monis to byl první rok, kdy šel syn na příměšťák, právě aby měl nějaké zážitky. Ale my byli zvyklí být spolu doma, před tím akorát skončil kovid a do školky se teprve chystal. Mně teda přijde, že v létě se všechno zvládá líp, určitě to nebude tak horké. Zvlášť jestli mimino spí v kočárku, nás spaní v postýlce blokovalo od nějakých výletů.
Vše o těhotenství a dětech
skolka kam chodi syn je otvorena v juli len 2 tyzdne len pre oboch pracujucich rodicov alebo pre zamestnaneho jednorodica. ako som uz spominala tak su v budove zs a z technickych pricin nie je mozne prevadzkovat chod skolky pocas akychkolvek prazdnin a nahradne zariadenie nemaju. z nejakeho vzdialeneho pracoviska budu deti dochadzat do tej nasej skolky. denne tabory su strasne drahe + moj autista to vo velkom kolektive neda. takze ja budem na ocr a manzel prejavil zaujem ze sa prestriedame (tj seru ho v praci tak tam nechce byt ked nemusi) ale to mu teda dam jasne najavo ze ked bude jeho kolo tak ja budem v praci a nech si nejako poradi alebo nech si ocr nebere vobec pretoze horor z jeho "otcovskej dovolenky" odmietam zopakovat ![]()
Tabea naše školka drží vánoční a letní (měsíc teda můžeš pokrýt jinými školkami). Ale to, že neběží školka/škola neznamená, že učitelky mají dovolenou, to by tě hnali:)
Na ostatní než tyhle prázdniny se mně nikdy neptali, ani se křivě nedívají, i když vědí, že jsem doma. Už jsem ale slyšela i o učitelce, která se tváří divně, když dítě přivedeš hned na otvíračku
Takže možné je cokoliv.
a co dělají? V naši školce jsou dva dny v roce zavřeno kvůli přípravě na nový školní rok a školení první pomoci nebo nějaký seminář. A jeden den za rok má personál teambuilding. V družině mají pět dni za školní rok na školení a semináře a jeden den na schůzi odborů. Letošní školní rok teda ještě 4 dny stávkovali.
Tabea to přesně nevím, asi by měli dělat přípravy. Měli by mít těch 40 dní, jak píše c, což je dost, prázdniny mají 9 týdnů. Poslední týden prázdnin jsou u nás už všechny učitelky ve školce. Samozřejmě nepracují tak jako během roku. Ale ségra učí na ZUŠ a třeba ty krátké prázdniny (podzimní nebo tak) se počítá s tím, že normálně bude ve škole, pokud to je potřeba.
Tabea třeba různé zdobí tu třídu, dělají dětem značky, připravují to na nový školní rok.
My sme v júli v škole 2 dní- porady, školenia, upratovanie kabinetov. V auguste 3 dni- porady, školenia, príprava školy/tried. Cez jesenné, zimné, veľkonočné sme doma, cez jarné bývame 1 deň v škole- školenie. Tých 45 dní dovolenky tieto všetky prázdniny nepokrýva, takže ešte mávame náhradné voľno.
eless Co je horor z otcovské dovolenky? Muž teď bude i prázdninách taky s holkama, abych mohla pracovat. Už teď bývá, samozřejmě není to, jak bych si to představovala, ale snaží se:-D. Jakože nádobí je umyty, ale na podlaze člověk najde ledacos. Ale jako děti jsou mnohem spokojenější, protože on si s nimi hraje, nevaří večeři ani oběd na druhý den. Takže snažím se být free a prostě pak uklízet a pocitat s ledascim
Karja s tatínky je holt větší zábava!
Naši už roky jezdí se ségrou na jeden týden odděleně, nejdřív jeden, potom druhý. S námi to nedělali, jak byla mamka doma, ale asi je to škoda. Teda párkrát byl táta jen se mnou a dodnes si to pamatuju, byly mi čtyři.
Evaeva Jj, jako muž s nimi hodně chce být sám, i na různých vyletech, užít si je. Ale že by s nimi jel třeba na tři dny někam pryč, tak o to by asi úplně nestal:-D. Uvidíme, jak pofackujeme prázdniny. Naši trochu pohlidaji, ale ještě jsou tu ségry děti, a trochu znamená třeba jen 2 dopoledne čtyři hodinky a s těma dalšíma dětma asi ne. Ségra ta je z toho na prášky, kam ty svoje dá, prej je nechá doma. Že bude chodit do práce na půl 6 a půjde je při obedove pauze skontrolovat. No nic moc je to všude.
dzizisketa Díky, možná to využijeme
Syn teď pořád básní po nějakém koupání, ale sama s miminem co prakticky nespí, mu to holt moc nedopreju. Nějak to ještě budeme pytlikovat se segrou, ale ta taky pracuje ... no nějak bude.
Karja no muž se do takových věcí taky nežene, ale umím si představit, že až budou všichni třeba 6+, tak si to užijí.
Ségře to teda nezávidím, pochopila jsem, že je na ně teď sama? To je fakt tak, abyste si udělali miniškolku a nějak se u všech prostřídali:( Ještě když si v práci sotva začala.
Karja Hele u nás "trochu hlídat" znamená dvě dopoledne hodinku povozit malou v kočárku
tuhle teda byla starší dcera nahoře u babičky asi dvě hodiny, my z toho byli celí nesví! Pak vyšlo najevo, že zalezla k hromadě starých čtyřlístků a prohlížela si je. Já to hlídání vlastně akutně nepotřebuju, ale samozřejmě se to hodí a taky se snažím podporovat vztah s babičkami. Obě jsou to skvělé ženy, akorát jedna se bojí, že se při jejím hlídání dětem něco stane (nevezme ani starší do zoo ani nikam, a obě najednou na procházku jen kdyz to opravdu jinak nejde) a druhá má jiné starosti.
Teď mi došlo, že je vlastně super, že mám děti po pěti letech, protože příští letní prázdniny budu ještě na rodičovské a nebudu muset řešit, kam se starší...uf.
Mohučanka a pak ti ta starsi pohlida tu mladsi;)
Gatita Hlídání mladší ségry, když dostonávala, byla moje asi nejoblíbenější sourozenecká činnost, akorát jsem si přála, aby marodila trochu častějc!
Karja horor na otcovskej bol taky ze zahlasil aby som necakala ze sa bude starat o decko lebo on si ide oddychnut od prace! Boha jeho este teraz to vo mne vrie len si na to spomeniem! ![]()
cele zle... fakt urobil doma h**no za tu dobu a len ma stval
eless jako , aby se po tom těhotenství zregeneroval?
Vůbec se tvým pocitům nedivím. Doufám, že ti to klapne a opravdu bude pár dní se synem sám.
Gatita my třeba na tábory bereme 4 leté celkem běžně, 3 leté vyjímečně. Ale pravda, že většinou jsou to mladší sourozenci. Ale teda nevím kolik rodin má na zaplacení třeba 2-4 příměšťáků pro 2 děti třeba. (letos teda máme rodinu se 4 dětma co k nám všechny děti posílají na 2 týsny a to teda hodně koukám, protože jsem dost zdražili). Já budu mít hlavně problém svěřit děti někomu neprověřenému.
No a u vás jsem hodně zvědavá, jak se bude synovi líbit. Nejradši bych si tyhle tábory se stejným zaměřením vyzkoušela všechny taky. Dost mě zajímá, jak to mají zorganizvané jinde ![]()
Evaeva ja mam momentalne len polovicny uvazok takze cely den prec aj tak nebudem
Evaeva Jo, no segra má muže, jenže ten nemůže moc chybět v práci z mnoha relevantních důvodů, ani nemůže mít HO. Má i dvoje prarodiče blízko, jenže...jak dneska říkala, tablet, televize, počítač a sladkosti free přístup, takže moc nadšená z těch prázdnin není:-D. Ale mají tam nějaké dovolené, takže to není jako plné prázdniny si zajistit, jen to chce prostě hrozně moc přemýšlet a kombinovat, kam je strčí, jak to udělá, kolikrát jí i někdo volal do práce, že to nejde....no jako nezávidim jí to. Můj muž může být doma mnohem více, pokud nám tyto podmínky zůstanou i když holky trochu povyrostou, bude to mnohem lepší.
eless Jo aha, tahle otcovská! Vůbec mě nenapadlo, že myslíš tu skutečnou otcovskou, myslela jsem si, že jste se nějak prostřídali nebo tak něco.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY