711990 s tym zverejnovanim platov v inzeratoch suhlasim. clovek tak vie co moze ocakavat. ked som sa po materskej kratko pred skoncenim rodicaku chcela zamestnat tak mali v inzerate uvedene platove rozmedzie a aj ten ich ponuknuty strop bol dost nizky. takze som su suverenne so svojimi skusenostami na pohovore zaziadala o ten strop na co mi bolo povedane ze mi to nemozu dat lebo som bola dlho mimo obor! akoze 2,5 roka na materskej v mojom obore je v skutocnosti asi ako 2-3 mesacna dovolenka kedy sa nic nove technologicky neudeje v takej forme ze by som do toho nedokazala naspat naskocit a najma vtedy ked som si naozaj sledovala nove vychytavky.
o tom ze konkretna firma a ludia v nej sa zamestnanca snazili osklbat co najviac ani nehovorim. a ten pristup bol otrasny. najskor som 2 mesiace cakala na pohovor lebo ho so mnou nemal kto spravit. vobec mi nedali vediet ze ma prijali a dozvedela som sa to az z telefonatu od personalistky co po mne ziadala udaje do zmluvy kde mi tajne naraficili nizsiu sumu nez padla na pohovore takze som milej pani povedala ze na akej sme sa dohodli. bolo to kusok od ich maximalnej uvedenej sumy. takze pani mi povedala ze to prezisti a ozve sa mi a teda mi to potom upravili. ano uz tu som si bola vedoma ze je vsetko naprd ale pracu som potrebovala.
ked dosla pandemia tak museli prepustat a ze idem prec mi nikto neoznamil. opat som sa to dozvedela od personalistky tentoraz v kancli ze pockajte mam tu pre vas nejake papiere na podpis. vacsi wtf moment sme dovtedy asi ani jedna z nas nezazili. ze vam to nikto nepovedal? ja na to ze nie ale co by sa obtazovali ked mi ani nedali vediet ze ma prijali. necele 2 hodiny na to sme mali online telefonat s celym oddelenim kde moja akoze nadriadena hned na zaciatku vsetkym oznamila ze odchadzam. nedokazem si predstavit ako by som reagovala keby mi to oznamila pred vsetkymi bez predchadzajucej navstevy personalistky. nikto si nevie ani predstavit aka som bola vytocena a zatinala zuby na tom telefonate aby som jej nieco "pekne" nepovedala
(tu je nejake pozadie co sa dialo: cele oddelenie kde som pracovala 10 rokov pred tymto vsetkym bolo cca rok pred mojim opatovnym nastupom odkupene inou firmou a uz vtedy plno ludi odmietlo presun pod novou zmluvou. ukazalo sa ze dobre vedeli preco. islo to pod novou znackou totalne dolu vodou. pribeh odlozeneho pohovoru som sa dozvedela neskor a to ze tzv sefova bola najskor pn a potom trucovala s vypovedou tak jej riaditel ktoremu robila konkubinu pridal na plate ako drzhubne. vyhrazanie sa s odchodom a zvysovanim platu tam u nej bolo bezne. napriek tomu ze vo svojom obore bola dobra tak bola totalne neschopna v menezovani ludi a nemala ziadnu autoritu a este podporovala kolegynu s ktorou som robila na spolocnom projekte v jej toxickom spravani sa voci mne a inym ludom na zaklade ktoreho moja predchodkyna odisla lebo to nezniesla. a strasne vela ludi skoncilo pocas pandemie vyhadzovom alebo po nej ked si nasli nieco lepsie pretoze ludi bolo malo a pracu bez priplatku prerozdelili medzi ostatnych do tak neunosnej miery ze sa to vobec nedalo stihat. nikto z dobrych kamaratokolegov tam uz nerobi)