dzizisketa Gratulujeme na všech frontách. Netušila jsem, že se už takoví mrňouskové (pardon) účastní turnajů.
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa tak to je super! Blahopřeju ke kolu i judu. U nás je judo taky, ale dcera to nechce ani zkusit. Baví jí jiný sport, ale neví, zda chce příští rok chodit na tréninky, protože čeká, jak se rozhodne její kamarádka (kterou to nebaví tolik ani zdaleka a myslím si, že se rozhodne nechodit). Tak jsem se dceři dnes snažila vyložit (opět), že záleží na tom, co chce ona sama...![]()
dzizisketa No to bych chtěla vidět, jak vypadá judo pro ctyrletaka. Rosticek je tedy šikovný.
Já jsem přihlásila holky na nějaké zpívánky a tanečky a jako mají přijít na talentovou zkoušku?:-D No tak jo. Spíš bych tipla, že se letos přihlásilo hodně dětí a potřebují to nějak protridit na očko transparentne, aby se neřeklo, ze se berou jen děti známých. Tak nám držte palce, holky by to fakt bavilo a známí nejsme no!
Asi si doma nacvičime Až já budu velká...to je takovej zpěv s tancem rovnou! Snad mi do toho nehodej vidle klasickým ,,tak tohle ani dělat nebudu,,
Karja já chtěla taky mladšího dát na nějaké tanečky. Ale jediný kroužek tady v DDM, co se mi líbil, je pouze pro dívky?! Jako co to je? Tanečky pro čtyřleté děti. Mohla bych ho dát k ségře do souboru, ale to už je o trošku dál (jako dvě zastávky autobusem), tak počkám, jak to půjde s miminem.
Mohučanka syn taky nechce nic ani zkusit. Pritom by mu nejaky sport (nebo vlastne jakykoli krouzek) hodne prospel. Takhle konci denne ve 12 a mamo snaz se. Hrozne bych ho chtela dat ve skole na florbal, mel by trochu pohybu, nemusela bych ho nikam uprostred pracovniho dne vozit a odpadla by aspon jeden den v tydnu diskuze, proc nemuze jit na cele odpoledne strasit k sousedum.
Gatita A nemohl by tam začít chodit s nějakým kamarádem? To by mohlo pomoct
Gatita ani takhle v rámci družiny nechce? To je škoda:( Určitě chodí i nějací spolužáci.
Já mám opačný problém, starší syn chce všude. Na příští rok si vybral tři kroužky a to jsem mu ještě několik kroužků zatajila![]()
Pinot Noir docitam a mam z Viktora radost :)
Tak jsme resili nejake synovi problemy ve skole (bude mu 9) a velke zhorseni. Dnes jsem s nim sla do PPP s podezrenim na sp.poruchu uceni a poruchu pozornosti, odchazela jsem se zaverem - nadprumerne inteligentni dite, ktere kdyz ho neco nebavi (cestina), tak ztraci chut a motivaci. Takze mi ted hlavou leti, jestli je ta klasicka skola pro dobra volba a co s tim. Protoze jak jsem s nim uz pred casem zacala pracovat doma jinak (na doporuceni pani ucitelky, ze mame procvicovat), tak dela veci s chuti a jde mu to. Skoro bych rekla, jak ho znam, ze on by byl nejspokojenejsi na domaci vyuce.
Lamicka to je asi častý problém těch "chytrých" dětí, že dělají jen to, co je baví. Škoda, že s tím v jeho škole neumí líp pracovat. Držím palce, ať to nějak vymyslíte ke spokojenosti všech ![]()
Evaeva diky
na domskolactvi nemam ja, to vim. Ted se jim bude menit pani ucitelka, tak treba to pomuze, pripadne to budeme resit a hledat alternativy.
Jako musim rict, ze dcera jak skolou proplouva hladce, ze o ni ani nevime, tak se synem je to uplne jine a najednou clovek vidi ty nesvary ve skolstvi. Komunikace, pristup, hodnoceni spatnymi znamkami, mracouny v sesite...
Lamicka
Vítej v klubu. U nás domácí výuka taky fungovala dobře, jen pro mě to není nejlepší cesta. Já myslím, že už jsme se o tom spolu bavily, mně tehdy v poradně řekla, ať se povznesu na školu a zaměřím se na mimoškolní činnost. Co se týká té češtiny, já si dala za cíl, aby psal bez chyb (nebo aspoň těch největších), tzn. natloukla jsem do něj vyjmenovaná slova a shodu podmětu s přísudkem a v podstatě mám hotovo. Jako mu ta čeština i jde, ale psaní je prostě průpal strašný. I tady ve škole říkali, že čekali teda víc, se vší podporou, co se mu dostala. :-(
Lamicka s tím domškoláctvím ti rozumím, to je opravdu jen pro některé rodiče
Ale jsou i jiné cesty, určitě to vyřešíte.
Evaeva mě teda domskolactvi přijde jako kravina nějak obecně. Nějak to řeší tak možná první stupeň, poté už si neumím představit,že bych dítě naučila to, co jej naučí ve škole, protože to prostě neumím. (a to pomíjím češtinu, měla bych problém asi i s matikou, fyziku si běžně googlim, a to jsem v ní byla výborná, o cizích jazycích nemluvě).
Lamicka co nějaká scioskola? Ta by dítěti, které je nadané a motivované jedním směrem mohla vcelku vyhovovat.
Akorát bych si hlídala, aby opravdu dělal to v čem je dobrý aneflakal to úplně.
Lukasko chce všade chodiť so mnou
Na krúžky.
Od septembra ma chodiť sám na výtvarnú a vedecký. Tak som zvedavá.
continuity tak ono to nemusí nutně znamenat, že sedíš s dítětem nad učebnicemi. Může docházet do nějakých komunitních skupin, na nějaké kurzy, exkurze,... Ale úplně si to na druhém stupni taky neumím představit, chce to opravdu zapálené rodiče.
Evaeva jedného takého domskolaka od septembra budeme mať v škole. Mal domskolu na 1.stupni, 5.ročník v škole, potom zmenili zákon, tak bol domskolak 6. A 7. ročník, a teraz do 8. zas ide do školy.
letfenixa to pak dej vědět, dost mě to zajímá, jak si to pak sedá normální škole.
Já nám akorát zkušenost z rodiny s přestupem z alternativní waldorfské do běžné školy a teda nic moc.
Garfie jak se navsteva PPP blizila, tak jsem si rikala, ze se te musim zeptat, jak pokracujete. Tohle je asi rada nad zlato, to bude cesta i pro naseho syna. Dekuju ![]()
Je vtipne, jak si to nase deti rozdelily. Dcera cestinu miluje, uz ted vi, ze ji chce studovat. Pro syna je to zbytecnost, vzdyt cesky umi. ![]()
Ona pristupuje k uceni prilis zodpovedne, az ji musime krotit, jemu je vsechno sumak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY