Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2680 příspěvků moje polička 27. července 2023 10:19

eless Je mi hrozně líto, že je všechno na tobě. Musí to bejt hrozně těžký, nemít se o koho opřít.

A že jde do školy, to taky nechápu. Vždyť byl před chvilkou miminko, stejně jako syn od žluťásek

Jo a četla jsem, že jdeš koupit pískací stůl, musela jsem to přečíst třikrát. Ať se synovi novej nábytek líbí! 

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 27. července 2023 10:30

PotrefenáhusaJo, dost tomu věřím, naše dítě dělá změny taky dost skokově. Když si vybavím, že před rokem říkal přesně jedno slovo (ham), pak na podzim přidal pár zvuků zvířat (jen s tetou, s rodičema se nebavil) a teď před pár týdny začal mluvit ve větách. Ta asociální část osobnosti ale asi bude jasná, má to po kom mít. Já jsem se taky dlouho držela u maminky a muž šel kvůli strachu z dětí do školky až jako předškolák, ale mohli si to dovolit, protože byl doma s mladším sourozencem. 

A mám moc velkou radost z toho, že už synovi dokážu spoustu věcí vysvětlit a připravit ho předem třeba na stomatologický vyšetření nebo na očkování. To je tak skvělý!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. července 2023 10:49

elessja som zubkovu vilu zobrala na milost (aj tak sa o nej dozvedel zo skolky). Je to jedina vec, ktora starsiemu pomaha cakanie na vypadnutie zvladnut bez vacsieho strachu. Uz sa mu jeden kyve a on sa tesi, ze dostane mincu. Ale nejaky hysak este urcite pride, ked zbada krv.

Zaroven vila pomaha, aby si mladsi nechal poriadne umyt zuby. Tvrdim im, ze zubkova vila vykupuje len zdrave zuby, za pokazene neda nic

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 27. července 2023 11:43

Garfie syn se o zoubkový víle dozvěděl od bratrance a první zub mu vypadl už před rokem a půl, takže jsme tu hru museli začít hrát taky, aby mu to pak náš syn nepropálil. Bratranec byl ještě malej, to by mi bylo líto, kdybysme jim to pokazili. Teď naopak jestli to už ví, tak se zlobit nebudu, když to řekne našemu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 12:28

eless já chtěla zoubkovou vílu taky zatajit, ale zapomněla jsem informovat děti ve školce Právě jsem už před časem sondovala, jak to vidí a byl si dost jistý. Teď už se těší na ty peníze, i když se mu ještě žádný zub nekýve.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 12:34

Len ta podpora doma je hrozně důležitá. My se taky shodli, že do státní školky půjdou až ve čtyřech, a to nemají žádné speciální potřeby a nějak by to dali. Žádný všechny děti jdou, tak proč oni ne. Muset to nějak obhajovat i před druhým rodičem musí být hrozně náročné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 13:47

Dnešní výlet na gutovku má jedinou chybu...nevzala jsem si nic na čtení

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. července 2023 18:46

Dnesny nakup v ikea pre skolaka. Doma som to hned poskladala. Fotka navyse ako to vyzeralo predtym

stol a stolicka su tzv rastuce

Offline letfenixa
10956 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:10

Tak prosím, keď nie sme doma, obed vôbec nemusí byť 12.00! Dnes bol až o pol 4, v Krakove, v takom klasickom bufete a nielen že k reznu neboli hranolky, boli len varene zemiaky, naviac posypané koprom,  ktorý si dával dole sám, bez vypišťovania! On si tie libustky necháva pre maminku, neřád jeden!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 19:34

letfenixa tak to u nás byl už podruhé řízek bez ničeho, protože brambor neměli, jen kaši

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:57

Evaeva u nás jsou zas neprůchozí vařený brambory, takže dneska jsem dělala jednu porci kaše z brambor na loupačku a stouchala jsem je vidličkou v hlubokým talíři

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:59

Kdo tu často cestujete obytňákama a podobně, co poradíte zabalit na zábavu pro mimino a 2,5 letou? a obecně, nějaké vychytávky nemáte?   Co třeba rasaNori Mohučanka ?

A neviděli jste někdo UV trička od slipstop? Jestli je to jen k vodě, nebo je to funkční materiál i na procházku v horách

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 20:03

žluťásek já si říkám, že sacharidů má dost, tak lepší jen řízek než jen hranolky (co byly včera )

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 27. července 2023 20:42

Evaeva já jsem na tý dovolený v pohodě i jen s hranolkama, běžně to nejí denně, ať si to užije. Řízek tu má dvakrát třikrát do týdne, je nadšenej

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 20:46

žluťásek jenže my jsme teď v Praze Žíly mi to taky netrhá, ale stravovat se tak celé léto by úplně nemuseli. V zimě na horách měli řízek, hranolky a lízátko kažý den (místní dětské menu), takže jsme se ještě na zpáteční cestě zastavili na oběd v mekáči

Offline dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 27. července 2023 20:48

letfenixa 

Skoro celou dobu u našich jsem poslouchala, jak Šárka špatně jí, proč ji nekrmíme (no proč, protože nechce!), že to přece nemůžu nechat na ní... A teď po návratu se cpe jak nedovřená, zejména odpoledne by nejraději něco jedla nonstop

Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 27. července 2023 20:53

dzizisketa pošlu jim tam Viktora, chceš?

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 27. července 2023 20:55

dzizisketa To jsem ted v Madarsku taky furt poslouchala, ze oni nic neji, chudak babicka uz nevedela, co jim ma vyvarovat, teta jen koukala, protoze jeji vnoucata se cpou a jidlo se pred nima musi schovavat. Akorat teda do ty faze "doma se ji" se jeste nedostali :-D.

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 27. července 2023 21:09

MPLee

Už si to moc nepamatuju ale ve dvou a půl měla dcera určitě Albi tužku a nejraději poslouchala určitě zpívánky a zoo myslím.Vždycky jsme s sebou vozili haldu knih na prohlížení a samolepky, které prostě přelepovala z těch aršíků na papír. Pak magnetické hračky...máme

https://www.agatinsvet.cz/hra-s-magnety-princezna-a-vila/

https://www.agatinsvet.cz/magneticka-hra-petr-a-paulina-na-farme/

s ještě takové panenky, které se z jednotlivých dílků (hlava, šaty/sukně, nohy, ruce, čepice...) skladaly na magnetickou tabuli (tu jsem kupovala extra), to byla první magnetická věc, co jsme měli. Teď jsem ale koukala, že nabídka je fakt široká...

Pro mimino něco do ručičky, co lze ňoupat prstíkem - malé knížky s odklapovacími obrázky, co zvládne samo nebo autíčko, kde si točí kolečkem nebo nějaká ta chrastící potvora, šustící knížky s odklapovacími segmenty. A jídlo...postupně jsme se dostali od křupek, co se rozplývá na jazyku až k rohlíku.

Offline letfenixa
10956 příspěvků moje polička 27. července 2023 21:09
Reakce na Pinot Noir:

dzizisketa pošlu jim tam Viktora, chceš?

​to by ich hneď vyliecilo!