Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Janulik03
20224 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 17:57

MPLee to su tak krásne obrázky. Hotová umelkyňa

Pinot Noir to je ale dokonalé.

On bude navrhovať autá

Offline Lamicka
14171 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 17:57

Vzpominam si, ze jsem cetla od S.Rudolfa Nebrec, Lucie a prislo mi hrozne krute, ze se hrdinka nedostala na stredni skolu a musela byt rok doma. 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 18:00

letfenixa jako rodič stojíš před výborným řešením zaplatit mu nějakou jazykovou, nechat ho rok doma/na pracáku/dát ho na ucnak, na kterém po té anabázi zbylo místo (takže rozhodně žádný vyhlášeny). 

Loni si stěžovaly matky deváťáků, že se jim dítě s průměrem dva nedostalo na učňák, na který vždy chtělo, protože je vytlačili vyznamenaní, kteří tam pro změnu nechtěli nikdy. Do toho si spousta dětí nedala přihlášku tam, kam by opravdu chtěla, ale tam, kde měla sanci. Takže výsledek je, že půlka rocniku je na škole, o kterou nestála. Jestli tohle není mrhání potencialem celé generace, tak už nevím co.

Na sociálních sítích se pak dočteš, že vzdělání není narokové a stejně je málo řemeslníků, protože nějaký obejda musí čekat na kuchyň tři měsíce, takže je dobré, že šli vyznamenaní na učňák. 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 18:01

notnata vaše výchovná poradkyně je teda taky na presdrzku.

U nás ve škole jim říkají, že se dostanou, jen si musí rozumně vybrat a musí se hlavně učit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 20:41

Plánuju synovi oslavu s kamarády u nás doma. Potřebuju poradit nějakou chytrou větu na pozvánky, ze které vyplyne, že s přítomností rodiče se moc nepočítá, i když je samozřejmě nevyhodíme, když na tom budou trvat. Nebo je to úplná blbost a mám počítat s tím, že tu děti nebudou chtít nechat samotné? Přiznám se, že mít tu na odpoledne tři další kluky si představit umím, ale hostit tu v podstatě cizí dospělé se mi s miminkem moc nechce. S těmi rodiči se moc neznáme, jen od vidění ze školky.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 21:26

notna euridike vdaka za odpoved. To je dost blbe. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 21:29

Evaeva kolko maju deti rokov? A uplne ti rozumiem, mne by sa na detskej oslave v byte tiez nechcelo hostit (resp.zabavat) este aj rodicov, ktorych moc nepoznam. A to aj bez babatka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 21:36

Mrakoplas pět, šest, jsou to předškoláci 

Plánuju to schválně na sobotu, abych tu na ně nebyla sama. Ale dospělí, to jsou zvýšené nároky na úklid, pohoštění, do toho malé mimino a všechny ty nelichotivé situace.

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 21:47

Evaeva ahoj Peto, zvu tě na oslavu mých pátých narozenin u nás doma. Prijď na třetí hodinu, budeme si hrát, jist a pít, dokud si tě rodiče v pět nevyzvednou. Tvůj ...

Jinak já bych rodičům, co si chteji půjčit moje dítě, nejradši ruce líbala.

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 21:56

Evaeva já píšu "můžeš oslavovat sám, nebo s rodiči, jak budeš chtít". A loni i letos se vždycky našlo jedno dítě, které se samo ostýchá a chce tu být s mámou.

Online DruI
5576 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 22:13

Evaeva Tak já bych napsala něco ve smyslu "dítě si můžete vyzvednout v tolik a tolik hodin"

Online Garfie
28524 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 02:05

MaeGandal To je pravda, na naší japonské škole je 50% už pětka. Něco mají na procenta, z něčeho dostávají známky, jak kdo to má. A dostat teda A+ (jako nejlepší známka) už je opravdu výkon, hlavně u různých projektů a prezentací, které jsou na hodnocení trochu subjektivní. Pamatuju, jak loni učitelka náboženství dceru při slovním hodnocení totálně vyzdvihla, jako mimořádně šikovnou, blablabla a přitom jí dala B+

Evaeva Jak říkají holky, normálně to tam nějak napiš, já myslím, že každej je rád, že tam nemusí!  Upřímně, mě by při domácí oslavě ani nenapadlo, že bych tam měla být, spíš u těch oslav v různých hernách je to trochu problém, protože nevím, jestli oslavencovi rodiče nečekají, že mu tam budu dělat dozor. 

Chachá, už jsem tu vykládala skvělou historku mojí sestřenice, kterou takhle, ještě s jednou matkou ze školky, pozvali na oslavu narozenin, vysloveně i s přítomností rodičů a pak se ukázalo, že to bylo brutálně rodinná oslava, obrovský stůl plný tetiček a stříbrného nádobí, prostě malá svatba. Oslavenec tam měl navíc milion bratranců, takže si těch školkových dvou kluků vůbec nevšímal, no prý to byl strašný trapas. Ta druhá maminka je Francouzska a seděla vedle dědečka, který s ní zapředl dlouhý hovor v češtině na téma vylodění v Normandii, ta prý málem plakala vyčerpáním!

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 07:24

Garfie hihi, na takový dětský narozeninový oslavě s celou rodinou jsem byla taky. Naštěstí to byli Italové, takže atmosféra byla uvolněná. Taky to bylo u nás ve školce v tělocvičně, takže děti mohly i ven na hřiště a nesedělo se jen u stolu. Ale překvapena sem byla, to jo.

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 07:55

Evaeva Napiš tam, že pozvánka platí pro jednu osobu a je nepřenosná :-)). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 08:00

999

A díky všem za rady 

Offline Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 09:29

Teda kdyz me vsichni varovali pred nemocnosti prvni rok skolky, necekala jsem, ze ten, kdo bude nonstop nemocny, budu ja

Mala se drzi, zatim vynechala jen jeden den skolky, protoze vecer predtim hodne kaslala a muz byl stejne doma na HO. Kdyz ale doma cely den skakala na nabytku a zakaslala tak trikrat, hned dalsi den zase bezela do skolky. Ale ja se placam ve virozach uz asi pet tydnu a porad neni konec. Ona si jednou zakasle a ja odpadnu na ctyri dny

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 09:42

Garfie Haha, no to je historka:D.

.Nas pozval jeden kamarád, ale neřekla bych nijak blízký taky k sobě na grilování, ale jakože ve stylu ,,nic nenoste, dáme si buřty a pivko,,. Ale fakt to byl v podstatě nový znamý, ani moc jsme se nevídali ani s jeho manzelkou. No tak vzala jsem buřty, krupky, nějaký lepší teplaky na sebe a šli jsme....a najednou vidím jeho mámu jak vytahuje z auta nějaký obrovský obložený tác, kupu balónků, výzdob, další auta, lidi, další tacy....:D. Nakonec to přesně byla oslava, kde byla celá jeho rodina se svými rodinami a my s krupkama:D. Vůbec jsem to nepochopila, ale bylo to hrozně skvělý a příjemný. A bylo to nějak zjara ten druhý covidovy rok, kdy jsem měla fakt už dost po té dlouhé zime s vecnyma omezenímia, oběd děti doma, starší ještě nechodila do školky, mladsi věčně nařvaná na mně....a tam najednou jsem ze sebe ty děti sklepala a prostě bylo to skvělý, malém jsem se tam rozbrečela:D. Možná viděl, že to potřebuju:D

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 09:46

Zuzuli No lituji te, přesně takhle to vypadalo u nás. Já měla nejhorší ten první rok, muž ten druhý školkový. Myslím, že někdy v cervnu pri jehoasi osmé viroze za sezóny se už fakt rozbrečel, že si myslel, že aspoň v létě bude mít klid...No tak ležel ještě asi 10 dní v srpnu. Ale letos je to překvapivě dobrý. 

A nemáš ještě po nemoci nějakou sníženou imunitu? Jestli bys třeba neměla brát nějakou podporu imunity nebo tak?

Offline Potrefenáhusa
38818 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 10:18

Zuzuli u nás to zatím rasí jen ty děti a tatinka, děti maj nonstop nudli od začátku září, já tam teda dite posílám, když mi přijde, ze to je v pohode, ale teď mi ji s tou nudli vrátili....nudli má i po tejdnu a mimino k tomu 38,5....

Offline Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 10:43

Karja je pravda, ze jsem poprve po trech letech mezi lidmi, takze i to hraje svou roli. Imunitu bych ted snad uz mela mit srovnanou, ale asi ty dva roky s respiratory a pak ta materska izolace se projevily.