Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:17

Potrefenáhusa Jo, diagnóza je jasná, od dubna půl roku chodil na ergo a taky od dubna na behavioralní terapii kvůli tý koncentraci. Tam ještě chodí. 
Štve mě, že mu to nejde. Štve mě, že mě to štve. Štve mě, že manžel věří, že to je snahou. Štve mě, že si tu "snahu" vztahuju i na sebe, že se s ním neučím dost. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:17

TabeaDržím palce, ať si to sedne, ty představy dospělých. Snad to učitelka nějak víc objasní, jak to všechno je. Ségry kluk je ve čtvrté třídě a učí se tak 20 minut denně určitě, někdy i vic. A to je v podstatě chytrý a učit by se nemusel. Ale ségra to s ním chce zopakovat, propočítat úkol trvá třeba 10 minut, pak nějaká slovíčka, podívá se, co měl špatně v diktátu, proberou to. Jako nějaká příprava je potřeba, ti kluci, kór ten náš specielně nedávají moc ve škole pozor, to může učitelka říct třeba čtyřikrát, ale když si dělá foukací kuličky, tak nevnímá (chlap že jo, klasicky jedna věc v záběru), takže vlastně z tohoto pohledu bych to opakování doma ani na prvním stupni tak nezavrhovala, tak je se psalo výše. Někteří hoši fakt mají problém s koncentrací, nudej se, tak si vypnou, že jo. přece jen 1:1 si to ohlídá víc, jestli vnímá než učitelka na 25 děti. 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:18

Jos to mi přijde jako docela slušná forma týrání, ani si to neumim představit 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:18

Tabea Neboj to bude dobrý! Já si myslím, že tihle kluci s drzým nosem jsou pak v životě šťastnější než jedničkáři. 

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:23

Evaeva zhruba je to popsaný tady. O Bavorsku už jsem víckrát slyšela, že je tu škola náročnější. Nedovedu to posoudit. Ještě teď existujou Mittelschule. Ten systém propojení je pro mě džungle, budu se do toho muset zapracovat, až to bude aktuální. Ten systém je teda džungle i pro moje kamarádky z jiných spolkových zemí. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:24

Tabea ach jo, to je mi lito, je to starost a jeste celit nejakym pozadavkum od manzela. Sama znas sve dite asi nejlip, od toho bych se odpichla. A promluvila s ucitelkou nebo nejakou poradkyni, jake ma vlohy a v cem vidi problem, treba to je neco, co se da prekonat. Jinak nam chodi znamky + tridni prumer, coz mi dava obrazek, jak si dite stoji ve tride. Jestli to vase ucitelka soli a trojky nosi vsichni, resila bych jiny problem nez studijni schopnosti. Je blby, ze vy prumer neznate. Mozna bych doma jeste trochu otestovala, jestli dite chape a zna veci, co probiraji. 

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:32

Tabea Dceřina kamarádka letos nastoupila do první třídy a dostávají úkoly snad od druhého dne, přičemž je prý vypracovává nejmíň hodinu denně. Mně se to teda zdá strašné a nutí mě to uvažovat, jestli je reálné přihlásit dceru jinam než na spádovou školu, která je považovaná za "prestižní" a má asi k tomu uzpůsobené nároky (moc není, na všech školách v okolí jsou rádi, když se jim vejdou spádové děti).

Jako asi je možné drtit dítě dvě hodiny děnně přípravou do školy, ale nejsem si jistá, jestli to nebude spíš kontraproduktivní a jenom to to dítě neznechutí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:42

DruI neteř to má podobně, po prodlouženém víkendu dělá úkoly dvě hodinya ta její učitelka má další ale. Doufám, že syn nenarazí na někoho takového. Ale není tu moc možností, několik velkých základek, kde bude záležet na konkrétním učiteli, jedna lehce alternativní,  kam se zase nejspíš nedostane a pak jedna soukromá, na kterou by padl celý můj rodičák, je hůř dostupná,...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:47

Tabea no jsem z toho jelenještě jak nezvládnu němčinou. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:52

Tabea ale přijde mi, podle toho grafu, že je to celkem prostupné, přes nějaké ty okliky se můžeš dostat i na nějaké ty "praktické VŠ s bakalářem". Ale samozřejmě nevím, jaké jsou podmínky pro to se tam dostat.

Offline miuu
412 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 10:01

Tabea Já tě chápu. My bojovali u syna se školou (a učitelkou) celou první a druhou třídu. Čtení a psaní jsme dělali klidně i hodinu, domu nosil trojky, čtyřky běžně. Učitelka mne přesvědčovala, že musím na něj víc tlačit, učit se... Ve třetí třídě dostal jinou učitelku, změnili jsme pedagogicko psychologickou poradnu, kde mu zjistili dyslexii, dysgrafii a dysortografii, dostal cvičení na percepci a začal se zvolna zlepšovat. Češtinu a angličtinu pořád nemá nic moc, ale jsme všichni víc v klidu. Syn je, myslím, celkem inteligentní a snad se neztratí. Myslím, že jsme si jednou psali, že kluci jsou podobné povahy.

Držím vám palce ustát ten tlak, to není snadné.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 10:20

Jako hrozně mě teď baví dceřiny výtvory, ale kde to má člověk skladovat?

Offline letfenixa
10863 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 10:27

Tabeamám žiaka, ktorý oficiálne nemá žiadnu diagnózu,  nemá žiadnu poruchu učenia, ale jeho inteligencia je v hornom pásme podpriemeru,  alebo niečo také,  že ešte nespadá do špeciálnej školy, ale učivo nezvláda už od prvej triedy. Jeho mama mi povedala, že na 1.stupni sa s ním ucila aj 4 hodiny! S tym, ze v skole to poznat nebolo. A ked sa konecne dostali do poradne, tak jej spec.pedagogicka povedala, že to v žiadnom prípade nesmie tak dlho trvať. 

Mne sa to zle porovnáva,  keď Lukasko nemá žiadne úlohy a kolegynina dcéra ma každý deň (Sú spolužiaci). Ona teda ma ADHD. 

Určite sa porád s triednou,  poradnou, atď a uvidíš. 

Držím palce

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 10:27

MPLee syn každý týden přinese z výtvarky výkres A3 a větší Máme nástěnku 2x1,5m a nestačí to, nestačí 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 10:32

Evaeva dcera nosí každý týden A2 a k tomu vyprodukuje spoustu pěkných a4 a a3 doma. Ona si kldině 2 hodiny denně kreslí a vyrábí. Ten druhý obrázek si nakreslila sama během odpoledne na chalupě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 10:42

MPLee to je dobrá, povedlo se jí to. Syn je spíš zručný než výtvarně nadaný.

Syn doma spíš vyrábí, jakože stříhá a lepí krabice, používá tavnou pistoli,... to se skladuje ještě hůř. Ale teď, jak je školka a kroužky, tak nemá tolik času.

Online continuity
43007 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 10:52

Tabea

Tlapkam moc, hlavně ta očekávání dospělých jsou hrozně náročná pro všechny. U nás to teda dělá moje máma, když se teď dcera zhoršila ve škole, první co mi běželo hlavou bylo, co si zas vyslechnu od mámy.  

Ja osobně bych začla tím, že si ten bavorský systém nastudují sama, nakolik je přístupný a jaké možnosti vůbec dítě má. Minimálně uvidíš jak to je a uklidnis se. (Toto je můj přístup, mě vždy pomůže získat víc informací). 

Druhá věc, zkus zjistit jak si syn stojí vůči třídě - taky tě to snad trochu uklidní nebo budeš alespoň vědět jak na tom reálně je.

třetí věc je ta psycholožka nebo někdo,kdo ho vyšetří, jestli nemá nějakou dyslexii. Protože muž byl to samé v bledě modrém, přitom fakt není hloupý a ty známky měl už na základce takové, že je dětem můžeme ukázat nejdřív po maturitě.

Jinak, když mi (postupně obě) děti hořely ve třetí třídě v češtině, jak jinak, tak jsem se s nina učila fakt téměř denně. Ne stylem jako Jos babička, ale koupila jsem nějaké pracovní sešity a každý den tam udělali 1-2 příklady, když neměli z češtiny jiný úkol. Ono je fakt lepší se učit průběžně. Jedná se stráví méně času diskuzi a druhak, si myslím, že si lépe zapamatují.

Jinak mi trojka v šestistupňovém hodnocení nepřijde takové neštěstí, moje děti dvojky a trojky vždy nosily běžně, ty zmiňované samé jedničky jsou na některých školách nedostižný ideál - já si myslím, že to hrozně záleží od toho, jak to má nastavené učitel a škola.  Taky jak ty písemky jsou pro ně těžké a ty to nepoznáš. Už jsem tu zmiňovala,jak jsem se s dcerou učila tři dny na zeměpis a výsledkem bylo, že místo trojky z písemky donesla dvojku? Už se tomu směju, ale fakt to bylo strašný zoufalství. 

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 11:00

Evaeva ty výtvory z krabic, to bylo jednu dobu i u nás, byli jsme tím úplně zavalení. Jsem ráda, že se to ustálilo na kreslení, toho se vejde do šuplíku hodně. A jak psala myslím Garfie , že její syn kreslil pořád totéž, to Ríša taky. Nosil ze školky hromady papírů a doma v tom pokračoval, třeba potápějící se loď, dvacet papírů jedna, dvě čáry, ale protože neměly ten správný sklon, tak další, a další... Myslím, že jsme zlikvidovali už slušný kus lesa. Teď zas kreslí auta, bere to poctivě, nejdřív jen zezadu, pak boční pohled. Teď jsem odnášela sešit plný zadků aut. A ještě se urazil, že "ježiš mami!!! To nejsou zadky, to jsou zádě!"

Ale daří se mu to, bavorák jednoznačnej.

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 11:01

MPLee je moc šikovná, a trpělivá, že vytvoří takový komplexní obraz.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 11:09

Pinot Noir Ríša je na kreslení opravdu nadaný! Syn je takový spíš šup šup a cesta je cíl, na výsledku mu tolik nezáleží, spíš potřebuje rychle hodit na papír to, co ho teď napadlo. Jako malý začínal v pokrývání plochy barvami, různé fleky dokud neměl plný papír. 

Ty výtvory z krabic mně fascinují, má fantazii. Už jsem mu našla na příští rok kroužek