Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 17. července 2023 12:54

U nás se dalo mimino trochu nečekaně do pohybu vpřed a vypadá to, že období líbánek skončilo...neee, mimi neeee, auto neeeeee .... v pokoji plným krámů je to teda dost težký

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2023 13:08

Potrefenáhusa jakože jí vadí, když jí sahá na věci nebo jen na ty, se kterými si hraje? Jestli to první, tak to tě teda lituju. Já musela pár týdnů dělat zeď a hlavně hlídat stavby. Kupodivu se to pak usadilo, mladší to pochopil rychle. Ale bylo mu už asi 10m.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 17. července 2023 13:30

dzizisketa

A taky vyleze na opěradlo gauče, udělá ÍÍÍÍ a sklouzne se dolů. Pohyb po dvou jí moc neláká, na rozdíl od pohybu vzhůru

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 17. července 2023 13:43

Evaeva jakože jí vadí, že jí sahá na věci. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2023 13:45

Potrefenáhusa no tak to potěš!

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 17. července 2023 20:48

Potrefenáhusa vítej v pekle! U nás to bohužel pořád nepřechází.  

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 17. července 2023 22:22

MPLee dneska těch interakci bylo teda strašně moc a dost intenzivních

Offline DruI
5603 příspěvků moje polička 17. července 2023 22:29

MPLee no, u nás to přešlo v to, že malej záškodník bere velké ségře věci schválně, protože se mu zdá jako velká sranda, když ho ségra honí po bytě.

Ale když chytnou vlnu tak už si spolu dokážou i moc hezky hrát.

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 18. července 2023 08:59

MPLee DruI a mate nějaký pravidla? Já jswm si naivně myslela, ze ji nebudu nutit půjčovat hračky mladší sestre, ale tvl jak to udělat, když ty hračky jsou všude? Housatko rika, ze ji nechce půjčovat auta, jenže ona jiný hračky skoro nemá  navrch vzdycky přijde k miminu, který se k tomu s námahou dosouka, vyrve mu to z ruky a ještě mu dá ránu  tak tu vysvetluju, ze takhle teda ne....

vzdycky rikam, ať miminku vybere nějakou jinou hračku, se kterou by si miminko mohlo hrát, tak ona vzdycky něco poslepu vylovi z hromady miminich hraček a mrskne to po něm se slovy Na, mimi! 

Offline Tabea
8286 příspěvků moje polička 18. července 2023 09:02

Potrefenáhusa tak leda miminu koupit nějaký dvě pěkný auta, co by si housatko rádo půjčilo výměnou za svoje hračky.

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 18. července 2023 09:12

Potrefenáhusa sharing is caring, časem to pochopí a nebude ji to tak vadit, je to prostě nové.

U nás se tedy pujčuje všechno kromě nějakého top plyšáká a top panenky (které mají stejně dvakrát:-D)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2023 09:20

Potrefenáhusa to je těžké, když všechno považuje za svoje. Možná by si naopak mohla někdy v klidu vybrat auta, na kterých jí záleží nejvíc, a půjčovat ta ostatní. Ale mimino asi stejně půjde po tom, co bude zrovna držet. A naučit jí uklízet si ty nejvíc cenné věci tak, aby na ně mimino nedosáhlo.

U nás bych hračky, které někdo považuje za výhradně své, spočítala na prstech jedné ruky. Oni si ani nic nepůjčují, to moc neumí, všechno je všech.

Offline DruI
5603 příspěvků moje polička 18. července 2023 09:25

Potrefenáhusa No, my máme s dcerou dohodu, že pár hraček je výhradně její, ale zbytek je v režimu, kdo si to vzal první, ten si s tím hraje. A teda malej už k různým příležitostem dostal i hračky o které stojí starší, aby to půjčování bylo trochu rovnomernější :)

Online continuity
43649 příspěvků moje polička 18. července 2023 10:00

Tabea DruI přesně to jsem dělala kupovala miminku hračky pro starší. Má to víc výhod, jednak to půjčování a po druhé, tomu miminku stejně často není co koupit a dát mu méně dárků považuji za nevýchovné. 

Potrefenáhusa plus bych ještě doporučila vymezit prostor, kam se mimini nedostane jebo ho odtud vždy vezmeš pryč. Je hrozně důležité, aby mělo starší dítě svoje místo, kam vetřelec nemůže. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2023 10:21

continuity akorát problém nastává, když tam to starší dítě nechce být samo

Já miminu taky kupovala hračky pro starší, ale oni vůbec nevědí, kdo co dostal na Vánoce nebo k narozeninám. Neměli jsme ani to "moje" období. Je to super na společné soužití, ale vedlejší efekt je, že neumí požádat o půjčení ani nikoho jiného.

Online continuity
43649 příspěvků moje polička 18. července 2023 10:29

Evaeva

Nemusíš ho hned zavírat do sklepa

u nás to byl třeba kuchyňský stůl na lego. Mimino jsem prostě sundavala do zblbnutí nebo se ho snažila zabavit jinak nebo si tam sedla s ním a aktivně hlidala. 

Řvalo, že tam chce, ale tak občas někdo řve. To se nedá nic dělat. 

Jinak jsem ty majetnické sklony dost aktivně potlačovala od mala a vedla je k tomu, aby se podělily. Samo to nebylo, ale dodnes jsou v tomto dost v pohodě. Sdílejí I věci, které by nemusely, třeba šminky. Včera se nás piercerka ptala, jestli potřebujeme ty desinfekce dvě. Jsem chvíli vůbec nechápala o čem mluví. Myslela jsem, že jde o množství. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2023 10:35

continuity u nás ten problém nebyl, starší se od dvou let klidně zavřel v pokoji na půl hodiny, aby měl na stavění klid. Ale to považuju za hodně ojedinělé.

Offline Tak Betty
6204 příspěvků moje polička 18. července 2023 11:27

continuity Děvčata už mají bodnuté uši? A dobrý? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. července 2023 11:29

Tvl starsi ma problem cokolvek pozicat mladsiemu doteraz aj napriek mojej umornej snahe. Uz to vyzera na povahovy rys. Pritom mladsi mu pozicia skoro vsetko a ak nahodou nieco nie (ma nove auto 5 minut), tak starsi spusti rev a staznosti. S nim to bude este velmi tazke. 

Online continuity
43649 příspěvků moje polička 18. července 2023 12:22

Tak Betty jj, od včerejška, psala jsem to do plastik. Takže zatím dobrý