Gatita určite mu nepoviem presnú sumu, v podstate je m0j plat tabulkovy, kto chce, vie si to zistiť. A muž je invalidný dôchodca. Skôr mu to prepocitavam na tie zmrzliny.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva zkus si to tady projit. https://www.navylet.cz/cs/koupani/pribram
Ja znám Beroun - dobrý, hlavně v plavacim bazénu nebývá moc lidí a koupaliště na Kladně Sletiste, taky dobrý - ale tam jsem byla naposledy, když bylo dětem šest ![]()
Oboje má tobogány, v Berouně je člunový.
continuity díky, na ten Beroun kouknu, člunový tobogán zní skvěle. Já mám zatím v plánu Zdice nebo Nový rybník v Příbrami.
711990 já se snažím vysvětlovat, že za některé věci nechci dávat tolik peněz, že podle mě ta cena neodpovídá, protože nejsme v situaci, kdy bych mohla říct, že když mu koupím tohle, nebude na zmrzlinu. Ale samozřejmě bez většího efektu ![]()
Gatitajá se s nima bavím otevřeně o všem, nejen o penězích. Obvykle přepočtu, kolik času vyděláváme na dovolenou, kolik stojí bydlení, jaká je průměrná mzda a pod.
Přesně výdělky jim nezděluji, ale to je nějak zásadně nezajimalo. Spíš jim třeba řeknu, že když budou chtít na rok študovať do zahraničí, tak je částka, na kterou musím šetřit už ted. nejenom kvůli sousedům (nečekaně mnoho lidí přesně ví, jak by se svými penězi měli nakládat ostatní) i kvůli nim. Nerada bych, aby se v budoucnu vztahovaly k našim platům po 25 letech praxe.
Evaeva Já ráda jezdila na koupaliště v Rokycanech. Ja tam velké brouzdaliště, menší a větší tobogán, písek pro děti, dost stánků s občerstvením. Ale bude narváno, jenže to si asi nevybereš, to bude v sobotu všude.
https://sport.rokycany.cz/fofogalerie-koupaliste/gs-1005/p1=1781
Kora díky, vypadá to pěkně!
Ani nevím, kde jsem k tomu došla, ale došlo mi, že jsem vlastně nikdy pořádně nebyla na Slovensku. Myslíte, že oblast NP Muránska planina - Nízké Tatry - Slovenský raj by byla dobrá volba? Před pár lety jsem četla chvalozpěv na Rudohoří, takže ta Muránska planina mně dost láká. Ale jestli mi pro dvě děti věku 2 a 5 a psa (letošní dovolenou už máme za sebou) doporučíte něco jiného, budu ráda.
Evaeva Dnes jsem zrovna na vás myslela, kdy tedy přijedete do našeho kraje. Byly jsme v tom vodním domě a bylo to super. Tam je to fajn, když je teplo, ale koupalištěm si člověk neni jist, jestli je teplo dost. Deti by tam blbly celé odpoledne.
dzizisketa Muranska planina je krasna a stale pomerne turisticky zabudnuta, ja tam mam v plane az ked budu deti vacsie a viac ujdu. Nie som si ista ci by ste tam nasli dost vyzitia s tak malymi detmi. Na kolko dni sa chystate? My sme minuly rok zvolili Muran ako jednodnovu zastavku v ramci stvordnoveho tripu v zneni ako pises - NT, Muranska, Slovensky raj. Alebo z druhej strany Zbojska, je tam Salas, vyhliadka, dobra prechadzka Certovou dolinou -naucny chodnik J. Surovca (aj ked nejaky rebrik tam bol, starsi to v 4 rokoch zvladol a mladsi bol v nosici). Pekna je trasa vo vlaku Telgart-Dedinky, tunely, viadukty a v Dedinkach sa okupat. Ak pojdete, mozem ti napisat este nejake tipy. Pripadne pekne a aj pre deti vhodne su Stiavnicke vrchy ale v lete budu tajchy narvane.
Karja tam bysme byli určitě do zavíračky
Já bych tam ráda, ale vůbec nám to nevychází. Žádné vhodné ubytování v okolí jsem nenašla, na výlet nějak nebyl čas, cestu okolo taky nemáme, resp. pojedeme až do Lednice, tak to není úplně v půlce:) Našla už jsem v okolí tolik aktivit, že bysme tam mohli strávit několik dní, ale muž už nemá volné volno.
dzizisketa v Nizkych Tatrach chodime do Krpacova (sestra tam ma chatu), je tam mala priehrada, da sa okupat ale ziadne sluzby (dve restauracie, jeden stanok). Da sa spravit lahka tura na Tale (aj ked tie nemam rada). Minuly rok sme boli na vikend v Liptovskych Revucach ale to uz je na dlhsie tury. Urcite sa vyhnite Donovalom a krasna je Spania dolina, oplati sa zastavit ak by ste mali po ceste.
Evaeva Tak za rok;-). Jo, s tím ubytováním máš pravdu asi.
problém se Slovenskými horami je, že asfaltka a cesty sjízdné pro kočárky jsou sem tam v dolinách. Ty túry jsou většinou hodně nahoru a dolů (to, čemu se v ČR říká do kopce, já kolikrát za kopec ještě vůbec nepovažuji).
Slovenský raj: v lete hodně lidí, lepší vyrazit až někdy na podzim. Všechny zajímavé túry jsou po rebrikach. Já chodila bez toho psa s mladším dítětem v krosně Jánošíkově diery, starší nějak tapala. takže se to nějak dá, ale úplne optimálni varianta to není.
Nízke Tatry - zas problém s lidma, ačkoliv ta jižní strana bývá lepší. Pokud nechcete dát raketu za lanovky, na hřebeny se nejspis nepodivate. Na kočár to nikde moc není, spíš krosna šátek. Ještě by se možná dalo v září něco kolem Mary. Je tam hezká túra Žiarskou dolinou, co jsme s takto malýma dětma zvládli.
Z těchto možností se mi zdá nejlepší Velká Fatra a není to tak příšerně turistické. V Hrabovske doline je určite asfaltka a takové centrum pro děti (v létě plno, ale jde to). Lze se vyvést lanovkou na Malinô Brdo, což stojí půlku než Chopok. Vlkolínec.
Muránskou planinu neznám. Stáhni si mapy.cz pokud ještě nemáš a uvidíš. Dále se na plánování tur dá použít hikeplanber na hiking.sk a jsou tam určitě i popisy výletů vhodných s dětma.
Karja bacha ale na to, nevím, jak máš otužilé děti. Attersee je větší a asi poměrně hluboký, aby nebyla studená voda. Já jsem se minulý týden vyskytla u mého oblíbeného malého Fuschlsee a ač nemám ráda studenou vodu, tak tady byla úplně akorát. To jezero má ale kolem dokola jen 12 km, nějaké dětské zábavy ve Fuschl am See jsou, ale nebude jich asi příliš...
Karja třeba se tam ještě letos dostaneme. Od nás už to není úplně blízko, asi 1,5h cesty, škoda.
Evaeva Jo, to je aspoň na přespání, nebo cestou v polovině z nějaké tříhodinové cesty;-)
continuity vidis, to mi vobec nenapadlo, ze by dzizisketa pocitala s prechadzkami/turami s kocikom ale ako to pises, tak mi dochadza, ze v Cechach sa s nim dalo takmer vsade kde sme boli.
A tu Ziarsku tiez odporucam ak by ste nezvolili juznu stranu. Minuly rok sme takto boli pri Mare, kupanie a vylety. Ale tiez nie je Ziarska na kocik. Ta juzna strana NT sa mi ale paci viac ak vyhybam sa tym najturistickejsim (a najskaredsim) strediskam.
Jejda túry s kočárkem mne nenapadly, počítám s nositkem. A nemusí to být žádná hardcore turistika po hřebenech a masovkách, spíš nějakou hezkou přírodou, folklor, romantika, relax... Mám ideu, že bychom to vzali obytnakem, pokud seženeme nějaký, kde by nevadil pes, vyráželi bychom od našich, je to odtud na Slovensko kousek.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY