo, ze skolka ma minimalne na 3 tyzdne zavriet (ci to bude viac je asi na skolke). V nasom meste to pokryvaju tak, ze zo 6 skolok su otvorene 3 (jeden mesiac prva trojka, druhy dalsie tri). Ale aby toto mohli spravit, musia na leto zobrat max polovicu deti. A preto to obmedzenie len na deti pracujucich rodicov. Ak by som sa stazovala, ze na to obmedzenie nemaju pravo, mohlo by sa stat, ze skolku zavru na cele prazdniny a som nahrana :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY