Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 13. července 2023 21:27

Mrakoplas České hory jsou sjízdné s kočárkem kromě nějakých výjimek víceméně komplet. Mě ty asfaltky teda spíš štvou. Slušně řečeno.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2023 21:34

continuity tss, asfaltky ty jsou asi hlavně v jizerkách a na šumavě, taky to moc nemusím, i když jinak to jsou nejkrásnější české hory. Ale my v čechách už s kočárem zvládli kamené moře, kořeny, šotolinu, sjezdovku (v létě),... že bych o asfaltkách úplně všude nemluvila

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. července 2023 21:35

continuity no pamatam si ako sme kedysi davno boli s byvalym kdesi v juznych Cechach, celodenna tura a vecer ma z tych asfaltiek neskutocne boleli chodidla. A chodenie po asfalte je najvacsia nuda. Ale zas su to dobre podmienky pre cyklistov. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2023 21:38

Mrakoplasty asfaltky nudí děti. Po pěšině, mezi kameny,... běží, jakmile vyjdeme na zpevněnou cestu, tak najednou bolí nožičky, je to daleko a furt něco. Ale celý den po asfaltu bych teda nechtěla ani já.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. července 2023 22:03

Evaeva mna tiez ale deti obzvlast :) Takze im rozumiem, no tym padom ma este viac nici ta nudna cesta, ked musim pocuvat ich ponosy . Syn v 4 rokoch vyslapal Rohacske plesa, cestou dolu si pospal v krosne. Zobudil sa dole pri chate a cakala nas este tipnem pol hodinova cesta asfaltkou k autu. To bola suverenne najhorsia cast vypravy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2023 22:23

Mrakoplas jo, já taky preferuju pěšiny, ale zpevněná cesta mi nevadí, asfalt teda jo. Ale u těch dětí mně to fakt baví, jak stačí udělat krok na zpevněné cestě a všechna energie se někam vypaří

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. července 2023 22:41

dzizisketa Nemam docteno, ale Slovensky raj bych asi nedoporucovala. Jsou tam hodne treba stupinky podel skaly nad vodou nebo ruzne zebriky, asi bych se s ditetem bala. Nebo taky dost adrenalinova lanovka, tu jela jen mama a my vylezli zebriky. Ale za par let jedte. Mam to tam strasne rada. Hrabusice a jejich nejlepsi halusky . Nizke Tatry s nositkem/krosnou proc ne. Zajimave jeskyne, spousta turistickych tras. My snad zadnou lanovkou nejeli, bylo to drahe. A nejake davy si taky nepamatuju (krome tech jeskyni). Dal mam trosku prosle jen Vysoke Tatry a tam spis ne. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. července 2023 22:43

Evaeva Ty asfaltky me taky stvou. Ac v tech Jizerkach ziju, na vylety mam mnohem radsi treba Cesky raj. Tam je to pro me proste ideal

Jak tak pisu, jsem na ty raje asi nejak zamerena. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. července 2023 22:44

dzizisketa skus pozriet fb Za horami, za dolami, su tam tipy kam v Banskobystrickom kraji.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2023 22:52

Jos český ráj je super. Já mám ráda i ty Jizerky a Šumavu (tam třeba na kola), ale snažím se chodit mimo asfalt. Zrovna do jizerek se chystáme příští týden, ale s tím malým prďolou to stejně žádná turistika nebude

Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 13. července 2023 22:59

Evaeva já ani nepíšu,že jsou asfaltky všude, ale že jsou České hory sjízdné kočárkem až na výjimky. To čo píšeš s těmi sjezdovkami nám za sebou také, ale ani v jedných Tatrách to neuděláš ani pri nejlepší vůli. 

Na Slovensku je ten poměr doslova opačnej. Cca 10-20% cest je sjízdných s kočárkem a jsou to spíš doliny, takže o nějakém okruhu nemůže být řeč. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2023 23:03

continuity jasně, na slovensku jsou taky velehory přijatelné velikosti, to tady nemáme. Ale všude se v Čechách nedostaneš, třeba nás překvapily Žďárské vrchy, kde těch kočárkových cest bylo relativně málo.

Offline slniecko admin
19678 příspěvků moje polička 13. července 2023 23:50

dzizisketa ja by som ešte pridala, že máme kopec termálnych kúpeľov a tam to deti milujú...

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 14. července 2023 08:00

slniecko A doporučila bys nějaké směrem k Čechám, baby friendly? My jsme byli dvakrát kdysi v Mederu, ale to okolí se mi vůbec nelíbilo, stává se z toho taková jak kolotočářská pouť.

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 14. července 2023 11:42

Evaeva Doporučuju biotopový koupaliště v Jincích, je moc hezký a klidný. Jestli je to to, co hledáte.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. července 2023 12:17

Můžete mi prosím někdo říct důvod, proc neříkáme dětem konkrétní sumu kolik vydělávate? Já tohle mlžení kolem platů vůbec nechápu a dost mě to popuzuje (a Jo, naši to přede mnou taky tajila, dodnes nechápu proc), tak by le fakt zajímaly důvody.

Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 14. července 2023 12:29

MP Meri no i tady jsem se minule dočetla: na účtu mají miliony a.... 

Vedla jsem první rozhovor na to téma před dvaceti lety, kde vyšlo najevo, že šéf zazliva podřízeným, že si kupují džus?

A to mě dost ponaucilo. 

Tady v těch vesnických poměrech, kde každý nejlíp ví,co by měl dělat s penězi ten druhý, to považuji za dost nerozumné. A zas tak bohatá, aby mi to už bylo jedno zas nejsem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2023 12:39

Len snažila jsem se kouknout na fotky a nic moc jsem nenašla. Je tam nějaký pozvolný vstup pro děti? A nějaké atrakce pro děti (jako třeba potůček na hraní)? Nakonec se nám změnili plány a zvládneme akorát krátkou koupačku v té Příbrami. Ale pohybujeme se tu často, tak abych věděla na příště. Biotopy jsou pro nás ideální, taková kombinace přírodní vody a umělého bazénu.

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 14. července 2023 12:47

Evaeva Nic speciálního pro děti tu asi není, ale vstup je pozvolný, tam bývá vždycky dětí dost. A venku je určitě i nějaká prolézačka s klouzačkou. Byla jsem tam naposledy jako těhotná, takže si to až tak nevybavuju (ale zkusila bych brzo znovu). Občerstvení koupališní standard, hranolky, párek a zmrzlina... Dej vědět, jestli se vám líbilo, pokud se tam letos dostanete. 

Offline Pinot Noir
30042 příspěvků moje polička 14. července 2023 12:52

MP Meri já mlžit nebudu, až se budou ptát, ale vím jistě, že to Ríša neprodleně sdělí kdekomu. Někdo to asi nechce, no. Děcka vykecaj všechno.