Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 11:09

Pinot Noir Bavorak a rovnou emkovej

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 12:04

MPLee Pinot Noir tyjo vaše děti jsou fakt hustý, krásný výtvory

Online Garfie
28524 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 12:18

Tabea Rady už jsi dostala, tak tě jen polituju, fakt vím, jak ti je. Prožila jsem si to se synem, kterej teda vlastně jakoby neměl problém, ale od první třídy mi učitelka meldovala, že s ním něco není v pořádku. Já to neviděla, moje máti (učitelka na 1. stupni) na to reagovala jako býk na červenej hadr...Dnes jsem jí vděčná a myslím, že kdyby neměla doma dva autisty, tak to taky nepodchytí. A syn by se dnes trápil daleko víc. 

Smutný je ten přístup manžela, ale chápu ho, ono je těžké si přiznat, že není všechno úplně ideální a taky ty jsi s ním určitě víc a vidíš, co mu dělá problém. Chvíli trvá, než si všechno sedne. 

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 12:47

Tady se včera někdo moc radoval, že nemusíme ráno vstávat do školy. Takže tu teď děláme co? Učí mě psát Comenia skript

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 13:06

žluťásek a zvládáš?

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 13:14

Tabea příspěvek jsem neviděla, ale chci říct, že bych se zeptala paní učitelky na průměr a median třídy. Ono to snadno může být tak, že syn nosí průměrné známky.

Tady v Belgii samé jedničky nejsou běžné. Nemají známky, vše je hodnoceno procenty. Minimum je 50 procent. Loni jsme u syna v prvním ročníku střední školy (sedmá třída) řešili, že s jeho průměrem 60 procent nám ho asi vyhodí. Z některých předmětů má 53 procent, průměr mu zvedá tělocvik. A jeho učitel mě ujistil, že v pohodě, že je průměrný žák a že dobrý. 

Offline notna
9422 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 13:14
Reakce na Kan:

Garfie Náš mladej  je docela salámista, ale z těch věčných otázek všech, už víš kam půjdeš po základce, měl slušnej tik v očíčku. A co jsem tak slyšela kolem, tak spolužáci na tom byli podobně. My mu teda doma říkali, že to vždycky dopadne dobře a měli jsme pravdu.

​A to si vem, co to udělá s děckem , který není salámista a už od 8. třídy jim poradkyně vykládá, jak jich bude moc, jak se bude těžký někam dostat, jak se jich spousta nikam nedostane, jak si mají vybírat soukromé školy, protože tam není takový převis poptávky atd. Loni mi dcera ukazovala videa z tiktoku, kde ty nepřijatý devěťačky naprosto zhroucený usedavě pláčou, že je nepřijali ani na jednu školu. Dcera se z toho nehroutí, ale má pocit naprosté marnosti a nefér situace. A říct jí, že to vždycky dopadne dobře, tak moc nepochodím. My říkáme, i kdyby jí nikam nepřijali, bude z toho nešťastná, ale není to konečná, najdeme řešení a zvládne to. A některá řešení z nouze se pak jeví jako lepší než ta původní apod. 

Dcery se taky každý od 8. třídy ptá, kam půjde. Ona si to vyřešila a řekla, že nevím a odmítá se o tom bavit. S obličejem a intonací puberťáka. To už se podruhé nikdo nezeptá. Ptají se nás rodičů

Offline notna
9422 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 13:18

dorota Podrobnosti v rozvrzích jednotlivých škol zjistíme na veletrhu středních škol. Na některé školy jsme se dívali na netu, ale to člověk kolikrát nepozná, co je povinné a nepovinné. Ona se dcera dlouho o tom nechtěla bavit, nechali jsme ji být, tak do toho detailně pronikáme až teď. A ty předměty budou hrát velkou roli. Momentálně dcera vyloučila jedno gymnázium, protože tam mají oproti běžným 2 hod. tělocviku, těch hodin 4

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 13:43

notna asi blba otazka ale co sa deje ak ich nikam neprijali? Nastupia na akukolvek skolu co ma volne alebo sa opakuje rocnik? S tymi skolami to mate v Prahe teda fakt narocne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 13:49

Mrakoplas ročník neopakuješ, základku mají hotovou. Takže buď nastoupí, kde je volno, nebo rok čekají asi. Je to hrozně na hlavu, děti se nehlásí, kam by chtěly, ale kam mají větší šanci se dostat. Ještě loni byly reportáže o tom, jak rodiče stojí ve frontě a přebíhají se zapisovými lístky. Ale letos to možná bude lepší, vláda našla "elegantní" řešení, zvýšila maximální počet dětí ve třídách

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 14:24

notna Já teda děcku říkala, že má hafo času a do 26 let je ruka páně otevřená. To mu v těch 15 znělo jak 100 světelných. Radu neznám, snad jen být v klidu, tak jako u všeho. :D

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 14:31

notnatak nech si dcéra dobre vyberie. Veľtrh stredných škôl je dobrý nápad.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 14:34

Děti si sepisují seznam dárků, já mám seznam dárků....jako a všechny jsou dobré, určitě si s tím vyhrají, tak já jim to koupím asi všechno nebo nevim...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 14:36

Evaeva jako ze su rok doma?

Offline notna
9422 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 15:06

MrakoplasJak píše Evaeva Nejdriv hledat školu, která vypíše 2. kolo. Ale těch už moc nebývá. Pak hledat školu, která nenaplnila kapacitu díky málo přihlášenym. To už jsou fakt ojediněle případy. Pak od září buď doma a za rok a nahlásit se na úřad práce nebo jazykovka. 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 15:13

notna tak to na Slovensku určite nie je. Okrem žiakov, ktorí opakovali niektorý ročník na ZŠ,  všetci musia absolvovať 1 rok na SŠ na splnenie povinnej školskej dochádzky,  takže si myslím, že ani nesmú byť doma. Nikdy som sa s tým nestretla.

Offline notna
9422 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 15:16

letfenixa Tady je povinna školní docházka 9 let, což je zakladka. 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 16:58

notna jasné 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 17:06
Reakce na Mrakoplas:

jako ze su rok doma?

​Viděla jsem někdy v říjnu reportáž o tom, jak v této věkové kategorii znatelně stoupnul počet evidovaných na Úřadě práce, takže pro některé to asi nakonec bylo jediné řešení...

Offline Janulik03
20224 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 17:54

Povodne som sa chcela spýtať kedy zacala puberta u vašich deti, lebo zdá sa že dnešná doba to urychlula. 11 rokov a v kuse taky ten vyraz , že vsetci sme mierne rerardovani a potom prídem a vidím ako spolu mastia karty