Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 20:13

Potrefenáhusa nízko určitě ne, spíš naopak

Budu muset vytáhnout zimní boty, ty jsou na zip. Takové to pohupování mu nestačilo, chtěl fakt chůzi, ale byl v tom zatím 2x 15 minut.

Offline Lamicka
14171 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 20:21

Evaeva syn chtěl ze začátku taky hned chůzi, ale pak už byl spokojený vždycky. Boty jsem nesundavala, nandavala jsem návleky.

Nošení jsem milovala.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 20:29

Lamicka no já miluju kočár, ale když nespí, tak ho nemůžu nechat dole u vchodu Návleky jsou dobrý tip.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 20:30

Evaeva ta mala krasna vykukajuca hlavka 

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 20:37

Evaeva mas malo utazeny bederak, vepredu ti pada dolu. Takze vic utahnout ten a trochu povolit ramenni popruhy, aby se maly vic podsadil a zakulatil. Ale vetsinu vahy v nositku ma nest prave ten bederak, pres ramena se to jen pridrzuje na miste. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 20:39

Zuzuli díky, zkusím 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 20:42

GChKMně teda všechno přišlo úplně v pohodě, ve službách jsem teda pracovala jen v restauracích, za barem a tak. Mně nejvíc hrozny přišly ty noční, kdy se ti chce spát a pak jako ta špína z té práce, kdy si ten prach a špínu neseš i domů, kolikrát i spinava jdeš domu, protože sprchy jsou hnusný, že bys do nich nevlezla, jdeš v těch půl 7 fakt urvana, spinava a potkavas vyfiknuty lidi jak čekají na bus. Tak to bylo blbý. Plus to, že fakt bylo evidentní hrozně moc, jak ta práce kurví fyzický zdraví. No jako zkušenost fakt k nezaplacení.  

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 20:42

dzizisketa Napr. chémiu, fyziku, biológiu, dejepis, informatiku a pod. sme v 4. ročníku nemali všetci. Len tí, ktorí z daných predmetov maturovali. To, čo sme mali všetci, bola základná matika, slovenčina, cudzie jazyky a telesná.

Online continuity
43007 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 21:01

dzizisketa Evaeva dorota toto je RVP pro gymnázia. Je to z roku 2007, nevím, jestli se něco zásadně měnilo, ale povinné je v 3. a 4. rocniku jen máloco.

Speciálně ten Kepler má těch volitelných předmětů opravdu hodně, ale cena za to je, že tam děti sedí od rána až večera téměř denně s různými mezerami. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 21:08

continuity 

Disponibilných hodín je veru dosť, je tam možnosť výberu a špecializácie, čo určite závisí aj od možností školy, na čo sa špecializujú, resp. akých učiteľov majú.

Hm, zaujalo ma, že je tam geológia, to sa, pokiaľ viem, na slovenských gymnáziách neučí. A tiež umenie a kultúra, my sme síce mali estetickú výchovu, ale myslím, že iba jeden rok. Ak si dobre pamätám, tak sme sa viac-menej venovali výtvarnému umeniu, nepamätám si, že by sme riešili aj hudbu. Ale odvtedy sa vzdelávací program párkrát menil, t. j. je možné, že teraz sa to na gymnáziách učí.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 21:44

Evaeva Utáhnout ten bederák a celkove bych řekla, ze mas malého dost vysoko. Respektive bederak víc utáhnout, ramena trochu povolit, aby se malej víc zakulatil a on si celkove tak jako sesedne dolu. Hlavička by ti neměla překážet, měla by byt tak vysoko, abys na ni mohla dat pusu, ale musela u toho sklonit hlavu (). Cokoli vejs nebo niz je špatně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 21:47

MP Meri příště to zkusím. Díky.

Online continuity
43007 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 21:49

EvaevaNo ale ňuňu

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 22:09

Evaeva aha, tak to jak se píše výše, ale teda  (mame stejný nositko, jen hnedy, furt v něm uspavam, je superrychlý, ale 10 kilo už se v něm nosi blbě 

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 22:47

Tabea u nás má prvňáček většinu dní jeden úkol na nějaké psaní - buď pisanka s písmeny nebo čísly NEBO úkoly z matematiky max jeden list, kde je v součtu třeba dvanáct příkladů NEBO úkol z českého jazyka, kde mají třeba vyhledávat písmena ve slově, doplnit křížovku apod. Pak s nimi máme denně procvičovat pamětné sčítání a odčítání do pěti, denně cvičit rozklad a skládání slov, jen slovně, ne skládat slova z vystrihanych písmenek. Pak mají denně minimálně 15 minut číst. A občas k tomu dostanou ještě nějaký mini úkol navíc, jako třeba nasbírat venku nějaké přírodniny, naučit se básničku, něco doma vytvořit. Když doma přečtou knihu, mají vyplnit čtenářský list, který pak odevzdávají ve škole asi do nějakého čtenářského deníku. Plus procvičovat angličtinu ideálně denně. 

Takže kdybychom dělali denně všechno, byla by z toho taková trictvrte hodina až hodina. 

Přiznám se, že na to trochu pečem a dost se vezu na tom, že syn je trochu napřed a většinu těch věcí spolehlivě umí. Takže sem tam mu řeknu, že musíme koupit B-R-A-M-B-O-R-Y a on mi automaticky odpoví brambory!, protože to furt jedou ve škole. Sčítání a odčítání denně trénuje v deskovkach, na to úplně kašlu. Čte si denně sám i si čteme společně, ale nijak to nehrotim. Někdy leží v emcyklopedii půl odpoledne, někdy přečte celou knihu na jeden zátah, někdy si sám nečte téměř vůbec a čtu mu před spaním jen já. Nijak mu to nestopuju. Angličtinu si chce projít denně sám, dělají jen jednoduché fraze zatím, tak to ho dost baví.

Offline Lamicka
14171 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 22:53

Evaeva já kočár taky milovala. Začala jsem nosit, až když jsem s miminem chodila pro starší na otočku do školky a nechtělo se mi tahat kočák po schodech v domě bez výtahu. Malej to zbožňoval a já taky. 

Offline Lamicka
14171 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 22:55

Karja já za barem nikdy nepracovala, ale po dvanáctce v Bille jsem si rychle vylepšila známku ve škole 

Offline JankaM
3099 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 23:08

Tabea nevím jestli je to dobře nebo ne, ale s prvňákem se "učíme" max 15 minut než napíše pismenka nebo něco přečte nebo spočítá, podle toho co je za úkol. Nic navíc neděláme. A čtvrťačka si udělá úkol, zkontrolujeme a hotovo. Pokud píšou písemku, lehce se na to podívá, ale taky max čtvrt hodiny. Jednou za měsíc píše čtenářský deník, to je tak na půl hodiny i s kreslením obrázku. 

Offline Garfie
28524 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 00:58

notna Já vždycky k těmto zajímavým debatám přijdu po osmi hodinách, to je naprd! :-) Zkusím to dočíst, ale na tebe chci reagovat hned, než to zapomenu, tak možná řeknu i něco, co už řekl někdo přede mnou. Já s tebou úplně souhlasím, myslím, že ten gympl je u nás hrozně přeceňovaný. Dost jsem tady ale přišla na chuť tomu americkému systému middle a high school, vlastně je to super. Prodloužíš si dětství, no a co? Myslím, že i ten vliv učitelů (doufám, že dobrých!) čím déle, tím lépe. Vidím to u ségry, která učí na učňáku, takovém typicky klučičím, stejně tak kamarádka a ty jejich osudy jsou někdy strašný, fakt jim kolikrát škola supluje rodiče a otevírá obzory. 

Já bych se asi na tvém místě nebála poslat ji na gympl, no tak nebude mít samé jedničky, svět se nezboří, odmaturovat zvládne. A ještě mě napadlo, co hotelovka? Jako střední...kamarádka ji má (ona teda absolvovala část někde v Rakousku) a je to teda neuvěřitelný profesionál, díky té rakouské variantě má přátele v oboru po celém světě, dělala provozní několika velkých restaurací, pomáhala organizovat akce a teď má vlastní bistro. 

Já mám s dcerou podobné problémy jako ty, naštěstí ona je opravdu studijní typ, doma už by byla na gymplu, ale vůbec neví, co by chtěla dělat. Ale jako vůbec, občas z toho mívá i regulérní deprese. Někteří její spolužáci jsou hrozně nasměrovaní, už ví přesně, třeba holka chce dělat psycholožku v armádě a směřují k tomu všechny její kroky a takových je tam víc. Dcera to má navíc o to komplikovanější, že teď v Japonsku žije trochu v bublině, nemá tady takové sociální kontakty, aby přišla do styku s různými povoláními a mohla se trochu zorientovat. Vůbec nemá žádné preference, ani výrazné zájmy, možná tak historii a tu jí letos asi znechutí učitel z Filipín, který má zjevně nějaké předsudky vůči Evropanům...

Offline Garfie
28524 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 01:28

notna Hele a po dočtení jen taková poznámka....ty píšeš, že se bude nudit, nebo učit něco, co ji nebaví, ale zase ona je to taky taková trochu příprava na život, ani v práci neděláš jen to, co tě baví. 

Tabea V ČR měly děti úkoly do deseti minut (na prvním stupni), na víkendy nedostávaly nic, na prázdniny (taková ta delší volna) nějaké dobrovolné procvičovací úkoly. Tady jsem tou elementary byla jen líznutá, podle "pravidel" měl mít syn v 5. třídě cca 20 minut denně, ale v reálu jsme úkoly dělali běžně až dvě hodiny každý den, to byl fakt očistec, vzhledem k tomu, že domů přišel kolem půl páté, na víkend nedostávali nic. 

Třeba učitelka v první třídě nám vysvětlovala, že ty úkoly nejsou nutné, jde ale o to, vytvořit si návyk a že je k tomu máme vést, třeba jen způsobem, že si projdme co dělali ve škole a nachystáme aktovku.