Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2023 22:52

eless no dobře, tak aspoň půlku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2023 22:56

Karja no, managment prázdnin je každopádně vyšší dívčí! Ale ono se to zaběhne, ségra to má každý rok víceméně stejné už x let, tábor je pořád ve stejnou dobu, rodiče si berou volno stejně,...

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 06. června 2023 23:09

MPLee ja ti pak napisu dojmy. Nic o tom tabore nevim, jmenuje se Hepa outfit a vidavam je tu kazde leto, tak nejakou historii asi uz ma. No jeste jsem synovi nerekla, co ho v srpnu ceka  Doufam, ze se mu to bude aspon trochu libit. Mas pravdu, ze pak kdyz ma clovek vic deti, je to hroznych penez. Znami, kteri maji 3 a vice deti, jsou vetsinou takove akcni rodiny, ktere jedou ve Skautu a ruznych oddilech, takze deti maji velkou cast prazdnin nejake tabory nebo soustredeni za rozumny peniz. Bohuzel, Skaut pro nas asi uplne neni. 

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 06. června 2023 23:20

Karja jak pises o te sestre, to je narocne. 

Jako reseni me napada vzit s sebou na dovolenou i nejake cizi deti a pak tem cizim lidem strcit na dovolenou svoje deti:))

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 07. června 2023 00:39

Evaeva Párkrát s tebou byl táta? A není to jako u nás? Můj muž vzal jednou(!) dceru, byly jí asi tři, sáňkovat na nedaleký kopec a od té doby dcera, kdykoli jdeme kolem , tak vzpomíná "tady VŽDYCKY chodíme s tátou sáňkovat!!!!"

Jinak teda muž nikdy s dětma nikam na noc nevyjel, ale super povedená akce byla, když jsme jely s kamarádkama na víkend do sklípku a muži zatím hlídali děti společně, taková Ydykseb na opak. Teda propůjčila jsem k tomu náš dům, což byla možná trochu chyba....ale užili si to všichni!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2023 00:54

Garfie nene, byli jsme týden na horách lyžovat, mamka byla doma buď těhotná nebo s miminem. Pamatuju si, jak mávám tátovi z pokoje, když už jsem nechtěla lyžovat a jak na konci sjíždíme dolů do Pece (?) a já nesmím spadnout I v létě jsme někde byli, to teda i s babičkou. Pak jak tahle "překážka" pominula, už jsme sami nejezdili.

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 07. června 2023 02:10

Keď premýšľam nad iným zamestnaním, tak prac.doba plus poriesene prázdniny ma dosť držia v súčasnom.  Alergologicka mi predostrela nejaký plán, tak uvidím, či sa mi zdrav.stav zlepší. Ked som jej odpovedala, kde pracujem, tak povedala "Aha!", a pokyvala hlavou.

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 07. června 2023 02:11

Garfie toto máme u nás. "S tatom VŽDY....". Ale teda nebolo to len raz, ale aj viackrát.  

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. června 2023 11:28

Náhodou jsem zabrousila na stránky školy, kam bude dcera chodit, a tam jsem se dočetla relativně schovanou informaci, že v půlce června bude schůzka rodičů budoucích prvňáčků, a taky termín, do kdy se děti mají zapsat do družiny. Naštěstí jsem to neprošvihla..Na zápisu mi řekli, že tahle schůzka, kde se bude vsechno řešit, bude 4.9.

Je taková komunikace normální? Že školky jsem zvyklá na emaily, rozhodnutí o přijetí na základku mi taky přišlo emailem, tak jsem nečekala žádnou zradu, ale nejspíš se budu muset naučit být ve střehu.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 07. června 2023 11:45

Mohučanka a neni to pro lonsky rok?:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2023 11:52

Mohučanka do naší státní školky maily ještě nepronikly takže bych se nedivila, kdyby to na základce bylo stejné. Ale zaráží mě, že původně vám tvrdili úplně jiný termín.

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 07. června 2023 11:52

Mohučanka unáší první škole normální. Name sledovat webové stránky. Občas to někdo hodil do místní facebookovej skupiny.

Tato druhá škola komunikuje o poznámi lépe a chodí emaily od třídních učitelů, takže mám všechno zas 2x. Ale pořád lepší 2x než vůbec. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. června 2023 12:14

rasaNori všechno je možný, našla jsem i přihlášku do družiny, kde se píše, že družina začíná v pondělí 6.9.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. června 2023 12:17

Evaeva continuity jo, 2x lepší než vůbec. Tahle "naše" škola má úplně příšernou sebeprezentaci, zmatečné internetové stránky a zaheslovaný i jídelní lístek, ale možná vědí, co dělají, protože nemuseli tolik řešit tu spadovou turistiku jako zdejší druhá škola, která snad musí mít na ty svoje internetové stránky extra člověka, který jim dělá "reklamu", jak jsou úžasní. 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 07. června 2023 12:40

Mám dotaz na téma UCHO - dcera to měla v pátek píchlé, od té doby bez komplikací, teplot, měla jen kapky, normální zdravé, veselé dítě. Ale dnes jí z toho z ničeho nic vytekl hnis, docela dost. K ORL se samozřejmě už nemůžu dovolat, tak nevím, jak moc je urgentní přijít dřív než na kontrolu, jestli je to běžné nebo ne.....

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. června 2023 12:48

K té komunikaci školka&rodiče. Dělala jsem s kamarádkou květinový workshop pro školku, bylo to v rámci dne dětí a těch tvořivých dílniček tam bylo víc. Rodiče týden dopředu dostali info letáček s kuponkama na tvoření, které nám měli odevzdat. Asi tak 30% rodičů tvrdilo, že žádné kupony nedostali. Takže tak. 

Edit. Školka vše platila a pro děti to bylo zdarma.

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 07. června 2023 13:43

Mohučanka e-maily jsou moc pokročila forma komunikace.  A neprokáže míru zájmu rodičů na školním dění.  Já jsem se podivovala nad tím, že synova škola posila dopisy rodičům nakopirované na A3 z jedné strany. Často je potřeba kousek ustrihnout, napsat jméno dítěte a třídu a podepsat, že jsme to přečetli. A jiný rodic mi vysvětlil, že každý nemá e-mailovou adresu a takhle se to dostane ke všem. Když jsem pak viděla některý rodiče na rodicaku, tak už tomu fakt věřím. Někteří neumí ani německy a vodí si s sebou starší dítě, aby překládalo. 
Zajímavý je, že družina, kde je zřizovatel taky město, jede všechny komunikace přes appku, kde je řidiče musí potvrdit.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. června 2023 14:25

Tabea no ale emailem mi přišla zpráva o přijetí! Zatímco zpráva o nepřijetí z té druhé školy přišla v obálce s červeným pruhem a manžel musel uprosit pošťačku, aby mu jí vydala. 

Já chápu, že jsou rodiče, kteří nemají emailovou schránku, na druhou stranu jsem si skoro jistá, že právě tihle rodiče by nikdy žádnou novinku na těch stránkách školy nenašli.

Ale až půjdu příště na procházku s kočárkem, podívám se, jestli to tam zase nepíšou na papírku přivázaném k plotu - přesně tak jsem se dozvěděla o náhradním termínu zápisu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2023 14:28

Mohučanka to je ekvivalent komunikačního prostředku naší školky - dveře do třídy Je to výborné, když jdou děti do školky po nemoci třeba. Základní program mají teda na webu, ale o podrobnosti (třeba čas) musíš psát ředitelce.

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 07. června 2023 15:41

Mohučanka papírek na plotě