Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:01

Kokoska přiznám se, že v té situaci jsem odtrhla dítě od nohy, pochovala, předala muži a odešla. Ale já jsem se od úplných nemluvňat snažila o to, aby si děti zvykly, že tatínek je rovnocenný mamince. Neumím si představit situaci, že bych nemohla večer vyjít z domu, protože "obléct pyžamko smí jenom maminka" nebo tak něco.

Online viktorka_od splavu
49276 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:05

Kokoska tsss

Mohučanka mladsi byl presne takova prilepka, castecne jsem to musela akceptovat - kojeni atd, moc jsem od nej neodchazela, ale od roka uz jsem si v ramci zachrany zdraveho rozumu musela neco vydobyt. presne jak rikas. u nas byl spis problem, ze tatinkovi se to moc nelibilo, coz jsemmu mela hodne za zly no..

ve skolce to delal cely rok, dokud jsme se neprestehovali a nezmenili skolku

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:06

Evaeva moje deti to delaly jen ze zacatku ve skolce, jako asi vsechny nebo vetsina. Syn to teda nesl hur. Ale pri odchodu z domu, kdy zustaly s tatou, si nejake sceny nepamatuju. Tohle je pripad mladsiho vnuka, ten nekdy fakt vyvadi. Ale mam pocit, ze uz je to taky lepsi, hlavne kdyz prestane hystercit a muzu mu rict, kdy zase prijdu a co budeme delat.

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:12

Evaeva Tak moje děti rozeznají mezi jít do práce a jedu na výlet s vaší oblíbenou kamarádkou, na místo kde se vám líbí, kde je hřiště, kde jsou fakt dobrý věci v restauraci, větší dítě pochopí, že tam s tebou půjde jindy, tyhle se tváří, jak kdybys je vynechala ze všeho......Tak to jim říkám právě, že jdu kamarádce něco poradit skrz její práci. Oni jako nechtějí nějak zvlášt abych zustala doma, ale hodně by je mrzelo, že mám takovýhle hezký program a nevezmu je.. Ono se to tady rozmázlo na stránkách jak kdybych jím říkala že jdu k doktorovi, kdykoliv za mnou vrznou dveře.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:14

Jinak já se dětem taky hodně moc snažím nelhat, i jsem dceři vysvětlila, když se ptala, že v tom hrobě je urna s popelem dědečka a pradědečka, a v těch velkých rakev s tělem a způsoby pohřbů z minulosti... když odcházím, řeknu kam jdu a proč...výjimka je Ježíšek, protože si oba s  manželem pamatujeme, že věřit na Ježíška se nám moc líbilo. 

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:17
Reakce na Zina:

Potrefenáhusa Mu někdy o víkendu celý ten cirkus vyprav, aspoň na hoďku a půl, ať si to vyzkouší, a imo ho tyhle otázky přejdou. 

​já bych nejradši nechala celej ten cirkus vypravit jeho (ale abych já nebyla doma a nemusela kromě řevu poslouchat ještě i dvacet dotazu, kde maj ponožky a který z nich jsou tyhle kalhoty)

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:18

Mohučanka mám to stejně 

Ale na ty dotazy na Ježíška ještě uolne pripravena nejsem

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:18

Karja moje děti to právě vůbec nerozlišují, aspoň scéna je úplně stejná, ať máš důvod jakýkoliv. (Ne jen na odchod jednoho rodiče, ale cokoliv jiného)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:19

viktorka_od splavu manžel mě naštěstí podporuje. On taky jak s dětmi není celý den, tak mu ty večerní dvě tři hodiny v jejich přítomnosti přijdou jako roztomile strávený čas, zatímco mně by v těch samých situacích už tekly nervy.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:20

Potrefenáhusapřiprav dvě hromádky, popiš jménem a jdi pryč Muž tuhle z hromady vytáhl legíny mladšího syna (vel. 104) a prý to je mimina?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:22

Mohučanka u nás to hůř zvládá muž. Loni syn hodně vyváděl, když zjistil, že muž večer nebude doma. A on měl sklony radši nikam nechodit. Ale právě jsem mu říkala, že jestli chce jít, ať jde, já tu scénu vydržím a on přece nemusí jen pracovat nebo se věnovat dětem.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:24

Potrefenáhusa v tom je dobrý můj muž, on je účiněný pohádkář ono to jde postupně, já od začátku říkám, že kdo chce, tak ať na Ježíška věří, a že já věřím, protože se mi to líbí, ale jsou lidi, kteří nevěří, a je to v pořádku. A taky že na Vánoce si lidi dávají dárky i mezi sebou, na oslavu Ježíškova narození.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:26

Mohučanka když jsem tohle říkala synovi, tak tu tezi o dárcích mezi lidmi úplně odmítl jako naprostou blbost jedině Ježíšek prý 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:27

Evaeva myslím, že partnerská podpora, a taky důvěra, ze to ten druhý (asi většinou tatínek) zvládne, je klíčová. 

Jedná moje známá nikam nechodí, protože nevěří, že její muž by to doma sám s dětmi zvládl a trpí pocitem, že by se "něco" stalo. On na to nic neříká, nejspíš proto, že je to tak pro něj pohodlné. To mi přijde děsný...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:29
Reakce na Evaeva:

Mohučanka když jsem tohle říkala synovi, tak tu tezi o dárcích mezi lidmi úplně odmítl jako naprostou blbost jedině Ježíšek prý 

Dcera se divila, že se z večírku s kamarádkami vracím s drobnými dárky, tak jsem jí říkala, že na Vánoce si lidi, kteří se mají rádi, dávají navzájem dárky.

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:44
Reakce na Mohučanka:

Evaeva myslím, že partnerská podpora, a taky důvěra, ze to ten druhý (asi většinou tatínek) zvládne, je klíčová. 

Jedná moje známá nikam nechodí, protože nevěří, že její muž by to doma sám s dětmi zvládl a trpí pocitem, že by se "něco" stalo. On na to nic neříká, nejspíš proto, že je to tak pro něj pohodlné. To mi přijde děsný...

​já se tohle moc neodvazuju soudit, protože v některých případech to fakt ok nemusi byt. Můj muž docela blbě reaguje na ty dlouhý miminí pláče a to mimino mu nechat není minimalne komfortní. Fakt na to spousta lidi reaguje nabuzenim agresivity a muže bejt fakt zcela opodstatněný, ze to matka nepovažuje za zcela bezpecny 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:50

Mohučanka jo, tohle chápe. Ale já mu tenkrát říkala něco o tom, že pod stromečkem můžou být některé dárky od rodičů. A to teda podle něj vůbec nepadá v úvahu.

49276 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:51
Reakce na Mohučanka:

Potrefenáhusa v tom je dobrý můj muž, on je účiněný pohádkář ono to jde postupně, já od začátku říkám, že kdo chce, tak ať na Ježíška věří, a že já věřím, protože se mi to líbí, ale jsou lidi, kteří nevěří, a je to v pořádku. A taky že na Vánoce si lidi dávají dárky i mezi sebou, na oslavu Ježíškova narození.

rikala jsem to same

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:52
Reakce na Mohučanka:

​Přesně. Můj muž zvládne všechno, akorát rodit a kojit nemůže. A i jemu jsem to vždycky dávala najevo, že žádné výmluvy když to zvládnu já, tak on taky.

49276 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:53

Potrefenáhusa jo, akorat je to dost tristni zjisteni, ze nechat dite s jeho vlastnim otcem neni bezpecny:-(