Mohučanka wtf....tytez deti, co rok predtim byly do 5 ve skolce?
Vše o těhotenství a dětech
Já jsem to taky nepochopila, naše (soukromá) školka v centru měla několik let i do půl šesté...
Pro jistotu jsem si našla, že i školky v naší čtvrti mají otevírací dobu do pěti (a ne do čtyř, jak se na dělnickou čtvrť sluší, když začínají v 6:30 a děti musejí dorazit před osmou...). A tedy když jsem měla školku u práce, mohla jsem odejít v 16:45. Teď bych musela odcházet určitě kolem čtvrté, abych to stihla do pěti. Já jsem v klidu, budu ještě rok a půl na rodičovské a pak se prostě uvidí, ale co normální pracující...?
Mohučanka vykaslala bych se na to s vychazela z toho, ze druzina je proste do peti. Mne osobne to prislo ze zacatku docela dlouho, ve smyslu 4 hodiny vyuky a jakoby jednou tolik casu koukani do zdi v druzine, plus ze to je prvnak, novy kolektiv, coz je unavujici. Ale ona ta druzina miva program a spousta deti tam chodi vylozene rada, protoze si tam spolu muzou pohrat, maji tam neskutecne mnozstvi her, deskovek, hracek. Nektere zname vcetne me tu obcas litame a vyzvedavame po obede, ale je to fakt nesmysl, clovek nic nestihne, jsme uhonene a pak si stejne ty deti, co by si spolu hraly v te druzine, hraji spolu u tebe doma, a ty abys pak dodelavala praci vecer. Moc smysl mi to nedava:))
Gatita právě, mají program, dcera je navíc na ten odpolední hrací program zvyklá ze školky. Dokonce se nemůžou vyzvedávat mezi půl druhou a třetí, protože mají ten program - chodí ven, něco tvoří, hrajou, a tak. Já to asi udělám kompromisem, dcera si nadiktovala 3 sportovní kroužky, takže jí budu vyzvedávat podle nich.
Hele taky vám přijde úplně neskutečný, že když jsem tohle vlákno zakládala, ještě jsme byly těhotný. A za chvíli jdou naše děti do školy?!?! Já tomu pořád nemůžu uvěřit, že budeme mít doma školáka.
Mohučanka Pinot Noir mnum letfenixa
A další, nejde mi tu zmínit víc jmen
Mohučanka ja fakt jen zasnu, dyt i na to vyzvednuti v 5 je potreba pomalu castecnej uvazek..
žluťásek jo, úplně neskutečný...
žluťásek Jo, vůbec jsem nechápala co na tom balení do porodnice řešíš. A pak člověk změní celej život:-D
Karja taky jsem to nechápala
a teď si říkám, že zabalit si do porodnice na tom všem bylo to nejjednodušší ![]()
Karja to jsem neřešila já, ale moje okolí! Furt mě prudili, že nemám sbalenou tašku a mně to nepřišlo nijak zásadní ![]()
žluťásek a já se nakonec obešla i bez sbaleny tasky ![]()
ja zas hrozne obdivovala, kdyzs vybírala kocar, melas takový hezky strukturovany požadavky, který by mě nikdy nenapadly, kocar byla úplně slepá skvrna
Potrefenáhusa já dobalovala klasicky před odjezdem, 5 dní po termínu
Ale teď už se trochu bojím, abysme dojeli, u druhého jsme jeli více méně jen dle mé intuice a dítě bylo venku za dvě hodiny po příjezdu.
Mohučanka to mají asi ve všech družinách, to okno, kdy se nesmí vyzvedávat, tady chodí ven. Mně to taky přijde na prvňáka dlouho, být tam déle než do pěti, přecejen ho doma čekají úkoly. Ale já mám ty děti, co od kolektivu potřebují odpočinek. Neteř chodí do družiny ráda, vyloženě tam chce.
Ilustrace rčení "čerta z těla vyhání"

Tiez som sem migrovala uz ako tehotna. Od septembra mam skolaka a stale polovicny uvazok pretoze to logisticky nevychadza ![]()
Mohučanka dcera byla v družině do 16, někdy i do 17 protože si to chtela zkusit, ale to už se spojují a bylo jich tam opravdu jen pár. Od září bude školák i synek, ten bude asi vymrzovat, protože pro dceru už družina ve 4.třídě nebude a bude doma nebo s kamarádkama nebo v kroužku.
A nedávno jsem tu řešila jestli poslat synka na školku v přírodě, tam mám radost, protože v minulém týdnu mi pošeptal že se trošku těší, na půjčený kufr si mohl nalepit samolepky, a v pondělí s úsměvem nastoupil do autobusu a odjeli. Paní učitelky posílají fotky, synek je na všech rozesmátý a spokojený, mají krásné počasí. Hned bych jela taky ![]()
Synek je jediný z široké rodiny, kdo to absolvuje, jinak jsme všichni venokvani a školku ani školu v přírodě jsme neměli ![]()
brrr nebo třeba vzal ho čert! Dobrý to má!
Vůbec nevím jak bych to pojala já.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY