Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 12. července 2023 19:22

Jinak já teď už druhej tejden chodím do práce, dítě je s mužem a sourozencema na chatě a i když je toho v tý práci fakt hodně a teprve se do toho dostávám a už se po mně chtěj různý rozhodnutí, tak si připadám jak na dovolený (jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží).

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 13. července 2023 01:11

Tabea Gatita je tu fakt nádherně, Indonésie je naše srdcovka s mužem, byli jsme tu vícekrát, máme projete Sulawesi, Lombok, Flores, Sumbavu až na Timor, ale Bali jsme se vždy vyhýbali, jezdili jsme do pustin takže letos to Bali/Lombok, protože se sem dá doletět rozumné, najde se bez problemu kvalitní doktor, bylo-li by ho třeba a tak. Loni jsme byli v Thajsku a cesta byla výrazně horší. Tohle je těch 19h, Praha-Dubaj-Denpasar, ale pekne spojení s Emirates, kluci mají letadla rádi, ten neomezený přísun mimonu a všemožných her je přivádí do nadšeni.

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 13. července 2023 01:13

pilgrim to jsem měla taky! Ještě byl šok, ze jsme přišla za kolegy, řekla, co potrebuji a oni, jistě, hned to jdu připravit, to mi malem spadla brada, jak je to super ale užívej si to, věcně to taky nevydrželo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2023 14:22

Nemáte nějaký super tip na koupání s dětmi zhruba v trojúhelníku Plzeň, Příbram, Praha? Zakoupili jsme druhý pásek a slíbili dětem na sobotu koupání. Ideálně buď bazén s tobogánem nebo nějakými atrakcemi nebo přírodní vodu s pískem na břehu a vzhledem k počasí stínem blízko vody.

Online Gatita
8701 příspěvků moje polička 13. července 2023 14:44

Jak moc otevrene se bavite s detmi o penezich? Syn se ted hodne zajima, je videt, ze o tom hodne premysli, kolik co stoji, kde a kolik si clovek vydela, kolik stoji zivobyti, co se stane, kdyz penize dojdou. A hlavne zkouma nase majetkove pomery. Odpovedela jsem tedy co nejotevreneji, a poucila jsem ho, ze to je nase soukroma rodinna vec, ale zaskocil me tim, bylo znat, ze nez se zeptal, uz o tom nejakou dobu premyslel. Ale prijemne mi to nebylo a uplne konkretni se mi byt nechtelo. Kdyby se me ptal na plozeni deti, prislo by mi to mnohem jednodussi. V brzke dobe ocekavam druhe kolo otazek, tak me zajima, jak moc otevreni a konkretni jsou ostatni. 

Offline letfenixa
10953 příspěvků moje polička 13. července 2023 14:57

Gatita Lukaska tiež teraz peniaze veľmi zaujímajú, zatiaľ však nepoložil konkrétnu otázku o príjmoch, takže zatiaľ odpovedám pravdivo. Aktuálne prichádza na rozdiely medzi eurami a centami.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:04

Gatita jé, to je zajímavý. Já se snažím být obecně co nejotevřenější, protože mojí rodiče byli obecně hodně uzavření a odpověď na moje otázky byla obvykle: Na to jsi moc malá. Táta měl dvě zaměstnání, ale mě nikdy nikdo neřekl, že to druhé má proto, abychom na tom byli líp a mohli si dovolit třeba lepší dovolenou. Pro mě "si dělal něco v dílně, protože ho baví dělat v dílně". A pak přišly z jeho strany výčitky, že on se může přetrhnout, abychom se měli lépe, a já ani nevynesu koš, nebo tak něco. Já přitom vůbec netušila, jestli jsme na tom dobře nebo špatně nebo co žádným nedostatkem jsem určitě netrpěla...Tak se teď snažím upřímně odpovědět na každou otázku. 

Online Gatita
8701 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:05

letfenixa a kdyz se te zepta konkretne, budes mlzit nebo odpovis konkretne? Trochu s tim bojuji, protoze z jeho strany to neni jen nejake zvedave placnuti do vody, opravdu ted tyhle veci resi a asi by to umel pochopit i v sirsich souvislostech, a prijde mi v poradku, aby mel predstavu, na druhou stranu je mu necelych osm se vsemi neduhy toho veku:))

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:06

Ale na konkrétní sumy se dcera teda ještě neptala, spíš řeší, jestli je něco drahé nebo levné.

Online Gatita
8701 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:09

Mohučanka no prave! U nas se o penezich nikdy nemluvilo a me asi ani nenapadlo se zeptat. 

Online Gatita
8701 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:12

Mohučanka syn byl drsny. Ptal se tak, ze investicni dotaznik hadr. A jak mel ty otazky strukturovane! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2023 15:16

Gatita my se zatím pohybujeme v tom, že pět je málo a milion třista dvacet sto deset tři hodnětakže takové otázky úplně nečekám, ale asi bych odpověděla spíš ve smyslu můžeme si dovolit to a to, ale tohle už spíš ne. Nastínit naši situaci spíš v rámci společnosti. A pak samozřejmě protiotázka, jak to vnímá on

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:18

Gatita ja Tondovi rikam, kolik si vydelavam konkretne, uz ted. Ale ja se tim netajim, je to totiz tak mala castka vzhledem k castecnymu uvazku, ze to muze vejt verejny:) takze kdyz mu potrebuju neco vysvetlit, tak treba reknu ze "na tohle musim.pracovat 2 dny". Nebo tohle se koupi za pulku moji vyplaty, a tak...

Offline Tabea
8285 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:18

Gatita syn řeší peníze neustále. Dokonce si do sešitu napsal něco jako: "Mám moc rad peníze. Jsou zlaťoučký a pěkně se lesknou."

Ptá se, kolik vydělám za hodinu a tak. Já mu to neříkám, protože vím, že se o tom baví v družině a stačí mi, když tam machruje s business class v letadle. 
Tím teda neříkám, že by s mým platem mohl nějak machrovat, ale nepotrebuju, aby druzinarky a rodiče kamarádů věděli, kolik beru.

Offline Tabea
8285 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:23

Gatita jinak teda myslím, že je to v tomhle věku dost téma, protože já vím, kolik dostal který kamarad od dedy na návštěvě a tak. Baví se, kolik má kdo nasetreno a kolik má kapesné a tak. A to je jinak syn speciální agent, který doma žádný informace nepustí.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:25

711990 dělám to stejně, včetně tý malý částky za částečnej úvazek

Spíš je pro něj těžký pochopit, proč nechci koupit třeba termix za 17 korun, když přeci 17 Kč je málo. Takže to jedeme pořád dokola, za litr mlika je to málo a proto jich koupím několik, za termix moc a proto ho nekoupíme vůbec a počkáme na akci, až bude za 9.

(a pak koupím zmrzlinu za 60 v angelatu

Offline Řvousenka
1043 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:36

Tabea "Kulaťoučký zlaťoučký penízky" měl rád jistý politik, který si je jednou schoval do krabice od vína a víme, jak to dopadlo. Tak bacha na to

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2023 15:40

711990 a myslíš, že mu to pomáhá si to představit? Já totiž všechno přepočítávám na zmrzliny nebo tak něco, ve vidině, že si řekne aha, tak rozbít brýle je fakt blbý, když bych za to měl patnáct zmrzlin. Ne že by to teda zatím mělo nějaký efektMně teda celkově přijde, že v těch matematických představách je pozadu (mluvím o starším)

Online Gatita
8701 příspěvků moje polička 13. července 2023 15:44

Tabea Jsou zlaťoučký a pěkně se lesknou.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. července 2023 16:16

Evaeva nevim, ale proste obcas to takhle reknu a treba mu to nekdy sepne:D