U toho gymplu si nemyslím, že by ho nezvládla prolézt. Ale nebude ji bavit a já mám obavy, aby ty čtyři roky vůbec dala, když vlastně nemá ani moc velkou motivaci. Ona už teď na druhém stupni rozpoutala ve školním parlamentu /nebo senátu či jak se tomu říká/ debatu, proč není možné si vybírat předměty, kterým se chce žák věnovat a naopak eliminovat ty, které žáka vůbec nebaví. Nechala se pak přesvědčit a uznala, že to všeobecné vzdělání na základní škole má svoje opodstatnění. Jenže na gymnáziu bude mít tohle všeobecné vzdělání, proti kterému se rozhodla bojovat už na základce. jenže z těch odborných se jí žádná nelíbí.
Lamicka 711990 Lilly_Ku Díky všem za názory. Snad jsem na nikoho nezapomněla.
baltik Veletrh máme teď v listopadu v plánu. Jinak máme atlas školství, kde jsou uvedeny všechny školy, tak myslím, že víme o všech. To je super, že je neteř spokojená.
continuity Díky za tip na cukrářku na hotelovce. Ale jak jsem psala, cukrářku už jí okolí tak znechutilo, že tam určitě nepůjde. A je jedno jestli učňák nebo hotelovka s maturitou. On je to její koníček. Ale zase ne úplně největší.
dupali Jo, kritéria pro školu jsou někdy vtipný. Dcera přišla s tím, že si zjistí, která škola začíná vyučování nejpozdějí a na tu půjde :-D Takže to bude paráda, až budeme na tom veletrhu a ona se bude ptát na stáncích a v kolik začíná výuka? A ve finále půjde klidně i na matematický gympl, když bude začínat v 9,00
Anebo prý s jakou školou si vydělá nejvíc peněz. To se zeptala i té poradkyně a třídní 
Pinot Noir OBchodní akademii mám taky. A to mi přijde hodně odborná škola. Dobrá pro toho, koho zajímá ekonomie, účetnictví, podnikání, administrativa. A s tím podnikáním si myslím, že moc nepřipraví. To se stejně zvládne člověk připravit za víkend, aby si nastudoval, jaké povinnosti musí plnit.