Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:14

MP Meri no, upřímně si nemyslím, že částka na výplatnici je jasně uchopitelná pro pubertaky, natož pro šestiletého, který pořádně neví, kolik nul má tisíc. 

Kdyz řeknu že na tu konkrétní věc musím pracovat dva dny + další půlku měsíce na to, abychom mohli bydlet a jíst, je to myslím zcela pochopitelné, protože cenu volného času už si celkem uvedomuji. Jinak mě se děti většinou ptali proč musím do práce a ne kolik vydělám. 

Online dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:14

letfenixa 

Myslela jsem venkovní. V Trenčianských Teplicích jsem kdysi dávno byla, ještě v Piešťanech. Ale už dávno, dávno.

Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:27

Kdo najde slovenské termály někde na středním Slovensku, kde to není v létě hlava na hlavě a dá se tam plavat, má zlateho bludistaka. hrnte na mě tipy, budu to potrebovat

Jednou jsem s dětma vyrazila do Rajeckých, jednou do Tatralandie a fakt nejlup vychází Městská plovárna v Žiline ze 70 let.

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:28

Mohučanka Ja jsem taky ze severni Moravy a kecy o bohatejch Prazacich si obcas taky vyslechnu, paradoxne od tech, co vydelavaji daleko vic nez my. 

Online SunEclipse
3507 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:31

MP Meri říct či neříct, toť otázka hodná Hamleta. Neexistuje jediná správná odpověď, je to individuální, každý to vnímá jinak, na základě svých zkušeností. Řekla bych, že obecně asi platí čím vyšší výdělek, tím je člověk opatrnější - z důvodů již zmíněných závistivých reakcí okolí.

Offline Gatita
8702 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:33

MP Meri za sebe: mela jsem prave trochu blok to synovi rict, ale rekla jsem mu to. Vi kolik vydelam, ze mam polovicni uvazek, a rekla jsem mu i mesicni vydaje, ktere kazdy mesic musim platit. Podle me si umi uz leccos sam domyslet a pichopit v tech skoro 8. Blok jsem mela proto, ze vim, ze nic neudrzi a ze ho jakakoli suma vetsi nez 10000 Kc fascinuje a ze se rad vytahuje. Nerekla jsem mu ale zatim, kolik mame jako rodina dohromady, jen jsem mu rekla, at si s tim nedela starosti a ze dokud je malej, tak se s tatou postarame. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:37

Gatita to jsi mu myslim rekla uplne idealne! 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:38

Jos Já mám ve smlouvě že o svém platu nesmim s kolegy mluvit:-D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:39

No, už jen ten narativ, že plat je něco, co se "prozrazuje", je podle mě toxickej. Ale ať si to každý dělá podle sebe, díky za odpovedi.

Online dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:42
Reakce na Karja:

Jos Já mám ve smlouvě že o svém platu nesmim s kolegy mluvit:-D

​Tak to klidně můžeš, takové ustanovení není legální.

Offline slniecko admin
19678 příspěvků moje polička 14. července 2023 14:57
Reakce na Karja:

slniecko A doporučila bys nějaké směrem k Čechám, baby friendly? My jsme byli dvakrát kdysi v Mederu, ale to okolí se mi vůbec nelíbilo, stává se z toho taková jak kolotočářská pouť.

​No áno, miestni sa z toho snažia vyťažiť, čo môžu:)))

My chodievame do Šamorína a občas do Dunajskej Stredy.

A chcela by som skúsiť Štúrovo, ale ešte sa mi nepodarilo tam vyhnať potomstvo, ktoré preferuje vyskúšané lokality.

continuity Sklené Teplice? Ale tam je asi najzaujímavejšia tá jaskyňa, kupko je obyčajné.

Offline Aranel
6694 příspěvků moje polička 14. července 2023 15:01

Evaeva Kdybys chtěla nějaké tipy z Jizerek, tak se ozvi. Nebo přijeď na kafe

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 14. července 2023 15:08

dzizisketa Rajecke sú super, aj okolie.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2023 15:13

Aranel díky za nabídku. Ale budeme tam jen pár dní a asi nestihneme ani to, co jsem naplánovala

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 14. července 2023 15:18

continuity Ja si teda rozhodne myslím,  že bezny  pubertak už určite chápe výšku príjmu na páske, náklady na život, pokiaľ normálne funguje v bežnom živote,  chodí do obchodov, atrakcie, čokoľvek.  Už dávno vie, že nemôže mať všetko, čo si zmyslí. Finančná gramotnosť sa vyučuje už od 1.stupňa. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2023 15:24

letfenixa podle mně bys mu to musela všechno sepsat naráz (což je asi fajn). Já takovou představu tenkrát, když jsem zjistila kolik táta bere, neměla, bylo mi tak asi 15, do obchodu jsem chodila, kolik stojí vstup do bazénu taky. 

Online Tabea
8286 příspěvků moje polička 14. července 2023 15:27
Reakce na MP Meri:

Můžete mi prosím někdo říct důvod, proc neříkáme dětem konkrétní sumu kolik vydělávate? Já tohle mlžení kolem platů vůbec nechápu a dost mě to popuzuje (a Jo, naši to přede mnou taky tajila, dodnes nechápu proc), tak by le fakt zajímaly důvody.

​já už jsem to teda psala, ale neříkám dětem, kolik vydělávám, protože nepotřebuju, aby to vsude vykládaly. A myslím, že učitelkám v družině do toho nic není. A že by to syn vsude vykládal, za to dám ruku do ohně. 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 14. července 2023 15:29

letfenixa Myslíš, že chápou věci jako hypotéka, úspory, náklady na auto atd atd....Já si myslím, že je to těžké pro polovinu dospělých. 

Já si teda nikdy nepamatuju, že bych se kdy rodičů na to ptala, asi jsem to nějak pochytila a konkrétně mě to nezajímalo.

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 14. července 2023 15:32

dzizisketa Možná je to v nějakém kodexu, spíš jsem z toho jasně pochopila, že to teda nebude moc žádoucí:-D

Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 14. července 2023 15:35

Karjano asi tak, jedna věc je, že se ti nic finančního asi nestane, pokud to budeš vykládat kolegům, druhá věc je, proč si to rozházet se šéfem, který ti vychází vstříc.