Gatita kámo je synovo univerzální oslovení pro děti na hřišti, se jménem se neobtěžuje![]()
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa naše děti dávají cesty v pohodě, ale ony nemají na výběr
u mimina jsme měli limit 10 minut řevu, ona ale chvilku plakala vždycky o půl osmé večer i doma, i když jsme jí nosili. Když to bylo víc, tak jsme zastavili. Jinak jako malá cestovala dobře, zastavovali jsme každé dvě hodiny na kojení a po půl osmé zhruba těch 7 minut plakala a pak usla a jeli jsme třeba do půlnoci. Já bych se Olomouce určitě nebála, ale naše dítě bylo v pěti měsících v Paříži, takže my asi nejsme úplně ti správní rádci. Teď už je to úplně v pohodě, dokonce sama doma leze do autosedačky ![]()
MPLee já počet vedoucích/trenérů řeším, podle mě čím víc tím líp. Tuhle nastoupil do metra příměšťák, dobře 20 celkem malých dětí (5-8 let, řekla bych), a doprovázely je dvě holky, kterým jsem tipovala tak asi 15 let, tak to mu přišlo trochu divný.
Evaeva moje děti vyjevily přání, že by ten poslední týden bylyrady doma.
Je pravda, že u nás je ten prázdninový režim hodně volný, chodí spát o půlnoci. To nějakou adaptaci potřebuje. ![]()
Ten víkend před školou má kamarád svatbu, tak to zas taková nuda nebude.
Jinak, ač plánovač, nákupy předem moc nedělám, jednak do toho hází vidle škola, ze který vylézají nové požadavky celé září, druhak člověk řeší školu od půlky prázdnin, což děti dost nesnášejí, po třetí koncem srpna se někde v Albertu seženou ty gumovaci tuhy a obaly za půlku než ve školním roce.
Mohučanka to zní oprimisticky!
nám tuhle prorvala ctyricetiminutovou cestu, zastaveni nepomohlo, už jsme i několikrát zastavovali, když náhle prestala, jestli ještě dejcha
starsi dite ve vajicku takhle řvavalo taky, pomohlo až přesunuti do pokračovací a výhled z okna
continuity já taky netvrdím, že budeme sedět na zadku, ale přesně jak píšeš. Začneme mladšího budit trochu dřív, dojdeme se kouknout ke školce, do jaké půjdou třídy, z hřiště začneme chodit před sedmou a ne až po,... Prostě trochu se vrátíme do normálu, kluci si trochu odpočinou. Do školky naštěstí potřebují akorát bačkůrky.
Potrefenáhusa z toho, co píšeš, usuzuju, že v autě nespí, takže osobně bych moc daleko nejela. My jezdili na spánek, pak kojení, svačina, procházka a pokračování zase na spaní. Ale jeli jsme maximálně tři hodiny a zabralo to 3/4 dne![]()
Potrefenáhusa Pokud v autě nespí,tak je to blbé. Ale my měli ty přejezdy přes půl republiky nacvičené od mala.
Potrefenáhusa ty jo, to máte s těmi cestami těžké.
. Kluci zvládají jízdy odmala v pohodě, až na dvě tři blicí epizody, než jsme přišli na to, že to způsobuje tablet/knížka/mobil. 3 - 4 hodiny s nimi dáváme bez zastavení, což nezvládnou mnozí dospělí. ![]()
Ale Olomouc už je dnes z Prahy blízko, my musíme před Olomoucí uhnout z rychlých silnic na nejhorší tankodromy v republice, takže posledních 20 km jedeme 40 minut, ale jinak už je to jako lusknutí prsty.
. I když je mi jasné, že si asi jízdu s dítětem, které to nenese dobře, neumím správně představit.
Navazuji na starší příspěvky - ještě sháníš Valco?
Pinot Noir brrr Evaeva buď spí.....nebo ne.
my jezdíme často, kratky cesty 20-60 km prakticky denně, zlepšuje se to, ale někdy je to fakt hell...
Ona taky bejva v tom vajicku dost zpocena, merino a bambus oblecky to dost vylepsily, ale i když vůbec neřve, ze by to mohlo bejt od slz, mívá úplně mokrou i hlavu, máme to vajicko takový, ze se mi nepovedlo ji dat pod hlavu ani třeba bavlnenou plenu
no, takže proste asi záleží, jak to vyjde a naplánovat ty přestávky... starší prave jezdí fakt dobře, tablet nemáme, já už s ni ani nejezdim vzadu a nic nepodavam a kouka ven nebo spi, ale mimino je teda fakt kolikrat hodně moc děsný, já teď docela casto tyhle kratky cesty po okolí řídím a když ona ječí, tak to vůbec nedávám, odumira mi u toho 95% mozku
Bylo by řešení narvat rodinu do auta a jet sama s miminem nalehko vlakem větší kus cesty? Naši kamarádi takhle cestovali, než jim děti vždycky dotostly do věku, kdy už auto zvládaly.
dynda to už jsme si taky říkali...ale tyjo....jestli nejet proste radši někam trochu blíž, když si ten cíl můžeme vybrat. To ona zase nějakou delší cestu dá, kolem těch 2 hodin by mi to přišlo ok
plus teda když jsme se o tom včera bavili a housatko slyšelo o cestě vlakem, tak začalo křičet já já já (a na to já rikam
ne ne ne!!! - ale myslím, ze tady v těch spojích chtej určitě dospelyho na jedno dite, ze jo!)
A podávám hlášení. Upínala jsem se k minulému září, že děti budou obě ve školce a my s mužem už nebudeme muset lepit naše dva plné úvazky ze všech volných chvil. Jako věděla jsem, že to nebude úplně sranda, ale je to pořádnej fičák. Ani nevím, jak se nám už přihodily prázdniny. Téma prázdniny. Po návratu z první dovolené se objevily n..... u syna, asi suvenýr ze školky na rozloučenou. Radši to ani nepíšu celé, kdyby to někdo nechtěl chytit. Takže trávíme léto léčením a čekáním na 2. kolo u dcery - již proběhlo. Naštěstí neměla moc dlouhou inkubační dobu a už to má v podstatě za sebou taky. Tak teď už jenom hlídám, aby nelezli na sluníčko. A máme vyřešené dilema, jestli očkovat nebo ne. Zůstali jsme kvůli N bez prázdninové školky a hlídání u jedné babičky. Takže lepení pracovní doby dosáhlo nebývalých rozměrů ![]()
Druhou dovolenou jsme museli odsunout, naštěstí to šlo. Nejvíc se těším, že děti už konečně odvezeme k babičce a já si vezmu třeba 2 dny volna a budu tu uklízet. Toť léto pracující matky
.
ze tady v těch spojích chtej určitě dospelyho na jedno dite, ze jo!)
Samozřejmě! Jinak už to není DOVOLENÁ
, ale služební cesta.
Tys řešila Rakousko na dovolenou? Já to tam mám moc ráda, za mě všema 10. Jen teda minulý rok měli v jezerech hodně málo vody. Byli jsme v oblasti Wolfgangsee, Attersee, Mondsee - nekonečná mělčina. Nám to nevadí, dětem to na blbnutí stačí a zas to bylo docela teplý.
tak jsem si dnes prožila 10 minut hrůzy, kdy se mi ztratila mladší dcera. Vběhla asi 20 metrů přede mnou do podchodu pod nádražím a než jsem se tam dovlekla s nákupem já, už ji nebylo. Tak jsem vybíhala na různá nástupiště, starší dceru úkolovala, kam se má jít podívat a kde má zůstat čekat, až mě doběhla jedna paní, zda nehledám dítě, že ji odchytla její kamarádka a čekají za rohem... Až jsem k nim celá uslzená doběhla, malá si klidně přelezla z náruče té cizí paní ke mně, vůbec si neuvědomila, co provedla, vůbec se nebála. Prostě se chtěla podívat na vláčky... Jako ona je zdrhací, ale zatím se nám nikdy neztratila, takže nyní mám potvrzené, že to, že nás nevidí, jí vůbec nevadí ![]()
Potrefenáhusa ono ty tři hodiny můžete jet celý den, když s tím budeš počítat. Holt budete každých 45 minut zastavovat na delší dobu, naplánuj si po cestě hodně míst, kde je nějaké hřiště nebo něco.
Pinot Noir
4 hodiny nečůrat?! Dělám si legraci, já bych to zvládla, i když jen tak tak. Spíš s dětmi je to málokdy jen vyčůrat a frčet dál. Kluci teda 3 hodiny nevydrží, poslední dobou hučí už po půl hodině kolikrát. Ale zase tablet jsme nevytáhli už dlouho, minimálně rok, i když jako pojistku na delší cesty ho beru.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY