Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 15. července 2023 12:21

continuityv tom byte raz môže žiť potomok.

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 15. července 2023 12:23

brrr tie z robí to, čo ma baví,  ešte viac ma bavilo, keď som bola zástupkyňa,  organizovať veci má baví, ale to už asi nebudem. 

Druhé, čo by som chcela robiť, je knihovnicka,  a to si ešte finančne pohorsim.

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 15. července 2023 12:39
Reakce na Evaeva:

continuity to naprosto souhlasím (s tím příspěvkem o výběru povolání). Ale tohle jsem řešila třeba se ségrou, a ta měla konkrétní příklad kamarádky zubařky, která zubařinu jako takovou měla fakt ráda, ale brzy zjistila, že vůbec nedává ten neustálý kontakt s různými lidmi. Co dělá teď, nevím. Určitě nebude jediná. Takže si myslím, že aspoň trochu by ti při výběru oboru nastínit, co tvoje vybrané povolání obnáší, mohli.

​Tyjo, tenhle aspekt jsem při výběru povolání taky podcenila. Brala jsem to jako dobrý skloubení manuální a mentální práce, s jistotou sehnaní zaměstnaní a výhledem slušnýho platu. To všechno je fajn, ale ten dennodenní kontakt s tolika lidma je fakt náročnej a dost mě to vyčerpává. Vědět předem, co to obnáší, ještě to dost zvážím. Občas toužím po práci někde v kanceláři, ideálně s možností HO. A až začne dítě chodit do institucí (a bude pořád doma nemocný), budem muset školkový absence lepit asi všelijak, z kanceláře by se mi šlo na očr líp než z ordinace, kde na mě závisí x lidí. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. července 2023 13:20

brrr naši nekomentovali zaměstnání, ale výběr oboru, a to tak, že silně. Bylo to nepříjemný. Nakonec na mě asi byli i pyšní, když jsem opravdu začala pracovat v oboru, ale táta třeba předpokládal, že po magistru obor opustím a založím si vlastní jazykovou školu, což jsem opravdu neměla nikdy v úmyslu! A doktorát byl úplně mimo jeho chápání. 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 15. července 2023 22:01

Včera i dnes jsem měla celé odpoledne naložené děti v bazénu a nemusím tam s nima vůbec chodit, už to letos jen kontroluji z terasy s kávou v ruce. Dočkala jsem se!:-D. To jsem si fakt uz tři předchozí sezóny, kdy mi nějaké ruce pri tom koupání chyběly, že jednou to přijde, že nebudu muset do té vody i když je zima, nebo se mi nechce nebo poslouchat ,,já taky, teď já, teď mě, teď tohle,,. A je to fakt skvělý!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2023 22:36

Karja my je dneska vylovili taky pokaždé akorát na jídlo. Ale za úplný benefit to nepovažuju, bylo takové vedro, že bych radši byla vevnitř Ale na zahradě s bazénem je samotné nechat nemůžeme.

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 15. července 2023 22:42

Evaeva Jo, to my takovy ten polední vnitřní klid držíme, i když musím co 10 minut odpovídat, kdy pojedeme do bazénu:-D

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 15. července 2023 22:48

Karja Další fajn věc je naučit je připravit oheň a opéct si buřty. Takhle dost často řeším v létě večeře, šoupnu jim špekáčky, rohlíky, kečup a mám pokoj.

Dneska jsem se překonala a nasmažila řízky jen díky tomu, že zítra odjíždí na 14 dnů na tábor. A mi začíná 14 dnů prázdnin.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2023 23:12

Karja tys byla u nás?Ani pohádka v tv moc nepomáhala. Ale tady byl teda hic i celé odpoledne, tcháni nemají prakticky žádné stromy, tam je snad větší horko než na sídlišti.

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 16. července 2023 00:05

Prosím vás, mate někdo zkušenost s rukavkama cherek´s, co se týče velikosti a zkušenosti plavce? Dite zkušený není, má 16 kilo, ty pokročilejší červený budou moc pokročilý a budou ji málo nadnaset? Podle webu teda na váze takhle nezáleží, ty zelený maj stejný vahovy určení, jen maj myslím mensi díru na ruce???

(Kamaradka má ty cerveny po starším aktuálně na malinky 1,5 lety holcicce, co má 9 kilo  a údajně nadnasej dobře, ale nemaj moc co nadnaset) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. července 2023 00:47

Potrefenáhusa tie zelene su vacsie. Pouzivala som ich tak do 2-3 rokov. Cervene nosi mladsi, starsi uz plavecky pas. Mladsi plavat nevie, ma asi 17 kil a v pohode ho unesu. 

Offline slniecko admin
19678 příspěvků moje polička 16. července 2023 02:26

Ja sa tu len idem dojímať...moje menšie bábetko sa včera s tatinom učilo sa oholiť....fňuk...

Inak teda, my sme vyriešili dilemu ako povedať deťom aký máme príjem šalamúnsky...percentilom. To tí moji malí nerdíci chápali, ale nikto okolo nich nie.

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 16. července 2023 08:08

Mrakoplas Dekuju, takže ty cerveny už asi 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2023 08:55

Potrefenáhusa mladší na plavání loni, to měl třeba 14 kilo, používal ty zelené, ale neunesly ho úplně, musel se buď snažit nebo mít ještě pásek nebo něco. Ale popravdě mi nepřijdou lepší než klasické nafukovací. A nevím, jestli se neliší velikost toho otvoru pro ruce, aby ti z toho nevyjela. Teď mají klasické rukávky a pásek k tomu, ale oni jsou dost pohodlní v tomhle, než by sami plavali, tak jdou radši do brouzdaliště.

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 16. července 2023 09:42

Chlapi vyrazili na bicykle,  tak som strávila príjemnú polhodinu oznacovanim pasteliek a pod do peračníka,  novej školskej tašky, ..., lebo narodeniny sú tu cobydup

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 16. července 2023 09:43

Evaeva ty jo a nemel je treba nějak málo nafouknuty? Protože je fakt pisou pro ty nejmenší děti a není možný, aby je to neudrželo nad vodou, ne? 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 16. července 2023 10:00

PotrefenáhusaJá mám ráda tu kombinaci rukávku a pásku, přijde mi to prostě nejbezpečnější. Takhle když jsem s nimi byla sama a navíc třeba na rybníku, kde jak říkám, kdyby dítě zajelo pod vodu, tak za metr nevidim ani kde je, jak je to kalný. Ale teď to nechce už ta starší no, že je v tom taková neobratná. Té menší to tak ještě dávám.

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 16. července 2023 10:06

Karja s dvěma detma u vody to je hustý moc :-( mne na tomhle přišlo (podle popisu) dobrý, ze by je to nemělo omezovat v pohybu a zároveň udržet nad vodou i po propichnuti (představila jsem si třeba prokousnuti psem) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2023 10:24

Potrefenáhusa pásek omezuje míň a upřímně mi přišel lepší ten klasický tvar rukávků, v těch kulatých nepřipaží. Ale má plavání je měli, ony mají asi něco uvnitř, takže se nevyfouknou úplně. Já nevím, jak je moje dítě směrodatné, některé děti plavaly jen s těmi rukávky, ale moje se mně pak bálo pustit, on to bral spíš jako lázně a nechtěl se úplně extra snažit Osobně mám taky nejradši kombinaci. Když mu dám pásek a rukávky (ty obyč.), tak si plave na hloubce sem a tam metr ode mě. Ale plavat se tak asi nenaučí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2023 10:27

Potrefenáhusa ale nadnáší to tak, že ti nezajede přímo pod vodu, ale třeba mu šplíchalo do pusy,... Teď jsem začala vídat vestičky na plavání a to mi přijde asi nejlepší, i z hlediska toho volného pohybu. Ale osobní zkušenost nemám.