Len Potrefenáhusa udělal pokrok velikej, hlavně od jara. Zvenčí jsou nejviditelnější ta první slova, ale mně připadá zásadnější, že jako by najednou otevřel oči a uši a do mozku mu začaly plynout informace, slova a obrazy. Ono to s tou řečí určitě souvisí. Ještě nedávno tak jako žil spíš vedle nás, než s námi, jakoby samostatně, to samé v té školičce - byl tam, nebrečel, ale ignoroval všechny. Teprve na konci školního roku se začal loučit, ráno bylo vidět, že registruje, že tam vůbec někdo je. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noirzjisti si jak to bude ve škole, u nás tam byl program s rodiči jen první hodinu, pak šly děti sami s paní učitelkami do tříd.
Len u nás došlo k obrovskymu skokovýmu zlomu ale fakt snad dnem třetích narozenin, kromě toho, ze fakt zacala skoro ze dne na den mluvit ( nepredstavujte si to srovnatelný s jinejma triletejma mluvicima detma, ale pro nás je to obrovskej pokrok), tak si najednou zacala hrát a interagovat s ostatnima detma a vypadá u toho i, ze se skvele baví ..ono fakt ne nadarmo u těch zapisu rikaj, ze září je fakt od zapisu za dlouho a 3 roky velkej skok, váš je myslím rijnovej, listopadovej? Ono fakt muže bejt za ty 3-4 mesice všechno uplne jinak!
Pinot Noir to je ale úžasný! ![]()
Potrefenáhusa u staršího byl taky takový zlom, až teda někdy ve třech a čtvrt, když přišlo jaro. Najednou ho začali zajímat jiné děti, začal se zapojovat do hry, chtěl do školičky (byl kovid)...Mladší to neměl, podle mě tím, že už vyrůstal s bráchou.
Pinot Noir ono bohužel nebudeš vědět, jak to půjde, dokud to nezkusíte. Ta školka je dost nevypočitatelná i u dětí se standardním vývojem. Ale pokud bude mít empatické učitelky, tak to nakonec určitě zvládne, přecejen to odloučení už zná.
Len ty jo, to taky nemáš jednoduché. Ale je dobře, že jste se shodli oba. Vždycky si vzpomenu na eless , jak to musí být těžké, když chybí podpora...
Nejhorší je, aspoň pro mě, se smířit s tím, že to, co jsem plánovala, prostě nebude. Viki měl už rok chodit do státní školky, měli tam být rok oba, říkala jsem si, jak to bude fajn, jak si mladší díky bráchovi rychle zvykne, já budu pracovat... A že až půjde Ríša do školy, Viki už bude školkový mazák, takže vyzvedávání hodím na krk babičce a budu se věnovat Ríšovi a jeho škole a v práci budu zase šéfovat...
Jednou z toho snad vyrostou, ale prostě hoděj vidle do všeho, do čeho můžou. Ještě že jsou tak roztomilí, co? To je zachraňuje. ![]()
Přesunu se s těma zážitkama z prázdnin sem, nevím co bude malovat K. dřív
dneska mu v restauraci vypadl zub, co se už moc moc kejval. Ale se vší pompou, vyletěl z pusy obloukem a přeletěl celý stůl ![]()
Takže já tu teď prohledávám všechny kapsy a batohy a hledám tu nejlesklejší mincí pro zubní vílu ![]()
Dopoledne jsem Rosťovi koupila točenou, vždycky si lízl a pak dal líznout Šárce. Hned sám od sebe, bez pobízení, ještě jí to i hezky otáčel. No málem jsem se dojetím roztekla skoro jako ta zmrzka, přece jen na ty jejich malé jazýčky jí bylo pořád dost ![]()
žluťásek ježiš, zuby! Ani je nepřipomínej. To bude v Ríšově podání naprosté drama! Příroda to zřejmě tuší, takže zatím se ani nehnou. ![]()
Zdá se mi, že K. bude mít zážitků na celý deník!
Pinot Noir K. má venku uz čtvrtej a kejvou se mu uz i ty horní, jsem moc zvědavá, jestli půjde do školy s děravým úsměvem ![]()
O tom deníku jsem vážně přemýšlela, jestli nezavést sešit, kam si každý den napíše třeba jednu větu. Ale všechny takový sešity vždycky skončily pomalovaný kočkama, virama, mapama a náčrtky mhd, tak jestli to má vůbec cenu ![]()
žluťásek Mýmu synovi teď vypadl zub u tchýně, asi se jí vůbec nezmínil, i kdyby, o zoubkové víle zřejmě nemá ani potuchy (stejně jako jsem neměla já, haha, o její existenci jsem se dozvěděla asi dva dny před prvním vypadlým zubem starší
). Dal ho pod poštář a pak znovu každou další noc, asi 4x, úplně líto mi ho bylo, když mi to vyprávěl...nakonec ho tam tchýni pod poštářem nechal, asi jako pomstu! ![]()
No byla jsem ráda, že jsem už kdysi starší dceři vysvětlila, že zoubková víla nosí dárky jen dětem do deseti let!!!
žluťásek my máme sešit na razítka.
Garfie já se syna ptala, jestli jako nosí něco za každý zub. Tak prý jen dětem ![]()
Po téměř šesti letech první suchá plena po ránu ![]()
Pinot Noir tak dceři už se první zub kýve, ale naštěstí to není takové drama. Dřív sjížděla Cocomelon a tam byla písnička "Loose tooth song", kterou viděla asi 100x, je to tam pěkně znázorněné. Akorát včera přišla s tím, že má v puse krev, a byla dost překvapená z informace, že když vypadává zub, tak teče krev. Čapla nejoblíbenějšího plyšáka a šla se schovat do bunkru.
Jinak kdybych ten první školní den řešila u nás, tak bych se zeptala starší, jestli by jí nevadilo jít jen s tatínkem, ona by začala řvát MAMINKA MAMINKA, takže bych se asi domluvila ve školce a šla tam až v úterý. Ale třeba bys stihla obojí, těžko říct, jaká bude organizace prvního školního dne, to má nejspíš každá škola jinak. U nás jdou prvňáci později, aby nebyli hned první den zastrašení ranním mumrajem před školou.
Naše taky lízaj spolu. Mimino u toho dělá super obličeje ![]()
Edit: "miminu" včera bylo 16 měsíců ![]()
letfenixa Takže ještě počkat pár let a půjde to?![]()
![]()
Pinot Noir presne tak. plno planov a deti hodia vidle absolutne do vsetkeho. malemu sa zuby este nekyvu ale ma uplny hysak ked sa o tom rozpravame ako mliecne vypadnu a narastu nove trvale. nepomaha ani to ze v skolke to uz mali niektore deti za sebou. zubkovu vilu teda zatajim ale mozno mu aspon za prvy vypadnuty kupim nejaku drobnost.
kedze nas caka od septembra skola tak som vyberala pisaci stolik s prislusenstvom a stolicku. dnes maleho vezmem do obchodu a pojde si to vyskusat a rovno to kupim. potom mi bude "pomahat" skladat. nechapem ako rychlo ten cas ubehol ved len nedavno sa ucil chodit.
asi nemusim spominat ze vsetky veci riesim uplne sama aj teraz...
Pinot Noir Tyjo, to zní opravdu dobře. Je mi jasný, že i tak to bude těžký, ale ten pokrok je skvělej.![]()
Mně u všech těch zvláštností nejvíc pomáhá právě fakt, že se většina věcí pomalu zlepšuje. Prostě je důležitý vidět ten progres. Syn má jednu zvláštnost, co nám bohužel dost kazí domácí pohodu a nejhorší na tom je, že je to už přes rok úplně stejný a i když teoreticky s tím taky měla pomoct ta ergoterapie, výsledek není žádnej. Ty věci, který se zlepšujou klidně šnečím tempem už beru s mnohem větším klidem. Máš pravdu, že to mám doma super. Muž je mnohem větší střelec než já děsně opatrná, ale na tý školce jsme se shodli. Vůbec si nedokážu představit, jak by mi bylo, kdyby byl muž kategoricky proti v zásadních věcech.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY