inak kauza sladkosti a junk foodu na skolkovych oslavach - rok alebo dva nazad este v beznej skolke som bola za exota ked som na den deti nedoniesla fantu, cipsy a cokoladu ci ine sladkosti ale kosik plny umytych a nakrajanych hrusiek (rovno som to pripravila do stavu na jedenie). to rano som bola zdesena ako som videla plne igelitky s takym obsahom. ten moj totiz tiez nema brzdu pokial sa jedna o cipsy alebo nieco cokoladove ci gumene. jasne ze raz za cas je v pohode ak si nieco z toho deti daju ale tu mi to prislo take ze nic ine tam nebolo a pojedli to bez korigovania.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Ty oslavy jsou mi celkem jedno, dcera se tam taky vždycky něčím nacpala, ale s plným vědomím, že tohle se jíst nemá :-).
Když to tady čtu, tak si říkám, jestli to ten můj vnuk vyhrál, nebo bude chudinka, když od babičky rozhodně žádný chipsy, medvídky, bonbóny, colu ani jiný shity nikdy nedostane :-).
No on vám ukáže sám, jakmile vytáhne paty do vzdělávacích ústavů.
Třeba takový Energeťáky, budete za Colu a Chipsy ještě rádi. A nebo taky ne.![]()
Hrozne mi ulehcilo zivot, kdyz jsem prestala resit, cim prarodice a rodice kamaradu nacpou nase deti.
A taky svoje děti.
Potrefenáhusa kluci se celkem brzy naučili, čeho se může neomezeně a čeho míň. I teď se třeba ptají "Další zmrzlinu už asi nemůžu, když jsem měl ráno, že ne?"
Ale domácí nanuk by do toho hodil vidle.
999 ja tady napsala, ze neresim co jedi u prarodicu a na oslavach, ale teda vubec me nenapadlo, ze nekdo bezne svaci bonbony a chipsy. To by ani nase nenapadlo a u nich se ji sladke ve velkem. Vlastne ve svem okoli neznam nikoho, kdo by timhle bezne ladoval deti. A i kdyz na oslavach ochutnali chipsy uz jako mali, tak jim nechutnaji (moc slane), bonbony jsou moc sladke, kola ma bubliny... podle me je nejdulezitejsi k cemu je vedou rodice (nemluvim o nejedlicich, co sni pul Lipanku za den).
Pinot Noir mne třeba jsou ty cizi děti fuk, ale jak holcicka na hřišti s tema chipsovejma hranolkama, tak chlapeček ve školce s gumovejma sovickama to přišli nabídnout, sovicky zustaly otevreny pohozeny na stole. Zatím mám nad jidlem 100% dozor já a nejsem rada, když se tím nacpava, byt výjimečně. Je mi jasný, ze takový chvíle přijdou stále castejc a nechci ji to zakazovat, ale zatím mi na to přijde malá
a ve školce, kam půjde, maj ke kazdymu jídlu psanou šťávu, taky mi to docela vadí
Potrefenáhusa u nás mají šťávu jednou denně a pak pokaždé čaj (ale nevím, jestli slazený) a vodu. Zrovna jsem se ptala syna a pije vodu.
Lamicka To bych podepsala, nejdůležitější je, k čemu je vedou rodiče. A co vidí, že jedí rodiče :-).
Potrefenáhusa to se da urcite domluvit, ze by mela vodu. Ani jedno z nasich deti stavu nepije, ve skolce dostavaly vodu.
999 Jo, moje děti si myslí, že mamky nejedí čokoládu a nekoukají se na televizi. Ale uplně vážně jako, žádnýma doprovodnýma komentářema jsem to nepodporovala, prostě jen nejim moc čokoládu jako takovou a na televizi se nedívám, ono taky kdy v dnešní době computerů se čumí na něco jinýho, že jo.... A tuhle jsme byli u segry a velkámalá jí říká "Jano, ty se díváš na televizi?ale vždyt mamky se na televizi nedívají":-D.
Potrefenáhusa to se da urcite domluvit, ze by mela vodu. Ani jedno z nasich deti stavu nepije, ve skolce dostavaly vodu.
Jojo, to se pak opuští ta kontrola:-D To bych taky opustila...
Potrefenáhusa U nás taky mají sladké nápoje různé. Je to chutove jak kdy, ale školku se mi nějak buzerovat nechce. Pak ve škole mají prý k dispozici volně šťávu, kvůli tomu bylo nějaké mrzení a stejně se to nezrušilo. Prej aby děti neměly žízeň a pily...tak určitě, když je všude umyvadlo s vodou...
Když to tak čtu, mužů být ráda, že junior byť už ochutnal leccos tak ujíždí zatím pouze na mangové a jahodové zmrzlině a tvarohových koláčích z Antonínova pekařství.
Kan kdyz to je to co tu pisu celou dobu - je to nevyhnutelny, prijde to. Ale musi to prijit ve trech letech?
711990 Co ve třech! Malamala jak byla taková netýkavka tak najednou v 10 měsících jako začínala být i u babičky nějakou delší chvíli, půl hodiny bez máma,máma...jojo byl to kindermléčný řez! Je to přece mléčný ne?:-D
711990 kdybys měla to druhé dítě,tak zjistíš, že to může přijít i dřív. ![]()
Problém není v gumidkach, ale v tom, že například moje děti jsou celoživotně napřed, co se týče představ rodičů a nezdravých potravin. Aktuálně si myslím, že není nutné se ve dvanácti letech prolévat kolou. Jenže oni to mají jako společenskou událost během polední pauzy. Jít do KFC, jedna koupi na půl hranolky a druhá colu. A jako nenadělám nic, resp. zakazovat jim to nechci.
A to znám patnáctileté děti, které pod dorozem matky popíjeli cider. Asi tri. Takže si říkám, že vždy může být hůř. ![]()
Karja co jseš to za matku, ani mlíko jí nedopřeješ![]()
continuity jo, u těch druhých se to dost posune. Ale i proto je lepší u těch starších začínat později.
Evaeva jj, ty starší to prostě stačilo moc neukazovat, ale školka a akce s kamarády to definitívne nabořily a to ji byly tři a půl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY