999 máš zlušenosti s nějakou konkrétní? u nás jedna je a trochu o ní uvažuju. Má teda několik ale, třeba školné ve výši mojí mateřské![]()
Vše o těhotenství a dětech
Mohučanka ja z toho taky nejsem nadsena. Jenze muz je temer denne na home office, syn to vi a chce chodit hned po vyucovani domu. Navic ti jeho kamaradi taky chodi domu a on nechce byt v druzine sam, coz chapu. Na krouzek ve skole ale taky nechce. Takze k nam denne nekdo chodi, nebo naopak nahanim syna cestou z prace po sousedech a dost mi to leze na nervy
. Nejradsi bych se domluvila s matkama tech kamaradu, jestli je nechteji nechavat nekdy v druzine, ale je mi to takovy blby. Pristi rok chci ale zkusit zapsat syna externe na anglictinu, to bude logisticky masakr, a na jeden den na sport ve skole, aby to bylo co nejjednodussi.
Gatita možná by se podařilo domluvit, aby teda jeden den šli všichni na nějaký ten sport ve škole. To by mi přišlo schůdnější (i z pohledu té případné matky. Pokud jí nevadí, že má dítě doma, tak na družinu nemusí slyšet, narozdíl od nějakého kroužku)
Evaeva na ten sport ve skole prave nejaci jeho kamaradi (jsou to teda jini nez ti, o kterych jsem psala) uz chodi, ale on nechce ze zasady. Ale asi to bude muset jednou tydne prekonat. Ta soucasna situace je dost neudrzitelna. Mne by nevadilo, kdyby chodil po obede domu a odpocival nebo si tise neco delal, ale to prekvapive nefunguje
.
Gatita hele, starší syn by se tak i choval, kdyby tu byl sám
jako třeba dvě hodiny, déle samozřejmě ne.
Já na sportu taky trvám, to mi přijde přes zimu potřeba.
Lukasko na mne zaspal ![]()
Čo z toho zas bude
Evaeva Nemám, ale jak se teď potkávám se studenty, tak když se mi zdá, že je tam něco špatně, tak se ptám nanpředchozí školy. A v devadesáti procentech tam padne ta Scio škola. Oni mají češtinu, matiku, angličtinu, tělocvik a svět kolem nás. A tam by měl být zeměpis, dějepis, fyzika, chemie, biologie... prostě všechny zbývající předměty. Jejich obecné vědomosti jsou teda dost tristní.
999 oni by měli klást větší důraz na to, co je baví, takže v některých oborech budou mít základní znalosti a někde naopak hluboké. Ale to teda teoretizuju, zkušenosti nemám.
999 a to se bavime o stredoskolacich co vysli ze Scio zakladky anebo ucis na VS studenty ze Scio stredni? Tenhle typ vzdelavani prospiva hlavne detem, ktery jsou pracovity, svedomity, cilevedomy a rady se rozvijej, bohuzel deti co jsou od prirody spis linejsi a neprahnou po novejch informacich tam asi snadno projdou aniz by se neco naucily. Ale otazkou je, jak by na tom byly z klasicky skoly.
711990 Já učím jeden úzký obor i na SŠ a tam je to nejvíc vidět.
Evaeva já přece netvrdím, že si škola může dělat co chce, ale rozhodne počet hodín tv neupravují poslanci v parlamentu. To mi přišlo úplně mimo.
Že jsou nějaké rámce,s tím souhlasím, ale překvapivě jsou mnohem méně pevné než si lidi většinou myslí a škola má opravdu velké kompetence tu výuku ovlivnit.
711990 to je přesné. podle mě z toho profitují některé typy děti a je vždy otázka, co by se dělo na běžné základce.
Já když jsem koukala starší přes rameno, tak nejsem přesvědčena, že poznavacka parazitů, včetně nějakých afrických hlístic, je něco, co se nutně potřebuje učit v šesté třídě. On každý považuje za nutný obecný základ něco jiného a výsledkem je, že se děti málo učí věcem rozumět a ty vedomosti nějak využívat a hodně se pořád memoruje.
Já úplně rostu, když moji kolegové v práci nejsou schopni rozumně aplikovat zkušenosti z jednoho projektu na jiný. Buď se snaží otrocky naroubovat všechno doslova nebo se tváří, že tu zkušenost vůbec nemají. Takové to pochopení a aplikování už naučeného s nějakou vlastní úpravou a invenci je věc, která zoufale chybí napříč a to nám kolem sebe hodně vzdělané a šikovné lidi. To je ve školách vůbec nerozvíjí.
Evaeva znama učí na jedné Scio škole v Praze a nevím, jaké dítě bych tam dala. Asi žádné:-D. Jenže jsem pochopila,že není Scio škola jako Scio škola, tady o tom píšou některé uzivatelky i pěkně. Ale tahle je fakt průser.
999 dobre, ze pises i svoji zkusenost, diky. Jak nad tim cely den premyslim, tak si myslim, ze ac je hodne chytry, tak by se v te sve pohodlnosti vezl, presne jak to napsala 711990
Zatim pockame a uvidime co v zari nova pani ucitelka, a budu se ridit radou Garfie, soustredit se v CJ na dulezite veci a podporit mimoskolni aktivity.
Lamicka drzim palce. Nova ucitelka zni jako nadeje na novy zacatek. Neslo by domluvit, ze by treba jel podle jinych ucebnic? Nejaky individual? Mam dojem, ze u nas ve tride nechava ucitelka nejake dite jet po vlastni ose, ze si dela samostatne nejake narocnejsi sesity. Taky to neni vyhra, ale urcite je to pro nej lepsi nez zivat nad sloupeckama prikladu.
Karja jo, tak ono je otázka, jestli ty věci, co se mi líbí, nejsou jen na papíře. Ke klasickému systému mám hodně výhrad a celkem se bojím, koho syn chytne. Ty "alternativnější" státní základky jsou u nás bez šance bez spádovosti.
Prosim, znate nejakou zavedenou agenturu na hlidani deti? Jde mi "jen" o pravidelny doprovod na krouzek. Nechci si hledat nekoho naprimo, potrebujem to fakt spolehlive a pravidelne. Ja znam jen Hlidacky.cz a to nechci.
Karja jake jsi vlastne koupila ty vodni pistole? Zrovna by se mi hodil tip na darek. Prani zni "neco k vode"...
Gatita v Bille měli takové ty žížaly.
Gatita vybírej podle stáří dítěte, ty nejmenší nezvládnou zmáčknout spoušť velké pistole. My máme nějaké úplně malinké asi z Lidlu a i s těmi je dost zábavy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY