Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:53

Potrefenáhusa to ale platí u mimin, kdy to stejně obvykle komplikuje kojení, takže víc jak na hodinku stejně nevypadneš. Ale od, nevím, roka a půl už nevidím důvod.

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:02

Potrefenáhusa Já to vidím stejně, že to prostě není komfortní, ani ne tak nebezpečný, to "něco" by se stalo může být, že dítě brečí hodinu, že je tam blbá atmosféra. Jako můj muž se o velkoumalou staral od narození absolutně samostatně, v půl roce jsem i byla přes noc pryč, ale pak přišlo to další mimino a bylo to prostě mnohem náročnější ta péče a věřim, že někde je to ještě náročnější a otec slabší kus, tak se to prostě špatně zvládá po určité časové období. 

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:04

žluťásek Děkuju, myslím, že ty spící královny už mají a ty čarodějky mi připadají na tu menší ještě složité. Ale, když jsem si to googlila, tak mi tu vyskočily šarády, pantomimou se zobrazuje to, co je na kartičce. Něco takového by je mohlo bavit, a s nimi i jejich rodiče Zkusím se podívat tímto směrem, nebo kdyby něco podobného napadlo tebe? Určitě mají doma klasické aktivity, ty jsme s nimi hráli kdysi i my s mužem. 

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:04

Evaeva jo, u nás už ten rok je v pohode, teď byli v úterý hodku na hřišti a já u doktora a moc pěkne si to užili, mimino se cely šťastný klouzalo na klouzacce....Akorat mi od ty doby muž teď neustále opakuje, jakou mám teď doma pohodu, když mám doma jenom mimino a starší je ve školce 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:06

Potrefenáhusa To je level dva, aby to taky vypravoval, pro začátek mu bude stačit menedžovat to s nima a bez tebe v terénu.

Mohučanka Ježíšek u nás taky bude, v tom máme rozhodnuto, prostě jednou za rok se kouzlo povede :-)

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:09

viktorka_od splavu tojo, ale soudím, ze když se to opakuje v mnoha výchovných priruckach, ze to budí ty reakce utek nebo útok a lepší je mimino položit a odejít, ze to asi nebude tak ojedinělý 

ve mne to budilo naprostý zoufalství, blby bylo, ze muž fakt nebyl moc schopnej poskytovat tu stridacku ve vypjatych chvilich 

u druhyho už jsem to nějak čekala a zařídila se sama 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:10

Potrefenáhusa no já tu mám dneska všechny tři, odpadl i kroužek, přijde mi to větší pohoda než s tou školkou. Ještě jsem si nezvykla na ten přesný školkový time management. Akorát ty večery jsou zatím blbý, to bych sama nedala. Tak mu řekni, že se školkou je to naopak horší

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:13

@Potrefenáhusa vřeštící mimino je hodně hodně hodně velký nápor na nervy. Já jsem teda spíš ten typ zavřít ho za troje dveře a tvářit se, že neexistuje, ale věřím, že někdo k tomu násilí sklouzne snadno.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:13

Potrefenáhusa V obdobi nejhorsi spankovy deprivace, kdy jsem spala hodinu denne, podlaha pod nohama se mi uz z nevyspani motala a oni zase jen rvali, jsem naprosto chapala matky, co diteti ze zoufalstvi pritisknou polstar na oblicej. Sama jsem parkrat musela z pokoje odejit a rozdejchat to.

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:17

Vari

Evaeva mne to jako pohoda přijde, Akorat mimino za tu dobu spi třeba jen 40 minut a zbytek času, když je vzhuru, už často neudělám fakt nic jinyho 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:23

Potrefenáhusa já to období okolo roku nesnášela u obou, a to spali tři hodiny. Takže soucítím

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:30

Evaeva no mne ta skolka ulevila hodně, ja si nestezuju :-) dneska jsou doma obe a ja jsem zasita v kuchyni, zatímco se obejvak meni ve smetiště ( byli jsme dopoledne v lesní školce a ja jsem z toho naprosto vycerpana, přesně sbalit ten cirkus a odvezt je tam, zapomnely jsme doma sbalenej batoh se svacinou atd., mám už dneska fakt dost a toužebně vyhlizim tatinka)

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:31

Myrtila jestli zvládají hrát Spící královny, Čarodějky jsou o moc jednodušší.

Kdybys ale radši něco akčního, tak tu pantomimu má třeba Time's Up Junior (tady článek a pár fotek ode mě)

A několik tipů na různé zručnostní hry, nebo ten Dračí dech, co jsem doporučovala minule někomu tady. 

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:31

tamara s tou tužkou mě napadá, že má nabíjecí baterii a ta se musí deklarovat (hazardous material). Tak aby nebyl problém při posílání. 

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:34

Potrefenáhusa Stejně seš dobrá, jak ses rozřídila, sbalíš cirkus, zajedeš si kam chcete.. A co ted dělají tak v lesní školce, dá se to, to celé dopoledne venku?

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:39

Karja kam chcete teda ne, umim dvě trasy

my chodíme na páteční klub pro neskolkovy děti s rodicema, delaj se tam takový společný pohybový aktivity s písničkama a rikankama, pak jsme v zázemí školky, když jdou skolkovy děti do lesa a tam se u stolu něco jednoduchyho vyrábí, dneska z papiru svatý Martin na bílém koni, pak se ještě něco zpívá s nastrojema třeba a tak 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:44

Potrefenáhusa mně by vyhovovala tak na dvě dopoledne, vlastně je tam dávám hlavně proto, aby se něco naučili (a nemusela jsem vařit ). I když zima s miminem a těma dvěma na krku (kdy se dostaneš akorát na hřiště) by se mi rychle omrzela.

Nejvíc mě štve, že je musím vyzvedávat během té půl hodiny. A ty rána plná stresu, která teda odnáší muž.

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:44

Potrefenáhusa Tak to je hezký, já myslela, že jste právě venku. No trasy...ono jich tam beztak o moc víc nemáte a to zase vyladíš, až budeš potřebovat i jinam.

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:45

Dneska:

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:47

Evaeva Jo, dneska přišly za mnou děti do pracovny, většinou je trochu učešu a dají mi pusu, muž přišel lehce rozladěn, jestli bych to s nima nemohla skončit a taky at jim nedávám takhle časově náročné snídaně, ale něco rychlýho, že on jim vždycky dá jen něco rychlýho (měly jogurt a řekly si o něj, tak nevím, co jim příště mám říct, asi, že je to na 10 minut ne na 5:-D). No je to zábava.