Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 14. července 2023 19:49

baltik

Je to hrozně jednoduche. pokud si myslíš, že ty vyděláš víc než kolega na podobné pozici, vyplatí se být zticha. Pokud ne, tak to z něj vytáhnout.

Jinak to samozřejmě můžeš sdělovat komu chceš, jen jsou situace, kdy má zaměstnavatel na to právo, protože to může tvořit součást obchodního tajemství. Když jsem to teď googlila, našla jsem právní názory, že třeba za určitých okolností toto můžou splňovat platy velice specializovaných pozic, jako konkurenční výhoda. Doma i bance to říct samozřejmě můžeš. 

Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 14. července 2023 19:50

Zuzuli

Jo to je presne príklad toho, co píšu. Nejde o to,co si o tom myslím ja, ale o to, jak se zachovají ostatní. Kdo tohle nezažil třeba v rodině, tak tomu neuvěří. 

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 14. července 2023 19:53

continuity normálne máme v rámci učiva matematiky zaradenu finančnú gramotnosť,  určite je aj na iných predmetoch (minimálne na občianskej). Máme k tomu fakt dobrú učebnicu, aj pracovné zošity. Vysvetľujeme si xy finančných pojmov. Zároveň si myslím, že základ ma byť z rodiny. Ja mojich žiakov beriem aj na exkurziu do banky a chcela som tento rok aj do obchodu, len moja PN mi to prekazila. A hocikedy sa v príkladoch,  texte niečo objaví, vysvetľujem a vysvetľujem. Ale áno, je to limitované mojimi vedomosťami.

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 14. července 2023 19:54

A Lukasko už niekoľkokrát pozeral detský film o permonikoch,  celý o financiách, vrátane inflácie a veľmi ho to zaujímalo.

Online Pinot Noir
30045 příspěvků moje polička 14. července 2023 19:56

MP Meri jak jsem psala, mlžit nehodlám, s přáteli se o tom normálně bavíme. Ale když řekneš lidem ze severní Moravy, kteří jsou už deset, nebo dvacet let v důchodu, že máš plat 100 tisíc, tak pro ně je to úplně nepředstavitelný. Nedomyslí, že jejich dcera nedávno koupila pozemek za půl mega, ale ty splácíš stejně velký za deset mega a budeš ho splácet ještě v jejich věku. Nemají už porovnání, pamatují si svoje platy před těmi X lety. A najednou mají pocit, že jako jsi úplnej boháč, že ti neměli dávat ty okurky a broskve, protože to za prvé nepotřebuješ a za druhé si určitě koupíš lepší. Je to prostě suma, na kterou dělali celej rok a teď nevidí, že jsi jenom průměrnej čtyřicátník s hypotékou a školným na krku. 

Jsou prostě rodiny, kde tyhle informace nedělají dobře. A to je ta naše v podstatě velmi harmonická, umím si představit, že jsou rodiny, kde to radši neřekneš ani vlastním rodičům.

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 14. července 2023 19:59

Pinot Noir Já spíš nevím, proč by bylo dobré to vědět jako obecně, čemu tím prospejeme? 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:01

Karja Ja to vedet nechci u nikoho, clovek by se akorat nasral

Online Pinot Noir
30045 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:02

Karja jo, rovnou to můžeme hlásit s obvodem pasu, počtem dioptrií a velikostí nohy

Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:08

Luna 

Karjajá když jsem to zjistila od někoho v práci, v podstatě omylem, vždy jsem se akorát nasrala. Nepatram, neřeším, neprepinam.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:11

Luna

Já to taky nechci vědět, mě zajímá, kolik beru já a ne kolik bere sousedka...Ale jako někteří lidi jsou nemístně zvědaví. 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:13

continuity presne tak!

Jinak od nedele budu mit svuj prvni tyden bez deti po 10 letech. Nacez mi vola matka, jestli nechci prijet, kdyz budou ty deti na tabore. Tak jsem ji slusne, jak jen jsem to pres naval vzteku zvladla rekla, ze tak vzacne volno si musim prece uzit po svym. Jako to urcite, budu poslouchat jeji debilni fake news a co se stalo v Ulici a nebudou ji "otravovat" deti, ktery nikdy nehlidala. Tsss, to urcite. Budu malovat, nazdar.

Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:16

No ale ráda bych ujistila zastánkyně otevřenosti, že se nám sem samozřejmě můžou svěřit a nikdo jim to nebude mít za zle. To aby náhodou nedošlo k dojmu, že někomu bránime o svém výdělku mluvit, klidně i veřejné.

Offline Zuzuli
3874 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:16

continuity jo, ono to presvedceni, ze muz, kdyz je vysokoskolak v Praze jim klidne muze koupit dum, protoze v Praze se prece nemusi moc pracovat, aby mel clovek velke prachy, je dost hrozny. Zvlast, kdyz to bylo v dobe, co jsem chodila na chemosky a meli jsme doma batole a nevedeli jsme, co bude dal. A jen nas najem je vic, nez kolik tchyne za mesic vydela.

No ted nam ale dali prednasku, jak jsme blby, ze resime hypoteku, protoze o tom nemaji moc mluvit, ale vi, ze se chysta koncem roku krach a vyvolana celosvetova financni krize. Takze oni by si ji ted rozhodne nebrali

Offline continuity
43648 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:16

Lunaužij si volno.

Offline Tabea
8286 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:17

Pinot Noir zrovna tak já tohle nechci, aby to syn řešil s kamaradama v družině, protože mi stačily komentáře, na co jako musí dítě mít (dětský) smartwatch a proč mu nedáme starej mobil. Nebo když jsem rekla, že radši zaplatím 10€ (nebo tak něco) měsíčně víc za celodenní družinu, abych měla krytý záda, když zůstanu dýl v práci. Tak učitelka hned vybalila, že pro někoho je to hodně peněz. Jo, nejspíš jo. Ale za ten měsíc snad těch 10 nebo 50€ vydělá každý, pokud v tý době, co je dítě v družině, v práci. 
V rodině se mě v životě nikdo na výplatu neptal. 

Online Gatita
8702 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:24

Mohučanka no jo, a nejhorsi jsou matky, co jsou dlouho na matersky. Nedavno se me ptala kamaradka, ale rekla mi, co nabidli ji, a jestli mi to prijde ok, delame podobnou praci. A pak jeste jedna, ktera nepracuje, a potrebovala to jako argument pro manzela, ktery ji tlaci do procesu. Tak asi aby videl, ze se to nevyplati. A pak se me ptala jeste kdysi v predchozi praci nova kolegyne, ale ta u me nepochodila.

Offline Kora
příspěvků moje polička 14. července 2023 20:26

Já povazuju výši platu za duvernou informaci, nechci ji nikomu sdělovat a na druhou stranu nepotrebuju vědět kolik kdo bere.

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:27

Na Slovensku teraz veľa zla narobili rodičovské dôchodky, lebo rodičia dostali výmer  s informáciou o hrubom prijme svojich detí. 

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:27

Pinot Noir akoby som citala o kysuckej strane rodiny.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:41

Pinot Noir  Zuzuli Rozumím, s některýma lidma se nedá mluvit o penězích, s některýma o politice, s některýma se nedá bavit o ničem. Ale to přece neznamená, že z toho budeme dělat normu A čím víc ti bájní Pražáci budou o svých platech a naopak nákladech mlčet a mlžit, tím víc jim venkov bude závidět. 

continuity Za normálních okolnosti vydělávám zkráceným pracovním poměrem 24 tisíc, cca 20 tisíc (před zdaněním) podnikáním. A asi prostě nepochopím, co by na té informaci mělo být důvěrného, nejspíš jsem pořad příliš nizkoprijmova na tohle uvědomění.

Navíc to nevypovídá naprosto o ničem, z našeho okolí jsme na tom s mužem s výplatou suverénně nejhůř, přesto jsme si jako jediní zvládli pořídit hypo na byt v Praze. Ostatní chtěli, ale nedosáhli. Ve výši platu ten zakopanej pes stejnak není, tak proč kolem toho tvořit auru tajemna.