Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 10:52

Zuzulijá nemám děti nemocné ani skolkove, ale jak jsem po třech letech vylezla z ty izolace mezi lidi, už jsem taky byla od 2x regulerne nemocna a ani pořádně nevím, kde jsem to chytila. (To ještě furt nejsem dokonale zdravá, bojům se, že v tomto stavu budu do jara). 

Začla jsem brát imunoglukan, ale v pondeli jdu na očkování proti chřipce, tak jsem ho já chvíli vysadila. 

Online Garfie
28524 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 13:11

Karja  Jo, já myslím, že to už jsi tu jednou taky vyprávěla, ale tam je podle mě naprosto jasný problém-a to že tě zval ten chlap, já úplně vidím toho svýho, jak to podá stejně! Mně se stala opačná věc, máme kamaráda, který vlastní byt s obrovskou střešní terasou v jednom italském městě, přátelí se s místní honorací a pozval nás ve stylu "jé, vy tady budete poblíž? Tak přijeďte, já v sobotu pořádám na střeše velkou párty", takže jsem očekávala nějakou luxusnější akci, šampaňské, olivy a prosciutto, oblékla dlouhé černé šaty...a kromě nás tam nikdo jiný nebyl, uvnitř to vypadalo jako po výbuchu a oni dva byli v teplákách, na grilu buřty.  Naštěstí to bylo v létě, tak ty dlouhé šaty nepůsobily až tak nepatřičně, ale taky jsem to úplně nepochopila. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 17:05

Zkusila jsem nabídnout na prodej sourozenecký kočárek. Během asi 10 minut mi přislo 15 podvodných zpráv na facebooku, whatsappu, všude  Kde se dá ještě něco reálně prodat? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 17:33

MPLee jo no, je to děs. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 17:48

Garfie Mne tohle udelal vlastni muz ale opacne. Predloni. Taky jsem to tu uz psala nekde. Majitel firmy, kde muz pracuje, poradal Svatomartinskou veceri i pro partnery. Cca 40 lidi. S prespanim. Dle muze to melo byt spis volnocasove, prochazka, pak vecere a tak. No trochu jsem mu neverila, tak jsem si vzala radsi saty a kozacky. No a pak jsme prijeli k tvrzi Krassa, kterou meli celou pronajatou. Oficialni vecere, ochutnavka vin, proslovy...a muz dostal jmenovite od sefa vytku, protoze mel kostkovanou kosili a dziny . Strasny. Dalsi rok uz si nastesti vzal normalni veci a letos nic neni. 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 19:52

MPLee Na FB jsou i primo skupiny na prodej dvojcecich/sourozeneckych kocarku, zkousela jsi to i v nich?

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 20:14

MPLee zkus Vinted. Nevim, kde jsi presne inzerovala, ale mne treba FB, kde jsem toho driv driv hodne prodala, uz totalne otravil-jen samy podvod.

Online Garfie
28524 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 01:19

Jos  Taky strašný, aspoň že ty jsi vypadala hezky! Zase pro muže to bylo aspoň poučení....

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 07:53

Vari tyjo, to mě nenapadlo. To je dobrý tip. Děkuju! 

Online Garfie
28524 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 13:44

Syn tady smolí projekt do španělštiny o zvolené španělsky mluvící zemi, v jeho případě Peru. Jako pominu, že jsou začátečníci a přesto musí používat španělštinu, jak jen to jde, ale aby dostali jedničku musí práce zahrnovat všechna povinná témata, mimo jiné "Does the country have a healthy future ahead?"  Fakt nevím, jestli je na tohle schopný odpovědět dítě v šesté třídě, byť s pomocí googlu.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 14:35

continuity Prosím te, jak vypadalo to vaše plavání s dětmi? Ty soukromé lekce? Jako z hlediska času, organizace a ceny? Nám se tu teď otevřel kurz, ale vzhledem k tomu, jak nás chce starší dcera mít furt za zadkem, přemýšlím zda nezamluvit soukromý kurz. detske lekce mě totiž stejně pro obě budou stát asi 750,- lekce. Zas je otázka, jestli budou poslouchat, když tam budeme v tom bazénu všechny tri a jestli nebudu plavat s opicema na zádech. 

Taky na to teda nahlíž z pohledu nemocnosti, kdo to tahle s dětmi předškolními absolvoval, nenosí z toho nějak víc viroz? Holky jsou poměrně odolné a je to hotelový bazén, extra zimu bych nečekala. 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 14:42

Karjajá jsem děti predala v plavkách trenerce a sla plavat.

Nemocné nebývaly, to je podle mě fuk. Teď poprvé je starší nastydlá z bazénu, ale byly to závody, takže od sedmi do sesti seděla na lavicce v mokrých plavkách. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 20:17

continuity Jj, musím to promyslet, je tu těch kurzu mnohem víc. Ale starší má neustále proboem s autoritou, na zpěvu nemůže zpívat co chce, že jo....Atd atd:D. Tak nevím co v bazene

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 20:39

Karja jak tu pises o velkejmalej, tak v nej dost casto vidim nasho starsieho. Na plavecky by som ho potrebovala dat kvoli chrbtici, ale s nim to vzdal aj individualny trener :( Dufam, ze u vas to dopadne lepsie. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 20:46

MrakoplasNo jako uvidime, zatím chodí na to brusleni a jako tak nějak to probíhá, ale nejde na to sázet, že to tak bude na furt. Je to pitomý i kvuli mladší dceři, ta by chodila všude na sporty chce třeba i k tetě na hlídání, ale ta starší tam nechce (hlídání u tety, minule tam přijdu pro mladší, ta si tam hraje s dětmi, pouštěna obrovská televize přes půl steny s animakem, popcorn, milion hraček, limča, a dokonce i vánoční tvoření...jako napocitejte věci, co u nás doma nemaj,jo je jich hodne a ona tam nechce).

No takže to je furt něco, dneska prohlásila, že rozhodně nejde na vánoční focení a furt nějakej problem

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 20:54

V pátek dostaly holky od sestřenice metrového plyšového koně. Říkám OK, kůň je jeden, ale ať si to cvičí...jojo, budeme si to střídat. Koně si zabrala samozřejmě postupně starší, dostal jméno, večeři, spala s ním, jel s náma na výlet, připoutanej na sedačce. Po dvou dnech ráno u snídaně malámala říká hledíc na koně sedícího v dětské židli s chlebem před sebou ,,mami, ale já toho kone vůbec nemám, přitom jsme se domlouvaly, že si to budeme střídat,,  takže OK, nabidnu ji, že ji dám jiného plyšáka (poslali mi k nákupu  v hračkářství zdarma takoveho aušusoveho malého tygra). No tak jako to dopadlo? Modří vědí. Maximální rev, úplnej hysterickej záchvat, že velkamala chce toho tygra, řvala půl hodiny jako blázen, strašný vyvadění, hrůza prostě. Zbytek dne čelim dotazům, kdy koupím druhýho tygra. Kůň nevím kde je. Kurna co dělám špatně? 

Offline Makara
3635 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 21:04

Karja když to tak píšeš, tak jsi otevřela moje trauma z dětství. Ve třetí třídě jsem byla na klasickém podnikovém třítýdenním  táboře - naprosto spokojená, až nadšená. Další rok teda jela i ségra, ale té se na táboře nelíbilo,  tak jsem už nikdy nejela ani já. Nevím, proč jsem se víc nedomáhala, asi ze jsem byla hodná holka. (Od paté třídy jsem si našla sport a začala jezdit na soustředění, tak to byla aspoň nějaká náhrada.)

Tímto loboju za maloumalou, abys ji třeba do toho plavani dala samotnou, i když to bude logistický náročnější, než je dát do kroužku společně. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 21:37

Karja uplne se bojim Vanoc, jak ctu to s tim konem. Doposud se celkem darilo razit, ze se nemuselo kupovat vse 2x, ze kdyz dostane neco jeden, nemusi nutne dostat to same i druhy. Jenze starsi je takovy umanuty, vymlouva mi diru do hlavy, dokud nedostane, co chce a ze chce skoro vsechno, co vidi. Ted to byl sber bodu na plysaka z billy. A mladsi nic. Ale ten nepomer uz se jakoby zvetsuje a mladsi uz si toho zacina vsimat. Starsi si preje k Vanocum auto na dalkove ovladani a jak o tom furt mluvi, mladsi uz si to preje taky. Ale ja takovou blbost 2x kupovat nechci, pro mladsiho mam vymysleny jiny hezky darek. Ale rikam si, jestli to neprehodnotit, protoze to bude hrozna afera. pro mladsiho mam vymyslenou Kapla stavebnici, ale uplne vidim, jak neatraktivne bude ta hromada drevenych spalicku vypadat vedle rc terenaku...davat jim to jako spolecne darky se mi ale take nezda. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 21:43

Gatita kaplu bych jako společný dárek klidně dala, ale to autíčko, no jak bych to...kluci dostanou dvě, noNám naopak letos chybí dárek pro staršího, kromě kartáčku na zuby a toho auta, které ale dostane od našich, mně napadají samé drobnosti.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 22:18

Karja Evaeva Gatita Já nad tim teď přemýšlím taky. Protože se fakt chci vyhnoit do budoucna dvojení dárků a věcí jen proto, aby to měli oba stejný. Zároveň si pamatuju, že s bráchou jsme taky neměli všechno 2x, ale taky jsme se o věci celkem hádali. 
teď mají děti dostat k vánocům stavebnici MODU, což se mi hrozně líbí a složila se jim půlka rodiny na celkou bazarovou sadu. Je tam ale jen jeden velký podvozek. Za mě je to ok, ale mamka mě pořád přesvědčuje, že jim musí dokoupit ještě druhý a že i ve školce ho všichni chtějí... tak nevim. Ale fakt nechci mít vše 2x