Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 13:24
Reakce na continuity:

​Jenže to není nahlížení na ty lidi, ale na tu práci a to je velký rozdíl. Zkus si k tomu pásu na jednu směnu stoupnout a uvidíš sama. Člověk, který není pro tu monotónní práci disponovaný, tam regulérně zešílí. 

K lidem jako takovym se chováme myslím dobře, třeba když měl přijít ten hovnocuc k švagrovi, tak jsme to s holkami řešili, jak jsou tihle lidi potřební a hlavně ta práce je samostatná a vcelku náročná. pokud to člověk dělá sám na sebe, vyžaduje i to vcelku dost schopnosti a nějakého organizačního talentu. 

​Tak vzhledem k tomu, že jsem u toho pásu dělala, tak ti můžu říct, že máš zkreslené představy. A ano, taky se mi zdá, že s manuálně pracujícíma dost opovrhuješ, což teda vypovídá víc o tobě, než o nich. 

Online continuity
43008 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 13:33

Kan

Ja mám manuálně pracujícího s ucnakem s maturitou doma, takze jo, opovrhuji.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 13:42

continuity Hele není to tvůj první příspěvek, před nějakou dobou si mi psala, že lidi bez VŠ maj posranej život, no nemají. 

Offline baltik
4971 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 13:46

notna ono je celkem dost ruznych strednich skol, o kterych ani nevis, si zajdete na nejaky ten veletrh

neter byla v 9. tride loni, na gympl opravdu nemela a vybrali nejakou socialne pravni a zatim je spokojena

Online continuity
43008 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 13:47

Kan to by mě docela zajímalo, protože zcela jistě jsem to přesně takto nenapsala. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 13:49

Já myslím, že ten pohled na řemesla je trochu generační záležitost. Teď ty děcka na sítích a všude kolem sebe vidí, že i kuchař může bejt hodně uspesnej člověk a to podle mě spoustu z nich namotivuje a časem se ten pohled trochu změní.
Druha věc je, ze není kuchař jako kuchař. A stávající učnaky asi generují víceméně jen ty, kteří zvládnou dvě hodiny skrabat brambory a smazit řízky. Když má dítě třeba od začátku ambice třeba mít vlastní restauraci, nebo minimálně třeba by chtelo dělat šéfkuchaře, tak popravdě ani nevím, kam bych ho poslala

Online continuity
43008 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 13:52

MP Meri já na hotelovku. Tak to to udělal bratránek, taky strašně rád vařil, no nakonec po pár letech v servisu v různých restauracich dělá provozního v hotelu a je spokojenej. 

notnakoukněte ještě, jestli nemáte nějakou poblíž, první pražská na kterou jsem klikla, má i cukrářku. 

Offline Kammila
766 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 14:06
Reakce na Kan:

continuity Hele není to tvůj první příspěvek, před nějakou dobou si mi psala, že lidi bez VŠ maj posranej život, no nemají. 

​to je teda docela zajímavé..já si zase všimla u některých tvých příspěvků despektu k lidem s VŠ. A přitom jsi byla úplně mimo a ten s VŠ měl naopak pravdu (třeba když se řešilo že dřevěné uhlí není úplně totéž co biouhel)

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 14:06

notna 

Cukrářce se chemie a fyzika i matika velmi hodí! Jen pro pořádek. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 14:17

Kammila Jo to bylo vloni? Velkosklad nám nechal za dobrou cenu DŘEVĚNÉ UHLÍ, takové to na grilování, ale byl u 5 pytlů poškozený obal. Tak jsme to dali večer na fb květin, jako haha akci, co všechno prodáváme a s náma můžete i grilovat. No a přišel pán pro biouhel. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 14:26

notna Já to cítím stejně jako continuity, to je nahlížení na tu práci. Tak ona je to pravda, jak to jinak těm dětem řekneš než ta učitelka? docela jsem nad tím přemýšlela, jak jim to jako přenést jinak a nevím. Ono často jsou tam velice dobré výplaty, což je správně, může to být motivující pro ty děcka, že si řeknou "vydělám si tam víc než když budu učitelka v mateřské školce", ale pak si to zkusit je uplně druhá věc. Já tady v příspěvcích žádný despekt vůči manuálně pracujícím nevidím, od nikoho. 

Offline Lamicka
14174 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 14:37

MP Meri na hotelovku a pak do sveta na zkusenou :) 

Offline Lamicka
14174 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 14:39

notna gympl bych nezavrhovala. Jestli ma na 2. stupni jednicky, tak na to nejspis ma. Kdyz ji bude neco bavit, tak ji to pujde. Kdyz ne, tak z tech predmetu proleze treba se ctyrkami. A bude mit dalsi 4 roky na rozhodnuti. 

Offline dupali
471 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 15:14

notna já řeším úplně stejnou situaci s dcerou také v devítce, sice nemá samé jedničky, "jen" dvojku z matiky a fyziky. Jejím koníčkem jsou koně, takže řešila, jak půjde na intr na ošetřovatelku koní, což by mi také přišla škoda. Pomohla jí psycholožka, která ji nezávisle na mě, dala test studijních předpokladů a promluvila s ní a nasměrovala jí právě na gympl, že se potom může rozhodnout kterým směrem dál, veterina, sociální služby, práce s dětmi.... teď se tam jen dostat, vzhledem k té matice. Pak jsem jí říkala, že už mi nějaké známky z matiky a fyziku budou jedno, hlavně že proleze. Jestli tedy u vás není chyba v té poradkyni? Že ji tak negativně ovlivnila/shodila sebevědomí?

P.S. jinak jak teď chodí na různé exkurze na školy, tak se vrátila z automobilní průmyslovky, žeprý to tam bylo skvělé, že jim dali pizzu a věnovali se jim fešní studenti

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 15:50

Zuzuli Kdyz ucil tvuj deda, mozna byly ty naroky taky nekde jinde. Deda maturoval nekdy v roce 1938/9 a on i jeho starsi bratr byli na realnem (deda) a klasickem gymnaziu. Nektere ucebnice zustaly doma a to bych se ucit nechtela . Tehdy to byla opravdu vyberova skola a velky dril. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 15:56

Zuzuli Jinak moje nej kamaradka ma presne tyhle elitarske reci, co se zminuji vyse. Ma dve predskolni holcicky a uz ted resi, kam je dat na stredni. Ze i Kepler je malo (musi se aspon do Svycarska apod ) Keplera ma otec deti a prej taky neni "dost dobry", jenom zalozil nekolik eshopu a je do konce zivota za vodou. Ale nema zadnou poradnou skolu ani karieru. Hlavni sttach je, aby holky nedopadly jak my dve. S trapnou Karlovkou a atestaci z nejakeho podprumerneho oboru. No ale jinak je normalni!  

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 15:57

Jos muj deda maturoval myslim v 58  a tata na ten gympl chodil v osmdesatkach. S tim, ze gympl je neco vic, ucil deda jeste nekdy v nultych letech. Vlastne jsem ho jeste mela i ja na suplovani v prvaku. Ale ja teda obecne mela dojem, ze na "vyberovou skolu a elitu" se za meho studia tam odvolavali ti nejvic neschopni ucitele, kteri si jinak nedokazali sjednat nejaky respekt. Ti, na ktere vsichni vzpominame jako na skvele ucitele, to brali proste jako normalni skolu a jen se snazili nam neco predat. 

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 16:04

Jos ale teda muj deda byl celkem elitarsky despota, takovy ten typ, co ho lidi venku uplne miluji a adoruji, jak je uzasny, ale doma ho fakt nechces. Chladny, na vsechny narocny. Viz to, ze mu nechal na zacatku pololeti nasazet od spratelenych kolegu petky, aby ho motivoval k vylepseni prumeru. Prej to byly petky treba za spatne umyti tabule. Neslo o to, ze by tata tu skolu nezvladal, ale proste musel ty hodiny tim ucenim travit. Ani nemel do pokoje dvere, protoze deda zil v predstave, ze nez by ty dvere otevrel, kdyz ho jde zkontrolovat, jestli se uci, tak by stihl uklidit treba knihu a vyndat uceni. Tak tim je asi muj pohled dost ovlivneny, po tom jeho hrani si na elitu. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 16:05

Zuzuli Jj, ty reci o elite meli i na mem sidlistnim gymplu na Proseku . Ale jak pises, ti lepsi ucitele byli normalni. 

Offline Aranel
6596 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 16:09
Reakce na Zuzuli:

notna tak na gymplu muze na matiku a fyziku dostat takoveho ucitele, ktery kdyz uz ji pro to nenadchne, tak aspon to neodtrpi. Ja jsem teda presvedcena, ze tohle hledani talentu hodne zalezi i na tom uciteli. Ze klidne nekdo, kdo na zakladce pri fyzice trpi, ale neni na ni ocividne uplne blby, muze na gyplu s jinym vedenim predmetu prijit na to, ze ho to vlastne strasne zajima a jit na matfys stejne jako opacne dokaze ten ucitel nejaky talent uplne zaslapat

​Určitě!! Mně se to takhle s chemií stalo už jen v rámci osmiletého gymplu (byl to ten opačný, zašlapávací případ).

Pinot Noir Jsou, a pak různá hybridní obchodní lycea a tak. Tuhle jsem byla na návštěvě na obchodní akademii v Resslovce a ta je OBŘÍ, v prvním ročníku je letos 7 tříd!!!