Pinot Noir verim ze je to vycerpavajuce. ja mam podobny exemplar doma. ale tvoji chlapci su sikovni v mnohych veciach na svoj vek
Vše o těhotenství a dětech
Karja slyšela jsem nedávno o dítěti, které v první třídě počítá komplexní čísla. Viky nám uteče dost brzo, si myslím Pinot Noir ![]()
Pinot Noir tlapkam, musí to byt fakt náročný. Ale vypadá to, ze už se docela blejska na lepší časy?! Ty děti maj asi všechny nějaký ujetý podivnosti, některý víc, některý míň, snad z toho většina casem vyroste ![]()
Karja já povazuju bolonskou za univerzální omáčku (něco jako uho, jen červenou), mám ji v mrazáku a varim k tomu na stridacku testoviny, rejzi i brambory
Potrefenáhusa Jo, já do ní občas přidávám fazole a jíme jí k rýži nebo do tortily jí přidávám. Ale tohle mě docela pobavilo, děti si objednaly špagety s bolonskou:-D, ještě jsem se snažila aby to vypadalo uplně jako školkový oběd, rozpadlo se to na ty minimasa.
Potrefenáhusa no já právě naopak myslím, že se školkou se blejská na hrozný časy. ![]()
Že to prostě nepůjde.
A taky řeším, jak to udělat první školní den, když Ríša bude poprvé ve škole a Viki ve školce - s kterým jít? ![]()
Pinot Noir Nejde jít s oběma, s Vikim na 7 a s Ríšou na 8, s tím, že by to případně jistil tvůj muž, kdyby se pro Vikiho muselo dojít nějak dřív?
Karja ve školce je to první den tak, že tam má být rodič po celou dobu s dítětem a můžeme přijít kdykoliv mezi 7:30 a 10:30 a být tam jakkoliv dlouho (mezi těmito časy ovšem). Což je na prd, těch 10:30 je hrozně brzo. Že školy ještě info nemám, obávám se, že ještě vůbec není dostavěná, tak radši dělají mrtvého brouka. ![]()
Pinot Noiru nás začíná školka v pátek 1.9. A škola v pondělí 4.9., tak si to prověř ![]()
JankaM školka 4. 9., škola nevím.
Pinot Noir chápu tvoje obavy, ale vyzkoušet se to vyzkouší, urcite to nebude první trochu nestandardní dite, co kdy chodilo do školky
přijde mi, ze za ten rok toho dohnal strasne moc ![]()
Pinot Noir kdysi jsem resila to same. Ve skolce mi tenkrat poradili, ze vubec nevadi, kdyz prvne prijdeme az 2.zari. Ze ten prvni den je tam tak hekticky, ze fakt o nic neprijdeme. Mozna by to tak slo i u vas.
Pinot Noir Já Vikimu hlavně přeju ať dostane nějakou empatickou paní učitelku, co pro něj bude mít pochopení a trpělivost a pak si myslím všechno půjde. Já si myslím, že ty děti si ty svoje pravidla a rituály mění ani ne tak místně (že to dělá všechno doma i na dovolených), ale jakože s lidmi, že třeba dobře ví, že s rodiči může tohle a ve školce to klidně může dělat jinak.
Jo, ta logistika je náročná, ono abyste tak dorazili o půl 10 a v 10:30 pryč a navíc asi Viki bude třeba otrávenej už z té školy a nebude se cítít. Já bych to asi udělala hodně aby se to líbilo Viktorovi, doprovodila bych Ríšu a pak ho tam nechala s tatínkem, a mezitím by si odešla po osmé s tím Vikim, mám dojem, že jsi tu psala, že jak si jednou něco zapíše nějak, nemění to, prostě aby hlavně jemu ten první den sednul.
Pinot Noir Musí to bejt hrozně těžký! Vůbec si nedokážu představit mít takový dva, stačí mi moje speciální dítě.
Ale z toho, co sem píšeš mám pocit, že Viki udělal poslední dobou fakt velký pokroky.
My jsme to s mužem probírali snad stokrát a definitivně se shodli na tom, že hledat školku nebo dětskou skupinu nám zatím za ty nervy nestojí. I skvěle hodnocený dětský skupiny v okolí mají adaptaci stylu max. den s rodičem a pak už sám. Vzhledem k panický hrůze, se kterou se ke mně vrhá jen co se nějaký dítě otočí jeho směrem, na hřišti zdrhá, když chce nějaký dítě na herní prvek, kde je on apod. nemá cenu, abychom se trápili. Nadšená z toho nejsem, s prací to budu lepit asi dost punkově, ale nedá se svítit. Viki už ale do nějaký skupiny chodil, že? Věřím, že ve školkách jsou zvyklí na ledacos.
Pinot Noir A nebo nemohl by mít Viktor první den až 5.9 s tím, že by přišel o to, že ty ses tam s ním? Do školky už nějaké chodil, tak je zvyklý na odloučení.
Pinot Noir to je blbá souhra, první školní den i poprvé ve školce. Asi bych se taky přikláněla k tomu jít do školky až v úterý nebo se tam zastavit v pondělí fakt jen na chvíli po škole (tam to asi nebude na dlouho, ale těžko říct, když je to nová škola, taky můžou prvňáci začít až v devět). Viky bude chodit do stejné školky co Ríša? A nepůjde do třídy pro starší děti? Tam asi nebudou všechny děti poprvé, takže možná nebudou všechny s rodiči.
Evaeva dali ho právě mezi ty maloše, asi na základě mého emailu řediteli, koho jim tam posílám.
. Ale to jsem ráda. On sice už rok a půl do školky chodí, ale jak je takový rituálový, tak jiná školka je prostě úplně jiná situace. A on má v běžných schopnostech blíž těm sotva tříletým, než o rok starším. Je to blbý, no, ještě se rozhodnu podle toho, co napíše škola. Nejjednodušší by bylo, kdyby první školní den absolvoval Ríša s tatínkem, stejně ho tam bude vozit on, aspoň by věděl, co a jak. ![]()
Pinot Noir a myslíš, že vikymu pomůže, když tam s ním budeš první den? Některé děti to tak nemají. Že by ses mohla zkusit domluvit, aby tě tam nechali třeba půl hodiny i v úterý. Jestli je to "Ríšova" školka, možná mu to bude vyhovovat takhle. (Aspoň já v to doufám u nás
) Ale jestli to nevadí tobě ani Ríšovi, tak nejjednodušší bude ho doprovodit před školu a nechat s tatínkem.
Pinot Noir verím, že je to veľmi náročné. Mne sa ráno zobudí malý maznak, a keď vstaneme a prejdeme do kuchyne, tak mám Mr.Hydea a fakt mi to už vadí. Všetko je nesprávne a "nežuj" - neznáša, keď človek pri ňom je, ale zaujímavé, že v reštaurácii to nevadí, ale doma áno ![]()
Len na rozlúčkovej besiedke v škôlke mi Lukaskova učiteľka povedala, že už občas sa aj pobil s chlapcami a vymýšľal, takže už od deti vyslovene neutekal. Čo je pre iných normálne, pre nás je neuveriteľné. Naposledy na pieskovisku sa k nemu pridal malý spolupracovník a L.neusiel!
Naša škola začína o 9, už roky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY