Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 21. července 2023 15:33

Vari u nás nálepky, na ty cedulky jsem moc nechtěla psát s ohledem na mladší dceru, pamatuju si, jak jsem nenáviděla každý kus oblečení nadepsaný jménem mé starší sestry.  A na boty jdem nechtěla psát už vůbec, to zas kvůli případnému prodeji.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 21. července 2023 15:35

Jinak já mám za sebou první týden, kdy bylo dítě od pondělí do čtvrtka (od 7:30 do 16:00) u prarodičů. Ráno odvážel muž, já jsem vyzvedávala. Takže už druhej den mi syn oznamoval, že dneska u babičky plakal, protože "sem si stýskal". Třetí den prohlásil, že k babičce už nejde. Ve čtvrtek ráno ztropil scénu. Dneska mám home office, páč mi ho bylo líto, ale teda moc jsem toho zatím nenapracovala, ehm. Jako začínám se tý školky trochu bát.

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 21. července 2023 15:39

žluťásek do vasi nejde, vzali ji nahoru k metru. Tam myslim skrinky nemaji, vybavuji si jen policku s lavici. Ale diky moc, myslim, ze skoro vsechno mame, jen potrebuje ty backory

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2023 15:51

Zuzuli nějaký svůj "prostor" se značkou tam mít bude. U nás je jakoby skříňka bez dvířek, v ní jedna polička a jedny malá dvířka a za nimi náhradní oblečení. Teoreticky by tam mohl mít i jednu sadu oblečení na zahradu, ale to je pro syna moc velký management Sotva zvládá si zapamatovat pokyn, jestli pod kalhoty na ven legíny nebo ne.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2023 15:52

pilgrim u nás nejmenší děti první týden chodí ideálně jen na dvě hodiny, pak do oběda a spaní až když to zvládají. Možná to pro něj bylo moc, hned celý den, i když u babičky.

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 21. července 2023 16:05

Nase skolka ma program adaptace. Na jednu stranu to je moc fajn, na druhou mi ta pulhodina prvni den prijde silene kratka. Kdyz jsme tam byly na hracim dopoledne dve hodiny, pak hodinu rvala, ze chce zpatky. Tak aby ten rev nebyl delsi, nez ten cas tam straveny Nadseni pro skolku a herny je u nas zatim velike (mami, ja pujdu do skolky, sama, ty budes v praci), tak jsem na ni zvedava, jak ji to vydrzi. Je mi jasne, ze krize nastane spis ve chvili, kdy to uz nebude dopoledni hrani, ale cely den tam kazdy den. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2023 16:25

Zuzuli on ten regres může přijít klidně po měsíci nebo třeba až v lednu. Ale ta půlhodina je teda hodně symbolická.

Offline JankaM
3137 příspěvků moje polička 21. července 2023 16:39

Zuzuli to teda koukám, u nás nic takového nebylo, dcera šla první 3 dny po o, pak už celý den, synek nějak podobně. To mi neříkejte, že všechny matky budou mít prvních 14 dní dovolenou. Pokud si vzpomínám, tak ani do třídy jsme s nimi nešli

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 21. července 2023 17:05

Zuzuli tu adaptaci budeme mit taky. Syn chodi do (soukrome) skolky uz vic jak rok, jsme oba zvykli, ze tam je cely den. Ted jsme se konecne dostali do statni a prvni tyden to vidim na dovolenou nebo home office. Doufam, ze to zvladne. Uz ma za sebou dve instituce, vsude se mu libilo od prvniho dne, tak se modlim, aby i tady to tak bylo. Co si budeme povidat, je to vyrazne bliz a o skolkovnem ani nemluvim. Ale mam trochu vycitky, v te soucasne skolce je hrozne spokojeny, nerada ho vytrhavam. 

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 21. července 2023 17:21

JankaM když člověk dává prvnaka do školy, je to bohužel podobné. Tam je teda družina, ale to mi už vůbec nedává smysl. 

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 21. července 2023 17:35

JankaM no ja si pro jistotu domluvila praci az od rijna. Protoze na to dopoledne ve skolce bych mohla akorat dojet do kanclu, pozdravit tam a zase jet zpet pro dite. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2023 18:08

JankaM u nás doporučují domluvit nástup až od půlky září, října. Což samozřejmě ne u každého jde. Ty starší děti chodí normálně od prvního dne. Letos je to ještě vylepšené tím, že školka běží už od 1.9., což je pátek, ale moc se nepočítá, že přijdou ty nové děti, poběží jen několik tříd, škola začíná až v pondělí. Takže teoreticky bys to dítě mohla přivést do úplně jiné třídy k úplně jiné učitelce než bude pak mít.

Gatita mladší snad půjde rovnou mezi čtyřleté, ti adaptaci už nemají. Akorát počítám s tím, že ho budu brát po obědě, na celý den ještě zvyklý není.

Offline rasaNori
8883 příspěvků moje polička 21. července 2023 18:12

Evaeva no mladsi dite ceka po prazdninach novinka, bude ve skolce bez segry. Teda to uz ma ted, starsi mela cely tyden primestak, mala skolku. Ale jinou, nez kam chodily obe doted. Takze jsme ji na to vsichni 3 pripravovali cely 2 tydny dovolene, a i tak bylo pondelni rano krapet krusne...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2023 18:17

rasaNori já jsem taky zvědavá, mladší půjde z DS do klasické školky ke staršímu, ale do jiné třídy. Už mu to vysvětluju od února, ale podle mě to pořád nechápe. Navíc ho čeká vstávání, zatím pořád vyspává do půl deváté minimálně, to už bude muset být vám školce.

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 21. července 2023 18:42

continuity hej, presne, ten prvý týždeň majú naši prváci adaptacny,  naše dieťa ma stastie, že je v mojej škole. Teda jasné, že ho budem brať až po vyučovaní, ale aj tak. Prvý a druhy deň 2 hodiny, 3.deň 3 hodiny a 4.deň 4 hodiny. Som zvedavá, koľko deti bude tak skoro odchádzať.

Online Pinot Noir
30048 příspěvků moje polička 21. července 2023 18:54

Vari podepisuju propiskou kamkoliv zevnitř. Ale já podepisuju minimum věcí, jen boty, bundy a batohy, ty jdou krásně tou propisovačkou. Ale na trika, pyžama a tak peču, případná ztráta mi za tu námahu nestojí. 

Kupodivu se za všechny ty roky obou kluků ve třech různých školkách ze všech těch nepodepsaných kusů ztratila jediná věc, a to náhradní slipy, které učitelka půjčila spolužakovi, který náhradní v kapsáři neměl. Už nám je nevrátili. Asi proto, že nebyly podepsané.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 21. července 2023 19:07

V naší budoucí školce je adaptační první týden, ale znamená to, že jdou všechny děti domů po obědě a rodiče můžou jít s dítětem do třídy a být tam s ním do 9 h. Druhý týden už se normálně ve školce spí, samozřejmě s nějakým postupným náběhem, pokud si to rodiče můžou zařídit. Což mi přijde fajn. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. července 2023 19:21

Mne vezmou syna az po dni 3.narozenin. Prvni dva tydny pry vyzvedevat tak po obede. Rodice do trid nesmi, coz mi vyhovuje . Ale je to nemocnicni skolka, myslim ze sos by volali az v nouzi nejvetsi. A stejne nastoupim do prace vic az v rijnu, radsi jsem to taky posunula. 

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 21. července 2023 19:33

Pinot Noir nám sa tiež nikdy nič nestratilo, Lukasko pozná nielen svoje veci, ale aj spolužiakov

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 21. července 2023 19:41

letfenixa nonv naší škole to bylo podobné,ale roztažené na tři týdny. Fakt mazec. Pořádně začly chodil do školy tak po měsíci.